Syyskuu 2008

Havainto

19.09.2008 18:07

Tänään ennen H9683:n (R klo 15.19) lähtöä kuulutettiin Helsingin asemalla useaan kertaan, että junan neljästä yksiköstä poikkeuksellisesti kaksi jälkimmäistä jatkavat Riihimäeltä Tampereelle ja kaksi ensimmäistä jäävät Ri:lle. Junan tehdessä lähtöä sisällä tuli kuitenkin normaali automaaattikuulutus, jonka mukaan kaksi ensimmäistä jatkavat. Saavuttaessa Ri:lle konduktööri kuulutti: kaksi jälkimmäistä jatkavat. Viesti näytti menevän hyvin perille matkustajille. Ri asemalla Automaatti-Eija pääsi taas ääneen ja kuulutti vain ensimmäisen yksikön jatkavan. Ri:ltä junaan pyrkineille matkustajille se oli ilmeisesti ainoa informaatio, koska tunnelista laiturille tullut väki kulki etupään suuntaan. - Kommentti: Eiköhän noissa automaattijärjestelmissä ole lainkaan on/off-katkaisijaa vai eikö sitä kukaan osaa käyttää? Olisi ehkä matkustajille selkeämpää, jos eri paikoissa annettava tiedotus olisi edes osapuilleen samansuuntaista.

Lähettäjä: Timo Salminen

Kommentit

19.09.2008 19:59 akik Mielenkiintoista, että vr haluaa tehdä matkustajien matkanteosta yhtä helvettiä. Kuinka moni tampereen matkustajista jäi riksuun tämän uskomattoman sekoilun takia ?
20.09.2008 12:16 Lari Nylund Riihimäen asemalle annettiin myös kahteen kertaan kuulutus, että poikkeuksellisesti takimmaiset rungot jatkavat Tampereelle. Tilanteeseen jouduttiin, koska etummaisissa rungoissa oli vessojen kanssa ongelmia ja Tampereelle jatkaville haluttiin turvata vessankäyttömahdollisuus pidemmällä matkalla. Riihimäen laiturille ei jäänyt ketään, mutta pieni parantamisen mahdollisuus poikkeustilanteessa jäi tämän kirjoituksen perusteella, vaikka informaatiota tarjottiinkin eri muodoissa. Junassa oli mm. määräasematekstit todellisten runkojen pääteasemien mukaiset eli 1-2 rungoissa R Riihimäki ja 3-4 rungoissa R Tampere.
20.09.2008 13:02 Timo Salminen Saattaa olla, että täällä on ennen junan tuloa kuulutettu poikkeusjärjestelystä, mutta Automaatti-Eija olisi ehdottomasti pitänyt saada pitämään suunsa kiinni, kun kerran tieto oli paikkansapitämätöntä. Ongelmahan oli siis se, että joka toinen kuulutus kertoi yhtä ja joka toinen toista. Hulluinta on, että tämä tapahtui perjantaina, jolloin matkustajia on paljon ja joukossa on runsaasti satunnaisia kulkijoita. Helsingin asemalla tiedotus tuntui olevan oikeinkin hyvällä tolalla ja tosiaan määräasematekstit näyttivät olevan etummaisissa Ri ja takimmaisissa Tpe, mutta moniko niitä ehti tutkia? Tulin itse junan toisessa yksikössä Hgistä Ri:lle, ja sisänäytöissä lueteltiin pysähdyspaikkoja myös Ri:ltä eteenpäin. Hyvä, että matkustajat löysivät oikeaan junaan.
21.09.2008 00:41 Lari Nylund Junan löytyminen tuskin on ollut ongelma, koska lähtöraidemuutoksia ei ollut. Automaattikuulutusten poistaminen olisi ollut paikallaan, mutta uskoisin inhimillisyyden piikkiin sen menevän. Kuulutus Riihimäellä korjattiin heti virheellisen kuulutuksen jälkeen, mutta väliin ehti vielä Lahteen lähteneen taajamajunan kuulutus. Sellaista se on, kun asemalla on samaan aikaan useita junia eri suuntiin... Junahenkilökunta tarkastaa noissa Tampereelle jatkavissa junissa Riihimäelle jäävät yksiköt tyhjiksi, joten melko mahdotonta sinne olisi jäädä. Se varmasti riittää tästä aiheesta.