Syyskuu 2008

Havainto

03.09.2008 11:09

Vihreät halajavat hybridijunia Viroon - Vihreä eduskuntaryhmä esittää paineistettua biokaasua käyttävien hybridien hankkimista rautateille. Jos uushankinta kohdistuisi vain sähkövetureihin,olemassa olevan 130 km kontaktilinjan päivittäminen maksaisi n. miljardi kruunua. Koko rataverkon sähköistäminen maksaisi ylettömästi. Hybridit alkaisivat pyöriä maakaasulla, myöhemmin siirryttäisi painestettuun biokaasuun sen tuottamisen alettua. - Miten ja missä sillä ajettaisi sähköllä, se ei selviä jutussa. Lähde: Eesti Päevaleht Online 2.9.2998 http://www.epl.ee/artikkel/440387 - Kuinkahan kallis ratkaisu on tällaisen voimalaitteen ja sen polttoainehuollon rakentaminen?

Lähettäjä: Joni Lahti

Kommentit

03.09.2008 14:16 Timo Salminen Ehkäpä yllä näkyvä uutisen vuosiluku ei olekaan kirjoitusvirhe? Silloin tämä voisi vaikka toteutuakin... - Sähköllä lie tarkoitus ajaa niillä parilla pätkällä, jossa nyt sähköt on.
03.09.2008 14:49 John Sorry, lehti on todella vuodelta 2008 eli eilinen! Otin tahottaman virheeni takia liikaa futuuria! - Niin myös ymmärsin, että molemmat systeemit olisivat käytössä jonkinlaisessa biokaasuaggregaatti-sähköjunassa, mutta että nykyisten ajalankojen remontti maksaa yksistään miljardin eikä sähköverkkoa olisi näin ollen varaa enää laajentaa. Finanssimnisteri Parts vihjaisi jo keväällä, että sähköjunista voitaisi kustannussyistä luopua kokonaan. Kädenvääntöä asiassa siis piisaa.
03.09.2008 17:45 Che Olemattomat pienhiukkaspäästöt ja jarrutusenergian lataaminen akkuihin, fiksu konsepti sähköistämättömille radoille. Onhan tuo sähköratojen ylläpito nykyliikenteellä Eestissä varmasti aika kannattavuuden rajamailla. Jos poliitikkoihin saataisiin vähän järkeä ja kansainvälinen liikenne rullaamaan, niin voitaisiin lähes kaikki matkustajaliikenne sähköistää saman tien.