Elokuu 2008

Havainto

05.08.2008 20:55

Joensuun ja Petroskoin välisen junayhteyden kehittäminen on ollut esillä liikenne- ja viestintäministeri Anu Vehviläisen vieraillessa Petroskoissa.

Ylen Pohjois-Karjalan radion mukaan Karjalan tasavallan talousministeri Mihail Jurinov haluaa Joensuu–Petroskoi-yhteyttä kehitettävän heti, kun Helsinki–Pietarin -välin yhteys on saatu kuntoon. Jurinovin mukaan passi- ja viisumimuodollisuudet voitaisiin hoitaa liikkuvassa junassa.

http://www.tekniikkatalous.fi/tyo/article117800.ece

Lähettäjä: Juha Paulavuo

Kommentit

05.08.2008 21:42 Timo Valtonen Onhan tämä sinänsä kannatettava ehdotus, mutta samalla se on myös useampaan kertaan kannattamattomana hylätty projekti. Linja-autoyhteydetkin Joensuun ja Petroskoin väliseen liikenteeseen ovat kaatuneet siihen tärkeimpään - matkustajien puutteeseen. Tällä kertaa ministeri Anu yrittää saada ehdotuksellaan itselleen irtopisteitä.
06.08.2008 15:29 Risto Kovin on pitkässä viivassa, jos vasta HKI-Pietari yhteyden nopeutuksen jälkeen. Menee ainakin 10v näillä näkymin. Petroskoi olisi kiinnostava matkakohde junalla, erityisesti jos sinne matkustettaisiin suoraan Laatokan pohjoispuolitse läpi kauniin Aunuksen Karjalan. Kaiketi sellaisia ratoja on olemassa. Pietari on nykyisellään kovin kallis matkaohde, vähän samoin kuin Moskova, joka on maailman kallein tai 2.kallein kaupunki.
06.08.2008 19:33 Dakkus Risto: Tässä kyseisen venäjän kolkan raideliikennekartta: http://www.parovoz.com/maps/supermap/supermap.php?X=B&Y=2&LANG=en .Kartan löydät googlettamalla hakusanalla "cis supermap". Tuosta kartasta ilmenee, että Petroskoihin tulee rata kolmesta suunnasta: Pohjoisesta, Kontupohjan suunnasta. Etelästä, Pietarin ja Lotinapellon suunnasta (Laatokan itäpuolta). Lännestä, Matkaselän, Jänisjärven ja Suojärven kautta. Matkaselkään sitten pääsee Viipurista sitä rataa joka on sodan jälkeen korvattu nykyisellä Luumäki-Joensuu -radalla.
06.08.2008 19:34 Dakkus Ja toki Matkaselkään kulkee myös Suomen Onkamosta suora yhteys, jota pitkin noita matkustajajunia ilmeisesti ajateltaisiin kiskoa.