Heinäkuu 2008

Havainto

07.07.2008 22:21

Rovaniemen vanhan asemarakennuksen julkisivut kunnostetaan. http://vaunut.org/kuvasivu/50090 Lapin Kansa kirjoittaa, että Rovaniemen vanha asemarakennus saa kasvojenkohotuksen. Rakennuksen julkisivut entisöidään kuntoon maalaamalla julkisivut ja uusimalla ikkunapuitteet. Ruokasenkadun ja Poromiehentien risteyksessä sijaitseva vanha asema rakennettiin vuonna 1909 T. Hellströmin suunnittelemana. Sodista jäi jäljelle kolme rautateiden käytössä ollutta vanhaa puurakennusta, mukaanlukien asemarakennus. Rakennus on ränsistyneessä kunnossa, kuten vanhat rakennukset yleensä. Ilmastointikin on kehno. Rakennus toimi Rovaniemen ensimmäisenä rautatieasemana vuoteen 1934 saakka, kunnes uusi rata ja asema rakennettiin. Sen jälkeen rakennus on palvellut monin tavoin - postitoimistona, rautatieläisten asuntona, naisten työtupana ja museona. Rakennus toimi uudestaan väliaikaisena rautatieasemana sotien jälkeen. Nyt rakennuksessa toimii kuvataidekoulu.

Lähde: Lapin Kansa 6.7.2008

Lähettäjä: Matti Piiroinen

Kommentit

07.07.2008 23:24 Jarkko Korhonen Onkohan ikkunanpuitteet (pokat?) todella niin mätiä että ne pitää uusia? Kauhistelin uusia pokia viimeksi lauantaina Perniön asemalla. Yäääks. Peltiä, silikonia, alumiinia...
08.07.2008 08:30 krigsman Seurasin tilannetta huolestuneena, kun pyörin Rovaniemellä lomapassireissulla viime viikolla. On suorastaan anteeksiantamatonta korvata puiset ikkunanpuitteet 'nykyaikaisista' materiaaleista tehdyillä, kun paikkakunnalla on sodasta selvinneitä rakennuksia niin minimaalisesti.