Toukokuu 2008

Havainto

14.05.2008 18:49

Pasilan aseman alikulkutunnelin viihtyisyyttä parannetaan taiteella. Kuvataiteilija Viva Granlund maalaa tunneliin taideteoksiaan Ratahallintokeskuksen luvalla. Kyseessä on yhteistyökokeilu, jolla tunnelin harmaata ilmettä kirkastetaan. Lähde: http://www.rhk.fi/?x31161=2055883 jossa myös kuvia aiheesta.

Lähettäjä: Sampo Asikainen

Kommentit

14.05.2008 22:33 tlajunen Tunnelia ei tosiaan käytä juuri kukaan, vaikka se on nopein tapa vaihtaa laituria.
14.05.2008 22:43 *Sampo* Kyllähän tuollaisia kunnon seinämaalauksia mieluummin katselee kuin helvetillisen harmaata betoniseinää. Graffiteja on tosin moneen makuun, enkä itse en ole päässyt joensuulaisena tuollaiseen taidemaailmaan kiinni. Joensuussa kun ei kunnon graffiteja olekaan, pelkästään tägejä eli töhryjä, mutta ei onneksi riesaksi asti. Jokunen viikko takaperin täällä tehtiin kansalaisaloite laillisen ja tarpeen vaatiessa uuteen paikkaan siirrettävän graffitiseinän perustamisesta erään sillan alle, mutta paikallispoliitikot tyrmäsivät ajatuksen. Ilmeisesti eivät nähneet jutussa juurikaan järkeä. Joensuussa ei siis tulla edelleenkään luvallisia ja taiteellisia seinämaalauksia näkemään, mutta hyvä, jos siellä etelämpänä on asiaa kohtaan enemmän ymmärrystä. (Käyttäjä muokannut 14.05.2008 22:47)
14.05.2008 23:51 tlajunen Graffitilla ja seinätaiteella on selvä ero. "Graffititaiteilijalla" kun se suurin kiksi tulee siitä touhun laittomuudesta, väittävät he sitten itse mitä tahansa.
15.05.2008 18:48 Dakkus Häh? Se seinätaide on yleensä graffitia. Jos nyt niitä laittomia maalauksia tehtäisiin öljyvärein, lienisit sanomassa "kankaalle maalaamisessa ja öljyvärimaalauksessa on selvä ero. 'Öljyväritaiteilijalla' kun se suurin kiksi tulee siitä touhun laittomuudesta, väittävät he sitten itse mitä tahansa."
15.05.2008 18:50 Dakkus Sano, miten muka olisi oikeasti mahdollista, että olisi olemassa taidesuunta, josta ei löytyisi yhtä ainoaa lakeja kunnioittavaa ihmistä? (olettaen, että kyse on taidesuuntauksesta, jota edes teoriassa voidaan toteuttaa laillisesti.)
15.05.2008 22:24 tlajunen Seinätaiteena pidän tunneleiden ja vastaavien sisustuksellisia piirteitä, joko maalaamalla tehtyjä, tai muutoin, esimerkiksi puupanelointeina. Graffitikulttuuriin taas kuuluu ryhmän sisällä rispektin saaminen, johon saattaa liittyä se, että teos on tehty mahdollisimman hankalaan ja riskaabeliin paikkaan. En väitä, etteikö nämä kaksi asiaa tietyissä tilanteissa voisi mennä päällekkäinkin, mutta kun havainto puhuu Viva Granlundin seinätaiteesta, ja havainnon kirjoittaja heti kommentissaan graffiteista, niin halusin tehdä näiden välille pesäeron.
15.05.2008 22:39 Dakkus Graffitikulttuurin voi kuulua tuo, muttei olennaisena osana. Myöskin olutkulttuuriin kuuluu Suomessa kännihakuisuus, mutta en siltikään kokisi oluen olevan vain päihde. Sitä voi käyttää myös nautintoaineena, maun takia, päihtymystä välttäen. Osa ihmisistä tahtoisi ihan oikeasti kieltää Suomesta oluen tuolla perusteella. Toiset neropatit taas tahtoisivat kieltää koko graffitin taidesuuntauksena, vastaavalla perusteella.