Huhtikuu 2008

Havainto

11.04.2008 18:54

12.4 Utajärvellä pelastuslaitos harjoittelee "rautatieonnettomuutta" jollakin tasoristeyksellä. Mukana useampia pelastustahoja + avustamassa mm. PoRhan väkeä. Asiasta kertoi Pohjois-suomen alue radio.Harjoituksen alkamisajankohtaa ei jutussa kerrottu eikä paremmin paikkaa. "Romutetaankohan" paikanpäällä jokin vanhempi matkustajavaunu mahdollisesti ?

Lähettäjä: Mika Björkqvist

Kommentit

11.04.2008 20:09 Toni Aitta Muutama bussin romu on jo paikalla. Ei ole kuvia. Aiheena on radion mukaan linja-auton ja junan törmäys. Paikkana voisi olla joko murrontien tai kormuntien tr. Kallistuisin murrontien kannalle.
11.04.2008 20:44 Matti Mäntyvaara Oulun lääninhallituksen sivuilta: "RAIDE 08" testaa 11.-12.4. 2008 viranomaisten yhteistoimintaa, resurssien riittävyyttä ja hälytysjärjestelmiä Harjoituksen yleisinä tavoitteina on harjoitella suuronnettomuustilanteessa eri viranomaisten yhteistoimintaa, testata VIRVE:n käyttöä johtamisen apuvälineenä, selvittää pelastustoimintaan käytettävien resurssien riittävyys sekä testata hälytysjärjestelmien ja hälytysohjeiden toimivuus Harjoituksen aiheena on henkilöjunan ja linja-auton tasoristeysonnettomuus Utajärven keskustassa. Onnettomuus on tyypiltään suuronnettomuus ja ylittää pelastus- ja ensihoidollisesti alueen päivittäiset normaalit resurssit. Harjoituksen johtaa Oulun lääninhallitus ja yhteistyössä ovat mukana Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun hätäkeskus, Oulun läänin pelastuslaitokset, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ja VR. Harjoituksessa ovat mukana myös Rautatievirasto, Ratahallintokeskus, Pohjois-Suomen rautatieharrastajat, Suomen punainen risti, Vapaaehtoinen pelastuspalvelu ja pelastushelikopteri Sepe. Perjantain seminaaripäivään osallistuu noin 80 henkilöä ja lauantain maastoharjoitukseen noin 230 henkilöä. Harjoituksen aiheena on henkilöjunan ja linja-auton tasoristeysonnettomuus Utajärven keskustassa. Onnettomuus on tyypiltään suuronnettomuus ja ylittää pelastus- ja ensihoidollisesti alueen päivittäiset normaalit resurssit. Harjoituksen ensimmäinen päivä koostuu aiheeseen liittyvistä luennoista ja johtamisharjoituksesta sekä varsinaisesta sovelletusta maastoharjoituksesta. Ensimmäisenä harjoituspäivänä 11.4 järjestettävät luennot ja johtamisharjoitus on tarkoitettu ainoastaan harjoituksessa toimivalle organisaatiolle. Toisena harjoituspäivänä 12.4. järjestetään maastoharjoitus Utajärven ratapiha-alueella noin kello 11:00–13:30, jota tiedotusvälineiden on mahdollista seurata tähän varatulla alueella. Maastoharjoitusta edeltää tiedotusvälineille avoin infotilaisuus kello 09:30–10:30 Utajärven lukion auditoriossa osoitteessa Laitilantie 8.