Helmikuu 2008

Havainto

01.02.2008 11:29

Kouvolan logistiikka-alueelle runsas vuosi sitten jatkettu Teholan teollisuusrata http://vaunut.org/kuvasivu/30008 näki tänään ensimmäisen konttijunansa. Aikaisemmin siitä on mennyt vain koeveturi ja joitain työkoneita. Kuuntelin vierellä kun toimittaja haastatteli Kouvola Cargo Handlingin edustajaa, jos oikein ymmärsin "kyseessä ei ole Trans-siperian liikenne vaan pikemminkin Venäjän sisäinen liikenne." Miten tuon sitten tulkitsee, kai me sitten Venäjään kuulutaan? :)

Seuraava konttijuna on kuitenkin odotettavissa jo maanantaina, ja toiminnasta odotetaan nyt enenmmän tai vähemmän säännöllistä. Rataakin on vielä tarkoitus hieman jatkaa lisää. Ensimmäiset vaunut paikalle sai kunnian viedä Dr14 1860.

Kyseessä oli täällä jo toinen paikallismediakynnyksen ylittänyt rautatietapahtuma tällä viikolla. Nyt eivät kuitenkaan ilotulitulituksen paukkuneet kuten Kullasvaarassa, ja tapahtumaa seurannut porukkakin oli pienempi.

Lähettäjä: Tuomas Pätäri

Kommentit

01.02.2008 18:22 PasiS Kello 13:45 peruutteli Dr14 tyhjiä konttivaunuja Teholasta takaisin ratapihaa kohti. Veturin numeroa en lumituiskussa huomannut, mutta osa konttivaunuista oli uusia ja erikoisen mallisia. Itse en ainakaan ollut aikaisemmin nähnyt. Kameraa ei ollut mukana, mutta jos sait aamulla kuvia, niin laitahan näytille.
03.02.2008 11:51 Tuomas Pätäri Kouvolan sanomista sain vähän lisätietoa, juna oli pilkottu kolmeen osaan. Taisi olla toinen osa minkä minä kuvasin, ja kolmas osa minkä sinä näit. Pistän kuvia tässä saman tien.
03.02.2008 12:28 Tuomas Pätäri Enpä pistäkään, mutta ehkä parin tunnin päästä pistän. Mulla ei ole tällä hetkellä nettiä siellä missä ovat kuvat, ja muistitikku näyttää etten ole muistanut siirtää siihen oikeita kuvia. Että näin.