Lokakuu 2008

Havainto

23.10.2008 16:14

Helsingistä Lahteen matkalla ollut Z-juna lähti iltapäivällä vahingossa Keravalta Riihimäen suuntaan. Junan olisi pitänyt kääntyä oikoradalle mutta se jatkoikin päärataa kohti Riihimäkeä.
Ratahallintokeskuksen mukaan syynä oli se, että Vuosaaren sataman ratatöiden takia liikenneohjauksessa on Keravalla erikoisjärjestelyitä.
- Juna lähti liikkeelle mutta peruutti sitten takaisin kun kuljettaja huomasi, että onkin lähdössä väärään suuntaan, kertoi liikennepäällikkö Ari Lehtimäki ratahallintokeskuksen liikenteenohjauksesta.
Lehtimäen mukaan törmäysvaaraa ei ollut, koska myös Riihimäen suuntaan paloi vihreä valo ja raide oli vapaa.
Turvalaitevika puolestaan myöhästytti Keravan kautta kulkevia aamujunia viidestä viiteentoista minuuttiin. Vika havaittiin puoli seitsemän aikaan aamulla, ja sen korjaamiseen arvioidaan menevän pari tuntia. Ongelma heijastui vielä aamupäivän liikenteeseen.
Myös syksyinen lehtikeli on aiheuttanut junille hankaluuksia varsinkin rantaradalla.

Lähettäjä: Jore Vornanen

Kommentit

23.10.2008 18:02 Jore Ja lisätään vielä, että sähköt katkesivat ajolangoista Helsingin asemalla tänään iltapäivällä. Onneksi katko oli hyvin lyhyt kestoinen.
23.10.2008 21:31 Jarkko Korhonen Taisin selvitä aamulla sillä 5 min myöhästyksellä. Tosin tämä johti jatkobussiyhteydestä myöhästymiseen ja takkiin tuli vartin myöhästyminen alkup. aikataulusta. I-K-junat siis olivat myöhässä ainakin 7:30 korvilla Helsingin päässä.
23.10.2008 21:31 Jarkko Korhonen Lehtikeli on huomattu myös raitioteillä =)
24.10.2008 17:48 Che Hiekalle on tosiaankin kysyntää tällä hetkellä. Onneksi puut alkavat jo olla aika lehdettömiä joten eiköhän se tästä helpota melko pian.