Syyskuu 2007

Havainto

13.09.2007 19:08

Tasoristeyskuolema toi isälle tuomion Orimattilassa
11.9.2007 16:34

Orimattilan käräjäoikeus katsoi tiistaina 50-vuotiaan miehen syypääksi tyttärensä kuolemaan. Mies ajoi viime joulukuussa henkilöautolla tasoristeykseen junan eteen, kun hän oli viemässä 9-vuotiastaan kouluun.

Käräjäoikeus alensi päiväsakkojen määrän 30:een sillä perusteella, että uhri oli miehen oma tytär. Mies ei ole kyennyt kolarin jälkeen töihin, ja yksittäinen päiväsakko jää kahdeksaan euroon.

Mies itse kiisti oikeudessa syyllistyneensä liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja kuolemantuottamukseen. Hän korosti lähestyneensä Käkeläntien hankalaa paikkaa riittävän huolellisesti. Radan ylitys oli mitä tutuin, sillä mies on asunut viitisentoista vuotta parin kilometrin päässä tasoristeyksestä.

Veturinkuljettaja vilkutti valoja

Veturinkuljettaja tiesi hänkin paikan pahaksi. Hän antoi äänimerkkejä ja vilkutti valoja jo kauempaa, vaikkei lähestyvään autoon näyttänyt liittyvän mitään poikkeavaa. Seuraavan kerran veturinkuljettaja näki auton vasta törmäyshetkellä.

Juna törmäsi alle 50 kilometrin nopeudella henkilöauton oikeaan kylkeen. Veturi tönäisi auton pois tasoylikäytävältä, minkä jälkeen juna jatkoi matkaansa vielä 300 metriä.

Oikeudessa kuultiin lukiolaispoikaa, joka tuli tasoristeykseen samoihin aikoihin ja pysähtyi odottamaan junan ohitusta. Vähän myöhemmin paikalle saapuneen todistajan mukaan olosuhteisiin ei liittynyt sadetta tai sumua, vaan pelkkää joulukuisen aamun pimeyttä.

Oikeudessa ei esitetty mitään korvausvaatimuksia.

Näkyvyyttä haitannut radanvarsipusikko on onnettomuuden jälkeen raivattu.

Lähettäjä: Mikko Mäntymäki

Kommentit