Elokuu 2007

Havainto

30.08.2007 17:01

Muutoksia junaliikenteessä syyskuussa.
RHK parantaa rataa Kuopion ja Kajaanin välillä.
Kolme Kuopion ja Kajaanin välistä junavuoroa korvataan linja-autoilla 2.-30.9.2007.
Kajaanista klo 6.22 lähtevä IC74 korvataan Kuopioon asti linja-autoilla, lähtöaika Kajaanin rautatieasemalta jo klo 5.30. Kuopiosta IC74 kulkee Helsinkiin normaalilla aikataululla.

Oulusta klo 7:20 lähtevä pikajuna P704 kulkee vain Iisalmeen asti, josta ei ole yhteyttä etelään. Kajaanista lähtee lisäksi klo 8.30 korvaava linja-autovuoro Kuopioon. Kuopiosta pikajuna P704 kulkee normaalilla aikataululla Kouvolaan.

Kouvolasta klo 6.32 lähtevä pikajuna P701 kulkee vain Kuopioon asti. Kuopiosta Kajaaniin on linja-autokuljetus. Kajaanista ei ole välitöntä jatkoyhteyttä eteenpäin. Iisalmesta Rovaniemelle kulkee pikajuna P701 normaalilla aikataululla.

Linja-autot lähtevät rautatieasemilta ja ajavat muiden väliasemien kautta. Korvaavissa kuljetuksissa voi matkustaa taajamajunalipulla. Niissä käyvät myös kaikki VR:n voimassa olevat kaukoliikenteen matkaliput. Linja-autoissa voidaan kuljettaa vain käsimatkatavaraa.

Liikennejärjestelyt syyskuussa johtuvat rataurakasta, jonka Ratahallintokeskus on tilannut Oy VR-Rata Ab:ltä. VR-Rata uusii radan tukikerroksena olevan sepelin Kuopion ja Siilinjärven välillä 20 kilometrin matkalta.

Urakka työllistää 65 -70 VR-Radan työntekijää sekä sepelinseulontakaluston, johon kuuluu muun muassa kaksi sepeliseulaa, kaksi harjakonetta, kaksi tukemiskonetta ja kaksi stabilisaattoria. Työmaalla on myös aliura-koitsijoita työkoneineen.

Työt alkavat Kuopiosta. Työaika on arkipäivisin kello 5.45 - 12.45. Isojen työkoneiden käynnistys aloitetaan jo aikaisemmin aamulla. Sunnuntaisin työt aloitetaan jo kello 3.30. Työmaa saattaa aiheuttaa melua lähiympäristössä.

Lähde: vr.fi

Lähettäjä: Oskari Kvist

Kommentit