Heinäkuu 2007

Havainto

12.07.2007 19:13

Yksi kuoli junaonnettomuudessa Kreikassa.

Kreikassa Ateenan lähellä on sattunut junaonnettomuus, jossa kuoli yksi ja loukkaantui kymmeniä ihmisiä.

Thessalonikiin Pohjois-Kreikkaan matkalla ollut matkustajajuna törmäsi Ateenan lähellä sijaitsevalle Menidin asemalle parkkeerattuun tavarajunaan.

Kaksi matkustajajunan vaunua kaatui törmäyksessä, ja kymmeniä ihmisiä jäi loukkuun vaunun sisälle. Viranomaisten mukaan kaikki matkustajat on kuitenkin saatu ulos vaunuista, eikä kukaan heistä saanut vakavia vammoja.

Toinen junan kuljettajista kuoli ja toinen loukkaantui vakavasti.

Lähde: Keskipohjanmaa.net ( http://www.keskipohjanmaa.net/gen/396119.asp )

Lähettäjä: Jarkko Rokka

Kommentit

13.07.2007 22:37 Tapio Muurinen Siinä meni varmaan Siemens tai ADtrans uusiksi. Niitähän saa aina rahalla, mutta ihminen on korvaamaton.
13.07.2007 23:30 jtt Joidenkin tietojen mukaan ei olisi ollut kuolon-uhreja. Matkustaja-junan kuljettaja oli poistunut paikaltaan havaittuaan yhteentörmäyksen ja varoittanut matkustajia varautumaan törmäykseen, joidenkin kuvien mukaan vaunuja ei olisi kaatunut.
14.07.2007 12:28 Dakkus Kun katsoi hesarin nettisivuilla kai eilen tuosta ollutta kuvaa, on hyvin selvää ettei tavarajunan kuljettaja ole loukkaantunut vakavasti. Vaikka uutistekstissä luki tavarajunan veturin ohjaamon vaurioituneen vakavasti, kuka tahansa silmillä varustettu tajuaa, että se GE:n järkäle on selvinnyt lähes peltinaarmuilla. Siinä kuvassa GE:n ohjaamossa oleva kuljettaja peruuttelee juuri tavarajunaa irti matkustajajunasta. Ja kuvasta päätellen tietysti ihan tavaraveturin omilla moottoreilla, miksi se kuski muuten sieltä ohjaamosta tähyilisi. (kuvatekstissä muuten luki osapuilleen näin: "Onnettomuudessa olleita junia irrotetaan toisistaan") Matkustajajuna oli moderni valkoinen EMU tai DMU. Railfaneuropesta tutkailemalla toteaisin sen olleen FLIRT, koska junassa ei mielestäni ollut OSE:n muiden valkoisten moottorivaunujen violettia raitaa. FLIRTin ohjaamo on mennyt ruttuun arviolta ohjaamon ja matkustamon väliseen seinään asti. Väittäisin, että kuvasta katsonut ammattitaitoinen kreikkalaistoimittaja on olettanut kuljettajan kuolleen ohjaamoryttyyn eikä ole ajatellut kuljettajan voivan osata paeta ohjaamosta. On myös loogista, että ohjaamosta paennut (eli juoksemassa ollut) kuski on lentänyt aika kaaressa äkkipysäyksen tullessa ja sitten tosiaan loukkaantunut vakavasti.