Maaliskuu 2007

Havainto

28.03.2007 22:33

Perinteikäs kysymys "Onko Mikkeliin mänijöitä?" tuli tänään mieleen, kun matkustin S7:llä Lahdesta Joensuuhun. Pian Kouvolan jälkeen nauttiessani ravintolavaunussa kanasalaattia ja mallasjuomaa tuli sinne matkustaja, joka rupesi ravintolasta löytyneen tuttavansa kanssa juttelemaan, ja kohta selvisi, että tämä matkustaja oli menossa Mikkeliin, mutta oli erehdyksessä noussut Kouvolassa etummaiseen Pendoon, joka menikin Joensuuhun. Konduktööri sitten ystävällisesti katsoi aikataulusta sopivan yhteyden Kouvola - Lappeenranta - Kouvola - Mikkeli, joten matkustaja sai rauhassa nauttia oman oluensa ja ilmeisesti pääsi vielä illaksi Mikkeliin. Siis: "Onko Mikkeliin mänijöitä, toinen Pendo irrotettiin justiinsa!"

Lähettäjä: Tapani Kunnas

Kommentit

28.03.2007 22:54 LasseH Ne kerrat (ehkä 5 kertaa) mitä itse olen S7:llä UJA:lla mennyt niin joka ikinen kerta on Jns runkoon eksynyt Savon matkaajia. Nämä tosin on onneksi huomattu aina enenn Kouvolaa ja ovat siis päässeet vaihtamaan oikeaan runkoon. Itse olen jo hieman sitä mieltä että nämä eri suuntien yhdessäajot pitäisi lopettaa, ei pendojen kytkentöjen vuoksi vaan siksi että matkustajat eivät osaa nousta oikeaan vaunuun/runkoon. Hesaan suuntaan mennessähän eri suunnista tulleiden runkojen yhdistely ei tässä mielessä ole ongelma kun molemmat rungot päätyvät Helsinkiin
29.03.2007 08:06 Teppo Niemi Mitenkä aikoinaan on onnistuttu toimimaan MK-aikaan Dm8-junissa, joiden "palapelien kukkanen" lienee ollut MK 87 Joensuuhun, Kuopioon ja Savonlinnaan. Saksassa on useita moottorijunapalapelejä. Olisikohan kuulutuksista apua? Vai hukkuuko ne kuulutustulvaan.
29.03.2007 10:31 Lari Nylund Tyhmyydestä sakotetaan. Kun istuisi oikealla paikalla, niin perille menisi. Samahan se olisi, jos nousisi linja-autoon jossa lukee Kuopio ja haluaisi mennä Tampereelle...
29.03.2007 17:46 SK Miten on niin vaikeaa hahmottaa, että S7/75 jaetaan Kouvolassa? Vielä oudompaa on se, kun IC9:ssä sattuu välillä myös näin, että mennään Kuopion menevästä rungon sijasta Joensuuhun menevään ennen Kouvolaan. Ja sitten ihmetellään miten näin kävi, että ollaan matkalla Joensuuhun. Tätä on joskus sattunut Kouvolassakin, kun on jäänyt IC):stä ja jotut menevät vaunuun 5, vaikka ovat menossa Joensuuhun. (Päivä jolloin 6 vaunua meni Kuopioon ja 6 Joensuuhun.) Tuolloin konduktööri perheen oikeaan runkoon kysymällä, minne ovat menossa. Lari, busseissa on välillä se ongelma, kun ihmiset ottavat välillä pysäkillä väärän bussin, vaikka niiden päätepysäkki olisi sama. Esim. perjantaisin 15.30 Kotkaan lähtee EP. pika ja vakio. Porvooseen menijät voivat pysäyttää EP pikavuoron sijasta ja kaikki johtuu heikosta informaatiosta, joka johtuu heikoista näytöistä. Mutta junissahan on yleensä toimivat näytöt ovien vieressä (ei sinisissä pika- ja Sm1/2 taajamajunissa), joista näkyy minne kyseinen vaunu menee ja mikä vaunun numero on, niin vähän ihmetyttää. Esimerkki tarina: Viime kuussa S7/75:ssa joku oli menossa Joensuuhun, mutta mitä. Hän meneekin Kouvolassa takimmaiseen pendoon, joka menee Kuopioon ja haukkuu Kouvolan jälkeen konnarin, kun pendo meneekin Kuopiooon. Asemalla olisi ollut viellä paljon aikaa. (Henkilö saapui junaan heti, kun poistuvat matkustajat oli poistuneet pendosta. Olisi sitä aikaa jäänyt siihen, että asemalla olisi voinut katsoa vaunu numeroa ja määränpäätä.)
30.03.2007 16:28 Tapani Kunnas Ei nuo Pendojen ja IC-junien kylkinäytöt auta mitään, jos on huononäköinen matkustaja tai jos aurinko paistaa sopivasti. Mutta onhan se vaunun numero näkyvissä sisälläkin (jos osaa etsiä) ja vaunujen pysähdyspaikat näkyy laiturien näytöistä (tosin aika usein junat pysähtyvät miten sattuu; tuo esimerkkitapauksenikin ajoi puolitoista vaununmittaa liian pitkälle). Pendoissahan on nuo infomonitorit joka vaunussa, joten VR voisi valjastaa ne hyötykäyttöön ja laittaa katkaisuasemilla näihin monitoreihin selkeän viestin kyseisen vaunun määränpäästä ja ohjeen, missä päin on se toiseen suuntaan menevä runko. Vaunujen sisäpuolella numeronäytön vieressä voisi kyllä olla myös määränpään näyttävä taulu; tilaa siellä kyllä olisi. Siitä olen kyllä Larin kanssa täysin samaa mieltä, että matkustajat voisivat mennä suoraan lippunsa mukaisille paikoille. Toki tässäkin on VR:llä palvelussa parantamista, koska netistä lipun ostaessaan ei pääse paikkaa valitsemaan sellaisella tarkkuudella kuin olisi joskus suotavaa.