Maaliskuu 2007

Havainto

23.03.2007 21:58

Ranskassa on viime päivinä otettu suuria harppauksia rautatieliikenteen saralla. Jo vuonna 1991 alulle pantu projekti, TGV-yhteys Pariisista toiseen EU-pääkaupunkiimme, Strasbourgiin, on saatu kutakuinkin valmiiksi ja esittely lehdistölle tapahtui torstaina 15.3.

Pikaisesti tulkattuna kalliin projektin tuloksena on syntynyt mm. 300 km uutta rataa. Uudet TGV-junat kiitävät välin kahteen ja puoleen tuntiin enimmillään 320 km/h tuntinopeudella. Ilmeisesti vuoden kuluttua TGV:t jatkavat Strasbourgista Frankfurtiin asti ja TGV-verkko tulee laajenemaan myös muihin suuntiin.
Strasbourgiin valmistuu vuonna 2010 uusi asema TGV-junille ja tällöin myös matka-ajan Strasboug-Pariisi pitäisi olla vain 1h 50 min.

Lisätietoa ranskan taitoisille on osoitteessa http://www.lepoint.fr/slideshow/view_slide?id=133 ja samassa osoitteesa myös kuvankatselutaitoisille mukava kuvasarja. Havainnon tiedot perustuvat tähän Le Point'n artikkeliin ja pienet käännösvirheet ovat aina mahdollisia...

Koska havainnoitsija sattui olemaan Strasbourgissa tuolloin 15.3., täytyy todeta, että uudesta TGV-asemasta on tulossa jotain todella massiivista ja toivottavasti komeaa. Sitä odotellessa...

Lähettäjä: Eero Heinonen

Kommentit