Maaliskuu 2007

Havainto

06.03.2007 18:30

Suonenjoki?Kuopio-välin tasoristeykset poistetaan

Ratahallintokeskus poistaa Suonenjoen ja Kuopion välin rataosuuden tasoristeykset. Maaliskuussa alkavat tie- ja siltajärjestelyt Salmisen, Airakselan ja Lapinmäen tasoristeyksissä.

Urakan verollinen arvo on noin 3,8 miljoonaa euroa. Pääurakoitsijana toimii Insinööritoimisto Seppo Rantala Oy. Rataosan muiden tasoristeysten eli Haapamäen, Viita-ahon ja Pellesmäen korvaaminen tieyhteyksillä on jo alkanut.

Tasoristeysten poisto on osa 7 miljoonan euron hankekokonaisuutta. Se toteutetaan tämän vuoden loppuun mennessä Euroopan aluekehitysrahoituksella ja valtion vastaavan suuruisella vastinrahoituksella.

Tavoitteena on korvata kaikki tasoristeykset tie- ja siltajärjestelyin sekä tehdä nopean junaliikenteen edellyttämät korjaukset radan kantavuuteen, rataosan kallioleikkauksiin, nykyisiin rautatiesiltoihin sekä sähkö- ja turvalaitteisiin.

Hankkeen sopimusosapuolia ovat Ratahallintokeskus, Savo-Karjalan tiepiiri ja Pohjois-Savon liitto. Hankeryhmässä ovat edustettuina myös Pohjois-Savon ympäristökeskus, Suonenjoen ja Kuopion kaupungit ja Karttulan kunta.

Junien nopeuden nosto edellyttää lisäksi radan päällysrakenteen parantamista, jotta henkilöjunien liikennöintinopeus voidaan nostaa 200 kilometriin tunnissa vuonna 2010.

hs.fi - stt

Lähettäjä: Eero Hoikkala

Kommentit

07.03.2007 00:11 Jukka P. T. Ruuskanen Jopas jotakin. Tuota Airakselan tasoristeystähän on jo monta vuotta toivottu muutettavaksi eritasoratkaisuksi. Mutta että kaikki...no hyvä niin. Tais tulla ensi kesäksi kuvattavaa.
07.03.2007 21:23 TeeVee Lapinmäessä on ollut kuukauden päivät jo täysi tohina päällä.
11.03.2007 01:50 Jukka P. T. Ruuskanen Nyt pitäis saada kamera ja äkkiä sinne.