Helmikuu 2007

Havainto

08.02.2007 10:24

Ihan minuutin tarkkuudella ei kannattane suhtautua Jukun tietoihin: IC50:n saapumisaika Ouluun tänään oli 10:10, ja lähtöaika Oulusta 10:09...

Lähettäjä: Tapani Kunnas

Kommentit

08.02.2007 11:03 Lari Nylund Tällainen tieto oli myös eilen jonkun Turusta lähteneen junan kohdalla. Veikkaisin, että se johtuu asetuksista järjestelmässä. Välillä esimerkiksi henkilökunnan versiossa JuSessa on nähty Tikkurilassa aikoja, että juna on lähtenyt sieltä minuutin aiemmin kuin se on edes saapunut - tämä siis ohiajavalla junalla. Käsittääkseni järjestelmä ottaa ajan tietyltä kohdalta ja siinä otetaan huomioon joku tietty siirtymäaika väliaikapisteestä (yleensä kai lähtö/tuloopastin) varsinaiseen pysähdys- tai lähtöpisteeseen. Jos juna on pitkä, kuten IC50 yleensä on, niin se on lähempänä tuota väliaikapaikkaa ja näin aika alittaa oikean lähtöajan. Näin luulisin asian olevan, mutta korostan kyseessä olevan täysin oman veikkaukseni.
08.02.2007 11:45 Tapani Kunnas Kuulostaa loogiselta. Tässä nimenomaisessa tapauksessa on hyvä panna merkille, että junan pysähdys on kestänyt todella lyhyen aikaa. Ilmeisesti matkustajat ovat osanneet asettua laiturille oikein ja mahdollinen ravintolavaunun täyttökin on saatu tehtyä melkeinpä lennossa.
08.02.2007 15:18 rutinof Oulun ajat Juseen tulee Mipron kauko-ohjausjärjestelmästä. Silloin tällöin jonkun, esim ratapihalla liikkuvan veturin kulku aiheuttaa virheellisen ajan junalle. Tämä liikenteenohjaajan pitäisi manuaalisesti korjata. Nyt ei näytä huomanneen korjata vaan väärä aika on lipsahtanut Jukuun asti. Veikkaan, että lähtöaika on väärä. Kyllä tuo automaattinen aikojen korjaushommelikin on Jusessa käytössä mutta tämä tapaus ei oikein sovi siihen kuvioon.