Joulukuu 2007

Havainto

15.12.2007 12:54

Parikkalan kunta ostaa parisen vuotta sitten varsinaisesta käytöstään tyhjilleen jääneen Parikkalan rautatieaseman. Matkustajat pääsevät jälleen lämpimään ehkä jo tammikuun aikana. Käytännön järjestelyihin päästäneen heti kunnanvaltuuston vahvistettua kaupan tämän viikon torstaina. Esille kaivettaneen myös suunnitelmat keskusliikenneasemasta, joka toteutuessaan toisi linja-autoaseman samaan pihapiiriin. http://www.parikkalan-rautjarvensanomat.fi/

Lähettäjä: Eero Hoikkala

Kommentit

15.12.2007 14:29 Tuomas Pätäri Tähän asti valtio on siirtänyt vastuita ja taloudellisia menoja kunnille ihan suoraan. Nyt se sitten tapahtuu tällälailla. Joka tapauksessa ihan asiallinen teko Parikkalalta.
15.12.2007 16:00 tomi_ Etelä-Saimaa kirjoitti samasta aiheesta 7.12.2007 seuraavasti: "Parikkalan kunta haluaa rautatieaseman kellon takaisin vanhalle paikalleen. Kunnanjohtajan Alpo Kosusen mielestä kello kuuluu oleellisesti Parikkalan asemalle. Aseman ulko- ja sisäkello sekä odotushuoneen kalusteet ovat tällä hetkellä Suomen Rautatiemuseossa Hyvinkäällä. Kunta osti viikko sitten Parikkalan aseman Senaatti-kiinteistöiltä." Kuinkahan käy - palautuvatko talteen päässeet kello ja kalusteet omille paikoilleen?
15.12.2007 17:35 Epa Parikkalan kuntalaiset ja kunta ovat asemarakennuksen kehittäjinä intressitaho nro 1. Olisi turhaa ja kunnalliselle kansanvallalle haitallista kierrättää päätösvaltaa valtion kautta. Liikekeskustan ytimessä sijaitseva asema on todennäköisesti Parikkalan tunnetuin rakennus. Paikallistason taloudellistakaan merkitystä ei voida pitää vähäisenä.
15.12.2007 18:16 Jarkko Korhonen Upeaa, mahtavaa! Toivottavasti kalusteet ja kello saadaan museosta pölyttymästä oikeean tehtävään oikeille paikoilleen. Mitähän kuuluu muille kaupatuille asemille?
15.12.2007 19:07 Tuomas Pätäri Tarkoitin, Eero, että osa kansanvaltamme menoista on jaettu valtion maksettaviksi ja osa kuntien. Lähimenneisyydessä yhä suurempi osa vastuista ja sitä myötä menoeristä on siirretty valtiolta kunnille. Tämä tuo tullessaan huonoja ilmiöitä: Kunnat nostavat veroprosenttia, valtio laskee, eli suurempi osuus verotuksesta muuttuu progressiivisesta tasaveroitukseen -> tuloerot kasvavat yms. (Tämä määrä yhteiskunnallista jaaritusta riittäköön nyt tähän :) Kuitenkin nyt kunta joutuu ylläpitämään tehtävää (asemanpito), joka on laissakin tarkoitettu valtion (eli tässä tapauksessa RHK:n) hoidettavaksi ja maksamaksi. No, hyvä näinkin, eikä tässä kannata salaliittoja etsiä että valtio olisi tehnyt näin muka tarkoituksella, mutta aika erikoinen tämä juttu tältä kannalta on. Kuten jo sanoin, pisteet tästä Parikkalalle.
16.12.2007 10:08 Epa Uutinenhan ei kerro, mistä kunnan tulolähteestä varat tähän menoerään ohjataan. Aseman kehittämistä koskeva päätösvalta kokonaisuutena olisi keskitettävä kunnalle mahdollisimman laajasti. Valtiolla ei nähdäkseni ole muita kuin rakennussuojelullisia ja yleisen tason aluepoliittisia intressejä Parikkalan asemaan. VR:n taholta kiinnostuksen puuttumisesta viestii taannoinen lipunmyynnin lakkauttaminen ja odotustilan sulkeminen. Rakennuksen kehittäminen voi olla kunnalle taloudellisesti tuottoisaa joko välittömästi tai välillisesti. Parikkalan asema kuitenkin poikkeaa merkittävällä tavalla muista myynnissä olevista asemarakennuksista, joista monet ovat paikallisjunien nykyisiä tai lakkautettuja seisakkeita. Nyt kyseessä on etelä-Suomessa sijaitseva risteysasema, jossa pysähtyvät Pendolinot, IC-junat sekä Savonlinnan Dm12-taajamajunat.
16.12.2007 10:50 =Waliwali= Ihan samahan se on mistä kunnan tulolähteestä assan ylläpito kustannetaan, maksettava se on silti. Paljon enempi ton tyylinen toiminta kertoo VR:n asenteesta palvelujensa myynnissä ja markkinoinissa, asiakkaita vaan ei haluta palvella ja sillä siisti. Assa kiinni vaan, seisokaa sitte vaikka pihalla jos ette pirä sitä omin rahoonenne auki. Toivottavasti moinen ylimielisyys kostautuu vielä joskus.
16.12.2007 11:49 Epa Savonlinnan paikallisjunavuorojen lisääminen on kuitenkin menestyksekkäästi elävöittänyt koko Parikkala-Savonlinna -seutua. Toivotaan, että Parikkalan asemalle saadaan edes joku toimija myymään matkaeväiden lisäksi juna- ja bussilippuja.
19.12.2007 21:36 nousjo Keskiviikon 19. joulukuuta Itä-Savo lehdessä kerrotaan että myös Savonlinnan aseman ovet avautuvat taas pian. Kuvilla varustettu juttu löytyy sivuilta 1 ja 6 - 7.
19.12.2007 21:55 LasseH Kukas sl:n aseman omistaa/hoitaa? Eikös siitä pitänyt tulla työmaakonttori ohitustieprojektille? (toki ko. ikuisuusprojekti on vissiin taas lykkääntynyt)
20.12.2007 01:30 nousjo Savonlinnan aseman omistaa Ratahallintokeskus, joka vuokraa sitä ensi vuoden alusta muille toimijoille. Samalla jakautunee hieman hoitovastuu vuokralaisten suuntaan.