Joulukuu 2007

Havainto

10.12.2007 20:17

Tänään oli Lappeenrannan asemalla vaihteeksi mielenkiintoinen tilanne: S7 tuli ajallaan asemalla ja oli saanut matkusjat vaihdettua. Kyytiin oli vielä nousemassa rouvashenkilä pienen lapsen sekä muutaman jumalattoman pakaasin kanssa ja sitten alkoi ongelmat. Ovet eivät meinanneet pysyä auki tarpeeksi kauaa että rouva olisi saanut kamoja sisään, sitten ovien lukitukset taisivat mennä päälle (nappien valot sammuivat?). Hetken päästä ne alkoivat taas toimimaan ja nyt konduktöörikin alkoi kiinnostua, että mitäs siellä nyt kuhnitaan. Hän tuli auttamaan tavaroiden kanssa ja juna saatiin lähtökuntoon. Konnari antoi lähtömerkin avaimella ja lähti katsastamaan lippuja, mutta juna seisoi asemalla. Konnari oli jättänyt sen oven auki josta hän katseli junaa ja ovi oli kai käsiohituksella(?) auki joten se ei mennyt kiinni itsestään. Joko kuljettaja sai sen kiinni jollain ohituksella, tai konduktööri kävi sen vapauttamassa ja juna pääsi liikkeelle n.5 min myöhässä. IC 10 oli sitten kohtauksen takia 8 min myöhässä, joskin helsingissä vain minuutin myöhässä enään.

Lähettäjä: Markku Blomgren

Kommentit

10.12.2007 22:17 Mika Hakala Onhan se toki aina ikävää jos juna saapuu minuutinkaan myöhässä "Helsinkiin".
11.12.2007 01:47 MarkkuB 10:n ja 7:n kohtaus on aika täpärällä, tosin jos 10 on myöhässä, niin veikkaisin, että kohtaus siirtyisi Joutsenoon ja jos taas 7 olisi myöhässä kauemmin kuin 5min, kohtaus siirtyisi ehkä Lappeenrantaan, tosin kauko-ohjaajat eivät kovin mielellään viitsi henkilöjunaa ottaa kakkosta tai kolmosraiteelle matalan laiturin ja ylikäytävän takia. Yllätävän hyvin 10 sai myöhästymisensä kiinni.
11.12.2007 08:04 Jarkko Korhonen Se on todella ikävää. Harmittaa niin vietävästi jos olisi putki pitkänä jajoutuisi kovin paljon odotamaan turhaan.
12.12.2007 10:51 Repe Aiheuttiko ongelman oven toimintahäiriö vai matkustajan hidastelu? Ensin mainitun rouvashenkilö olisi välttänyt siirtymällä pikaisesti toiselle ovelle. Jälkimmäistä ei olisi edes aiheutunut, jos rouva olisi pyytänyt apua toiselta matkustajalta tai konduktööriltä - mielellään jo ennakkoon.
12.12.2007 12:47 tane "...pienen lapsen sekä muutaman jumalattoman pakaasin kanssa" & "...rouvashenkilö olisi välttänyt siirtymällä pikaisesti toiselle ovelle" Just, joo! ;)