Lokakuu 2007

Havainto

04.10.2007 15:54

Tänään töistä palaillessani kuuntelin autoradiosta "puolella korvalla" kulttuuriuutisia ja siellä puhuttiin v. 2008 alussa Kouvolaan avattavasta rautatieläisten historiaan keskittyvästä museosta. Kuuntelin sen verran "puolella korvalla", että asia jäi hiukan epäselväksi enkä löytänyt uutista YLE:n sivuilta. Olisiko jollakulla täsmällisenpää tietoa asiasta kuin "mutuni"?

Lähettäjä: Pirkko Alanen

Kommentit

04.10.2007 16:15 Heikki Piirainen Tämmöinen löytyi: http://lotta.yle.fi/rswebkta.nsf/sivut/uutisaihe?opendocument&pageid=Content69F56
04.10.2007 16:25 pia eemeli Kiitos, juuri tuota uutista tarkoitin. Omasta näkökulmastani tuleva museo on erittäin mielenkiintoinen ja odotan innolla sen avautumista!
04.10.2007 19:12 Epa Uutisesta päätellen vireillä ei olisi aivan perinteinen museo. Selvemmin on suunnitteilla tulevaisuutta ja nykyhetkeä valottava keskus, johon yhdistyy arkistojen ylläpito ja tutkimus. Ehkä toiminta-ajatus on lähellä Punkaharjun Luston Metsäkeskusta, jota ei myöskään oikein metsämuseoksi voi kutsua. Itse pidän joukkoliikennevälineiden rajat ylittävää näkökulmaa sekä asiakkaiden että alan toimijoiden kannalta tärkeänä. Ajattelen laajemman näkövinkkelin hyödyttävän kokonaisuutena julkista palvelua tuottavia yksityisyrityksiä niin maalla merellä kuin ilmassakin. Ilmailun näkökulman yhdistäminen Kouvolaan onnistunee melko luontevasti Valkealan Utissa majailevan tietotaidon myötä. Vesiliikenteen liityntä Kouvolaan taas on vähemmän selkeä.
04.10.2007 20:36 pia eemeli Sikäli kun kultturiuutisten toimittajan haastatteleman henkilön selostuksesta ymmärsin, kyseinen museo keskittyy myös menneen ajan rautatieperinteen taltiointiin, ja nimenomaan henkilö-, ei kalusto-, näkökulmasta.
06.10.2007 02:28 Epa Henkilönäkökulmasta junaliikennettä voi tarkastella tiedonkulkuna tai joukkoviestintänä. Näin ajatellen keskuksen eräs oikea paikka olisi Lahden Radiomäellä radio&tv -museon yhteydessä. Jos sijainniksi tulee Kouvola, voihan aina kehitellä museoiden yhteislippuja, johon vaikka sisältyisi meno-paluu taajamajunalla Lahdesta Kouvolaan sekä orientoiva lukupaketti matkalle.