Tammikuu 2007

Havainto

18.01.2007 18:42

Erinäisten häiriköintien johdosta sivuston häiriköintiestoja lisäilty. Jos haluaa lähettää palautteita .fi-osoitteiston ulkopuolelta, niin joutuu täyttämään spämmiestokentän palautelomakkeilla. Ilmoitelkaapa siis minulle, jos kuvaajapalautteen kautta vielä spämmiä tulee.

Sivustolle on lisätty myös musta lista -ominaisuus. Kommenttien edessä on x-linkki, jota klikkaamalla kyseinen käyttäjä menee mustalle listalle. Tämä tarkoittaa sitä, että et jatkossa näe kyseisen käyttäjän kommentteja, eikä tämä käyttäjä voi enää kommentoida kuviasi ja havaintojasi.

Lähettäjä: Janne Määttä

Kommentit

18.01.2007 19:18 joht. Nyman Tää on pitkästä aikaa ihan fiksu uudistus vorgissa. On nimittäin käynyt viime aikoina todella pahasti hermon päälle se, kun täällä eräät eivät noudata seurakuntatarkkaa etikettiä ja kehtaavat jopa vitsailla. Eniten itseäni on ärsyttänyt se, että jotkut ovat joissain yhteyksissä jopa livenneet ohi rautatieaiheen ja homma on ajautunut joissain tapauksissa täysin off topiciksi. Vielä kun saisit Janne tehtyä kommenttien editointimahdollisuuden, olis yes: esim. pari vuotta sitten lisätyissä kommenteissa saattaa esiintyä linkkejä, jotka eivät enää toimi. Tällaiset kommentit voisi tietenkin poistaa, tai ainakin linkit päivittää toimiviin.
18.01.2007 19:40 Dakkus Editointimahdollisuus pelkkien linkkien osalta lienisi sekin mahdollinen, jos halutaan historiatieto pitää olemassa.
18.01.2007 19:42 Dakkus Ja jos joku nyt ei huomaa muuten, niin mustaa listaansa pääsee kuikuilemaan aloitussivulta linkistä jossa lukee "Musta lista". Siinä "Kuvien hallinta" jne. linkkien vieressä. Mustan listan jäseniä voi palauttaa näkyviin klikkailemalla heidän nimiään.
18.01.2007 19:56 joht. Nyman Ei, älkää pelätkö, en ota tätä black list-meininkiä mitenkään henkilökohtaisesti, joten en sen suhteen mitään mussutakaan. Tosiasia on kuitenkin se, että rentous ja huumori tältä saitilta on joko kadonnut, tai sitten se on kielletty kokonaan. Jo miltei vuosi sitten arvon herrat Muurinen ja Tervo sitä manasivat, joiden kanssa olin jo tuolloin täsmälleen samaa mieltä siitä, että nyt jonkun pataa kiristää ja pahasti. Katsokaapas kuvan http://vaunut.org/kuvasivu/22090 kommenteista Tervon 22.2.2006 klo 12.09 ja 18.3.2006 klo 11.02 lähettämät kommentit, ja samoin Muuristapsan tuumailut 18.3.2006 klo 12.11. Olen herralta Calmilta itseltään monta kertaa kysynyt jonkinlaisia pelisääntöjä ja niiden näkemistä täällä, mutta mitään ei ole tapahtunut. Jos lystiä ei saa pitää, okei se on ihan jees, mutta autoritäärinen mielivalta kommenttien sensuroinnin tai kuvien poiston osalta ennakkoon ilmoittamatta tai perustelematta ei oikein lähe. Toki ymmärrän, että hävyttömät kuvat eivät tälle saitille kuulu, mutta jos yhtäkkiä yksittäinen rautatiefoto häipyy ilman mitään syytä, niin mitä ihmettä? Miksi näin? Toki kirjakieltäkin voidaan alkaa käyttää ja puhua vain ja ainoastaan hyvää kaikesta mikä kiskoilla liikkuu ilman, että uskaltaisin sanoa omaa mielipidettäni mistään. Se olis kirjaimellisesti jees-jees. Sitäkö jengi haluaa ja vaatii? Jees-jees, toki sekin sopii, niin kuin kaikki muukin, jota ehdotetaan. Toihan on hyvä idea: yhdessäkään yhtiökokouksessa ei tartte enää ikinä käydä, riittää kun rustaa valtakirjan asiamiehelle ja valtuuttaa hänet äänestämään kaikissa äänestyksissä jees-jees.
18.01.2007 19:59 Markku Rantanen Miten tämä toimii? Onko tämä nimimerkki, nimi vai tietokonekohtainen ja pystyykö sitä joku kiertämään? Selittäkääs vähän...
18.01.2007 20:39 Dakkus Ulkoasusta päätellen uskaltaisin sanoa faktana, että meneepi näin: Vorgissa nimimerkki ja nimi on nykyään lukittu toisiinsa. Mustalle listalle päätyy siis tällainen yksittäinen käyttäjä. Tiedot talletetaan vorkin serverille, eli musta listasi pysyy mustana listana riippumatta siitä, millä koneella vorkkia selaat. Kullakin käyttäjällä on oma musta listansa, eli jos vaikka nyt mustalistaat minut, olen mustalistattu vain sinulle. Ja vain jos olet kirjautuneena sisään. Eli, jos dissaat jotakuta henkilöä, laita hänet vaan mustalle listalle sen sijaan että puhuisit tästä saastaa (nimeomaan sinä muuten ET ole niin muistaakseni ikinä tehnyt). Mustalle listalle EIVÄT automaattisesti joudu muut samalta koneelta kirjoittelevat jne.
18.01.2007 21:05 calm Selvennetään nyt vielä. Lista menee palvelimelle käyttäjätietoihisi. Jos et ole kirjautunut sisälle, näytetään kaikki kommentit. Kun kirjaudut, käytetään kommenttien näyttämisessä määrittelemääsi suodatinta. Plonkkaamasi käyttäjän kommentoinnin järjestelmä toki estää aina omasta kirjautumistilastasi piittaamatta.
18.01.2007 23:09 korkki Olisi ehkä tasapuolista että näkisi jos on jonkun käyttäjän mustalla listalla. Tällöin voisi toteuttaa periaatetta "vuoroin vieraissa" ja klikata tämän käyttäjän omalle mustalle listalleen. --- Editointimahdollisuutta omille kommenteille sekä kommenttien hakua kirjoittajan perusteella kaipaillaan täällä...
18.01.2007 23:41 CoCoNut Vapaa kommentien editointi tuottaisi päättömyyksi, pahempia ristiriitaisuuksia kuin nyt on kuvatekstien kommentoinnissa. Rajattu korjailu voisi toimia: undo ketjun uusimmalle tai vaikka 5min aikaraja.
19.01.2007 08:19 Timo Salminen KOmmenttien hakumahdollisuus kirjoittajan perusteella olisi tosissaan joskus käyttökelpoinen. Ajatellaanpa vaikka, että nyt muistaisin lukeneeni jostakin kommentista jonkin kannaltani tärkeän tiedon mutta en vahingossakaan muista, minkä kuvan yhteydessä se oli. Silloin kommentoijahaku olisi paikallaan. - Mitä tuohon suodatukseen tulee, en kyllä ihan oivalla sen välttämättömyyttä, mutta ehkä se johtuu vain hämäläisestä hidasälyisyydestäni...
19.01.2007 09:48 PSi Olisipa nyt edes esikatselumahdollisuus, sillä monasti esmes URL-linkkien naputteleminen niin että ne menisi hot-linkeiksi on yrityksen ja erehdyksen tietä tuskaa (etenkin kun mitään ohje- tai vihjesivua ei taida olla!). Eli lähetä-napin viereen "Esikatsele" (tai "Testaa")-nappi, jolla näkee miltä viesti näyttää "valmiina". Kommenttihaku (havaintojen ja kuvien kommenttien puolella) myös nimen ja nimimerkin mukaan olisi varsin tervetullut lisä mainioille sivuille.
19.01.2007 14:26 Arto Mustalista vaikuttaa erittäin huonolta idealta! Saatavat hyödyt ovat pieniä verrattuna systeemin tuomiin kuviteltavissa oleviin haittoihin.
19.01.2007 14:28 Jorge Musta lista vaikuttaa ihan hyvältä ja toimivalta ratkaisulta.
19.01.2007 15:16 Timo Salminen Mustalle listalle voi näköjään passittaa myös itsensä...
19.01.2007 17:06 joht. Nyman Koko mustan listan politiikka on mielestäni kuollut idea jo syntyessään. Niin kauan kuin tällä saitilla ei puututa henkilökohtaisuuksiin, niin minä ainakin antaisin mennä vaan kaikkien kommenttien, kunhan nyt ei sentään ihan täydeksi vittuiluksi homma menisi. Toi koko idea mustasta listasta lähinnä tuntuu tommoselta, rumasti sanottuna, nörttien, puuhastelulta jossa on helppo esittää herra Hidalgoa monitorin siltä puolen. Face-to-face-tilanne olisikin sitten jo tyystin toinen, kun pitäisi olla ihan oikeesti jotain mieltä ja kertoa se suoraan. Mikäli minä olisin herra Hidalgo, puuttuisin peliin vasta siinä vaiheessa, mikäli itse asia, eli rautatieaiheiset kuvat, eivät liittyisi miltään osin kiskoliikenteeseen, tai ne olisivat muuten vaan täyttä skeidaa. Tämmönen ihmeellinen lokerointi, jota mm. IRCissä suunniteltiin jo aiemmin tällä viikolla, on kuitenkin jotain käsittämätöntä - eikö olisi kaikkein fiksuinta, että saitilla olisi muutama moderaattori, jotka sitten valvoisivat (joidenkin mielestä) epäasiallisia kommentteja ja polttaisivat ne bittituhkana ilmaan? Kritisoin tätä juuri sen vuoksi, että tämä on ajatuksena jopa ällistyttävän naiivi. Mielestäni tämä on just sellainen "viimeisen lauseen sanojan ja sitä kautta kunkku"-tyyppisten ihmisten keksintöjä. Huomatkaa: en puutu kehenkään henkilötasolla, vaan mainitsen asiasta YTK (Yleisellä Tasolla Kommentoiden).
19.01.2007 17:16 Arto Aika outo tilanne jos joku esittää jotakuta kohtaan arvostelua tms. kuvan yhteydessä jossa arvostelun kohteella on kommentointi estetty.
19.01.2007 17:29 MattiL Tässä uudessa ominaisuudessa on ymmärtääkseni kyse kunkin henkilökohtaisesta valinnasta, ei sensuroinnista. Pari kolme vuotta tätä palstaa seuranneena tyyli on kieltämättä viime kuukausina jonkin verran 'särkynyt'. Itse en kuitenkaan kovin herkästi ryhdy tuota mahdollisuutta käyttämään. Jos sitä vahingossa jonkun kohdalla painaa, minulle on epäselvää, miten aiheettoman mustalistauksen saa peruttua. Tällaisilla palstoilla käytävään keskusteluun pätee hyvin ex-pressa Mauno Koiviston taannoinen lausahdus "Ei pidä provosoitua, kun provosoidaan".
19.01.2007 17:51 Dakkus Matti: Poisto-ohjeet näet esim. tämän viestiketjun kolmannesta viestistä. Voit testata sitä varsin turvallisesti esim. mustalistaamalla nyt itsesi ja perumalla mustalistauksen tuolta mustasta listasta.
19.01.2007 19:38 joht. Nyman "Mä en ees haluu nähdä että toi on munasillaan!"-meininkiä koko BL, sanon minä. Toisin sanoen, olisko tän koko black listauksen (BL) meininki se, että ajellaan sillä hevosella, jolla on ne suurimmat silmälaput silmien sivuilla, jottei tartte nähdä todellisuutta? (Tämä siis tarkoituksella taas jälleen kerran karrikoidusti).
19.01.2007 21:09 pjh Minusta järjestelmä on herkkänahkaisille ihan ok. Eihän ominaisutta kenenkään, edes Mikon, ole pakko käyttää. Vastaava systeemi on ollut nyysseissä käytössä vuodesta miekka ja kypärä (toki se on ohjelman eikä palvelimen ominaisuus, mutta toimintaperiaate on sama: en halua nähdä tuon tyypin höpinöitä). Tällä tietoa en itse tule mustaa listaa käyttämään, mutta mistäs sitä tietää millaisia euroopan omistajia tänne tulevaisuudessa ilmestyy.
19.01.2007 21:36 Arto Niin siltä osin ettei sun tartte nähä jonkun kommenttia homma onkin ihan kiistatta ok, mut se ettei kyseinen henkilö enää pystykkään kommentoimaan kuvaasi onkin toinen juttu. Ominaisuuttahan ei tietenkään ole kenenkään pakko käyttää, mutta ne keneen sitä käytetään onkin toinen eikä niin vapaaehtoinen juttu. Jos porukkaa lisäillään mustalle listalle on lopputuloksena mahdollisesti pienen piirin vaunut.org, eli pienen sisäpiirin on mahdollisuus kommentoida suurinta osaa aineistosta, mutta suurimmalla osalla käyttäjistä ei olekaan enää kommentointi mahdollisuutta! No voihan jokainen jättää mustalta listaltaan pois ne joiden kanssa on pääasiassa samaa mieltä. Tämäkö on tarkoitus ja hyvä juttu?
19.01.2007 22:14 pjh Varsin teoreettinen mahdollisuus. Uskoisin, että Janne puuttuu tilanteeseen, jos vorg uhkaa jäädä pienen piirin leikkikentäksi, semmoinen tilannehan ei olisi kenenkään etu. Eräillä muilla galleriasivustoilla on mahdollisuus joko kieltää omien kuvien kommentointi kokonaan tai sallia kommentointi ainoastaan oikeilla nimillä. En ole huomannut ongelmia niilläkään. Enivei, tämä on aika turhaa inttoa, koskapa Jannella on joka tapauksessa viimeinen sana siitä, miten täällä toimitaan.
19.01.2007 22:26 JR Lisäsin juuri uutta kuvaa, maksoin myös uutta käyttömaksua tulevalle vuodelle ja toivoisinkin, että sammutetaan tämä pieni nuotio nyt tähän paikkaansa ja keskitytään "rautatieasiaan". Näin määrää "vanhempi harrastaja" ja vanhemman puhettahan pitää uskoa! Katsokaa kuvia ja kommentoikaa niitä. Havaintopalsta on tarkoitettu järkeville junahavainnoille. Joukkoliikennefoorumille http://jlf.fi/ voi kirjoittaa suomeksi mikä mieltä kulloinkin kaihertaa...
19.01.2007 22:28 joht. Nyman pjh: Jannella on viimeinen sana joka tapauksessa, saitilla ei ole nähtävillä pelisääntöjä, rahaa liikkuu ja toisille annetaan maksuvapaita vuosia, toisille pärstäkertoimen mukaan ei, ja summittain poistetaan kuvia ja kommentteja ilman perusteluita. Tätä kutsutaan autoritääriseksi määräysvallaksi. Olen kohta kolme vuotta mesonnut siitä, että Jannen kannattaisi jopa oman hyvinvointinsa suhteen perustaa jonkinlainen r.y., sillä ennemmin tai myöhemmin verottaja puuttuu peliin, vaikka olisi miten pienistä summista kyse. Verottaja ei ole tyhmä, joten sekin kyllä ymmärtää mm. sen, että Jannen kaverit ovat etusijalla ja heille voidaan myöntää jos mitä maksutonta Jannen ei-kavereiden kustannuksella. Näinhän tää homma ei oikeesti voi kulkea. Tämä oli kritiikkiä, ei provosointia. Kiitti että kuuntelitte.
19.01.2007 22:35 Pasi Kokkonen Arvoisan Herra Nymannin kannattaisi pikkuhiljaa ottaa huilia näistä ympyröistä, jos noin pitkään on Jannelle pitänyt olla kateellinen. Verottaja kyllä tietää tasan tarkasti mitä Janne Määttä tienaa eikä se ole Nymannin asia selvitellä sitä. Muutenkin olen vahvasti sitä mieltä, että tämä paikka oli paljon parempi, ennekuin Herra Nyman tänne saapui pätemään ja esittämään. "minä keksin jo silloin ja silloin sitä ja tätä. MINÄ en ole jees-jees-mies, yms.". Anna olla, ei tuollaista jaksa täällä kukaan kuunnella. Kiitos muille näistä vuosista täällä, ja koittakaa pitää paikka tasokkaana. Minulta ei tämän jälkeen tänne enää kuvia tai kommentteja tule, enkä juurikaan enää selaile tätä.
19.01.2007 22:36 JE Täsmälleen näin. Eiköhän nyt ole temput temputtu, ihan ettei enää tarvitse myötähäpeään hukkua.
19.01.2007 22:50 joht. Nyman Hmpfh... Noinko tosiaan on? Muistaakseni siinä Siilitien kommentissani JR:n kuvan yhteydessä manasin sitä, että eipä oikein mun pinekset (huom. pinekset, ei pisnekset) ja idikset tuolloin lähteneet, vaikka miten olivat hienoja juttuja tuolloin. Mä voin keksiä vaikka samantien käsivetoisen vessanpöntön, mutta sen vuoksi -koska se on mun keksintö- mua tullaan pitämään urpona ja sen vuoksi osa vorgin jengistä kääntyy joht. Nymania vastaan. Onko tosiaan näin? Jos vittuilen jollekin, osaan myös vittuilla itselleni - tämä on muuten harvinainen taito tässä porukassa. Uskomattoman M/V-meininkiä täällä anyway on ja ennen kaikkea - miten meidän harrastajien keskuuteen mahtuu tällainen määrä jokotaita?
19.01.2007 23:36 Arto Verokarhu http://hiki.pedia.ws/wiki/Verokarhu ei Jannea pelkää! Oli pakko laittaa taas hikinen linkki.
19.01.2007 23:37 JE Omaa kommenttiani täsmennän vielä sen verran, että "täsmälleen näin" oli viittasi JR:n kommenttiin 22.26. Eli, kuten sanottu, rauha taloon puolin ja toisin.
20.01.2007 00:06 Arto Joukkoliikennefoorumille nyt ei voi kirjoittaa yhtään mitään ku siel on sähköpostifasisteja ylläpidossa :( No joo, mut siirrytään kaikki katsomaan uusimpia kuvia ja vaikka vähän vanhempiakin.
20.01.2007 00:26 Dakkus Joku voisi kyllä kertoa, että millä tavoin on kenenkään etu, etteivät mustalistatut voi kommentoida kaikkia kuvia. En nimittäin itse keksi moiselle mitään perustetta.
20.01.2007 10:30 jpl Moni hyvä kuva on pilattu mm. Nymanin ja muiden täysin aivottomalla kommentoinnilla. Erityisesti kaikkien harjoittamaa tyhjänpäiväistä jauhantaa vaikka nyt kuvan http://vaunut.org/kuvasivu/32261 kommenteissa tulisi ehdottomasti välttää.
20.01.2007 11:44 calm Lisätään nyt sitten taustoja, kun eräs asianomainen itseään niin kovin halusi esille tuoda. Ketäänhän tässä ei oltu nimetty, eikä sormella osoitettu. Tosiasia on se, että varsin suuri joukko käyttäjiä ei halua nähdä nimimerkin nynny kirjoituksia. Paljon on myös niitä, jotka eivät halua nähdä nuorimman harrastajaosan kommentteja. Nämä ovat kaksi eniten suodatettavaksi haluttuja. Ihan loogisena yhteytenä kommenttien piilotukseen on sitten se, että kyseisen toimenpiteen tehneen käyttäjän kuviin ei pääse puhumaan 'selän taakse'. Kun tuossa jo noita perinteisiä irc-news-viittauksia on ollut, niin mainitaan nyt myös että Suomen suurimmassa intterrnet-portaalissa irc-galleriassa on jokseenkin samanlainen musta lista käytössä.
20.01.2007 11:50 calm Sivusto ei lisäksi yritäkään olla minkäänlainen demokratia tai muu kansanvalta. Rahalla käyttäjät ovat ostaneet palvelua, eivät osakkuutta johdossa ja pääntäntävaltaa. Maa on vapaa, jos ei saa haluamaansa palvelua, voi vapaasti perustaa oman palvelunsa. Ja kun ne ilmaiskäyttäjät niin kamalasti korpeavat, niin niitä on tällä hetkellä noin kaksi kappaletta. Perusteluna molemmille on merkittävän kuvasisällön tarjoaminen, ei suinkaan se, että he olisivat erityisesti ylläpidon kavereita.
20.01.2007 11:55 calm Jos jollakulla on halukkuutta ostaa koko palvelu itselleen kehitettäväksi, niin tarjouksia otetaan vastaan. Olisikohan Suomen johtavalla rautatiefoorumilla kiinnostusta kuva-arkistoa kohtaan.
20.01.2007 11:57 joht. Nyman jpl: Kuva pilattu kommenteilla? En halua esittää idioottia, mutta eihän kuvaa voi pilata sen kommenteilla. Jos Janne jaksaisi, tai jos se olisi teknisesti mahdollista, niin ehdottomasti kannattaisi bygata tälle saitille jonkinlainen phpp-foorumi tai vastaava, jota olen ehdottanut esimerkiksi helmikuussa 2004. Mikäli sen toteutus edellyttää lisää taloudellisia resursseja, meidän firma voi sen sponssata, kuten tehtiin viime syksynäkin turvaliivien suhteen. Totta helkkarissa tuen omasta puolestani R-harrastusta siltä osin kuin pystyn. Mikäli jonkinlainen höpöttelyosio täällä olisi, ei kenenkään tarttisi puuttua "kuvan pilaamiseen kommenteilla". Se on aivan päivänselvä juttu, että mä aiheutan räväkkänä persoonana aivan varmasti näppylöitä sellaisille ihmisille, jotka keskimäärin eivät ajattele omilla aivoillaan ja laahustavat epätoivoisesti kiinni toisen perseessä. Voin pantata vehkeeni siitä, että näin tulee tapahtumaan jatkossakin - kuten olen sanonut, kaikkia en voi, enkä haluakaan miellyttää. Jännästi muuten tulee mieleen luokka- ja kastijako moisesta spedeilyistä black listien suhteen...
20.01.2007 12:06 Olavi Huotari "Se on aivan päivänselvä juttu, että mä aiheutan räväkkänä persoonana aivan varmasti näppylöitä sellaisille ihmisille, jotka keskimäärin eivät ajattele omilla aivoillaan ja laahustavat epätoivoisesti kiinni toisen perseessä." Minä tunnustaudun yhdeksi tällaiseksi aivottomaksi. Ja tätä on sitten aivan turha Nynnyn minulle kommentoida, koska olet nyt blokattu.
20.01.2007 12:14 Perttu Karttunen Nynny: et kyllä ainakaan tuolla uhoamisella ja provoamisella ja jatkuvalla pätemisellä asemiasi paranna. Olisiko se niin vaikeaa pitää ne mölyt mahassa. Ja kyllä, kuva pilaantuu kommenteilla, ei sitä viitsi katsoa, tai ei sitä kuvaa enää viitsi muuten kommentoida kun täällä asustaa ainakin yksi jääräpää joka on ottanut elämntehtäväkseen pätemisen ja egonsa paisuttelun. Onneksi oma egoni on pieni, ja mahtuu vielä samaan junaan monen mun vorgin kanssa mutta jollakulla täällä on niin suuri ego että sille pitäisi ostaa jo oma juna. Minua henk koht. korpeaa harrastamasi ihmisjahti joitakin henkilöitä kohtaan. Voit kuvitella olevasi muiden yläpuolella ja vielä korkealla, mutta vielä tulee se päivä kun joku ampuu sinut alas, ja pudotus ei tule olemaan pehmeä.
20.01.2007 12:41 joht. Nyman Hmmm... Matin eilinen klo 17.29 lähettämä kommentti Koiviston Manun letkautuksesta oli ihan hyvä: miksi ihmeessä jengi vetää herneet nokkaan ja ottaa hirveet pultit, mikäli mä jokella heitän läppää? Sanon nyt 34. kerran, että ei pidä ottaa henkilökohtaisesti ihan kaikkea, mitä korviin kuuluu. Mitä "ihmisjahtiin" tulee, totta helkkarissa puutun selkeisiin epäkohtiin tai oikeuden oikeudetta omimisiin, kuten VR:n evp. viestintäpäällikön tiettyihin kommentteihin olen kommentoinut. Tuosta mun egosta sen verran, että se on mun suuri ongelma, jonka tunnustan. Tämän vuoksi tuntuukin jotenkin niin käsittämättömän rahvaalta matkustaa ruuhka-aikoina julkisilla kulkuneuvoilla, joten sen vuoksi otan aina WTC:n edestä taksin ja painelen Aleksia menemään. Samoin käyn Kontulan Handelissa cabillä ja ostan firman kortilla brenkkua laskulle. Harva meistä saa viinaa siimalla, ja vielä harvempi tekee sen Kontulassa. Tilaan muuten aina tilataksin, jotta mahdun edes suurinpiirtein ajokkiin sisälle hartioideni kanssa. (Tää oli jo kohtuullisen onneton kuitti, mutta niin olen miekii saanu kuittia päin näköä ihan riittävästi.)
20.01.2007 14:45 Dakkus Ei, ettäkö nyt pitäisin noita nynnyn Larinhaukkumisia mitenkään oikeutettuna saati järjellisinä tai muutenkaan sellaisina, että niiden sanomiseen olisi mitään järjellistä syytä.. En kyllä ymmärrä, että miten ihmeessä kuvan voi pilata kommenteilla. Se kuva on se sama kuin aina ennenkin ja sitä voi yhä myöskin kommentoida. Siinä on välissä vähän keskustelua muusta aiheesta, mutta eipä ole hirveä työ hypätä niiden kommenttien yli, joiden aihe ei kiinnosta.
20.01.2007 14:47 Dakkus Ja Olavi: Muistathan, että nyt Mikko ei voi myöskään kommentoida mitään kuviasi. Sinä olet selvästi parhaita kuvia ottavaa vorg-joukkoa, joten on suuri tappio, ettei kuviasi voi kommentoida. Hyviä kuvia ottavilla ei ole samanlaista moraalista oikeutta toisten kommenttien blokkaamiseen, koska se sivutuotteena estää tuon kuvien kommentoinnin. Niinpä toivoisin, että reiluuden nimissä poistaisit tuon Mikon blacklistiltäsi niin pitkäksi aikaa, että on saatu eriytettyä kommenttien piilotus ja kuvien kommentoinnin esto toisistaan (mikä tämän jälkimmäisen ominaisuuden pointti edes on?)
20.01.2007 15:54 Juhana K Aiempiin kommentointeihin viitaten, jos tämä keskustelu ja sen jatkot erinäisissä havainnoissa ja kuvien kommenteissa tuntuvat ikävältä, niin orgissa on kirjoitushetkellä 32403 kuvaa joiden katseluun ja kommentointiin voi myös käyttää energiaansa. Jos tuntuu, että valloilla on huonoa henkeä, niin kannattaa itse yllä pitää hyvää. Antaa kameran napsua ja kuvia tulla sekä keskustelun herätä muustakin kuin ylläolevasta aiheesta. Älkää vaan antako periksi vaan pitäkää hyvästä kiinni!
20.01.2007 16:10 joht. Nyman Nyt alimmaiset kaksi kaveria puhuvat järkeä. Musta jotenkin tuntuu siltä, että mun kommentoinnit Larista ovat saaneet ihan järjettömät mittasuhteet, ottaen huomioon mun kokonaiskommenttien määrän ja Lariin viittaavien kommenttien suhteen. Ja muutenkin: en mä ole deafultina ketään vastaan, vaan aiheesta (yleensä) annan kritiikkiä. Jos jengi pitää automaattisesti mun lausuntoja vittuiluna, niin se on jengin ongelma, ei mun. Veikkaisin että jos kirjoittelisin samanlaisia juttuja joita oon tähänkin saakka kirjoittanut jollain muulla nimellä, se ei aiheuttaisi läheskään tällaista sapenkiehumista, tai ei ainakaan niin suurta. Mutta juu, sellasta se on, ei maha mittään. Sitäkin on hankala käsittää, että miten alunperin huumoriksi ajateltu juttu kääntyy kahden kommentin päästä negatiiviseksi. Onko kyse tosikoista vai mistä, ei ossoo sannoo. Mutta kuten Dakkuskin sanoi, mikään ei estä skippaamasta epämiellyttäviä kommentteja.
20.01.2007 18:05 Pekka7 Minäkin päätin käyttää sivuston uutta ominaisuutta hyväkseni ja tein pienen mieliteon näin lauantai-illan ratoksi: mustalistasin Määtän puoleksi minuutiksi mutta päästin hänet sitten takaisin. Tuli aika ylevä tunne kun pääsi bännäämään sivuston hallitsijan. Ensi lauantaina voisi sitten ladata tänne ihka ensimmäisen kuvansa jotta pääsee nauttimaan myös siitä bännäämisen maukkaimmasta puolesta, eli kommentoinnin rajoittamisesta. Määttää en kuitenkaan enää aio kiusata vaan otan uhrikseni jonkun muun.
20.01.2007 21:35 Reuben Nynny: Sun kommentti 18.01.o7. 1956”mutta autoritäärinen mielivalta kommenttien sensuroinnin tai kuvien poiston osalta ennakkoon ilmoittamatta tai perustelematta ei oikein lähe” Noin kirjoitit. Täällä joskus joku pyysi kuviaan tai kommenttejaan poistettavaksi. Calm vastasi: koska tämän sivuston tarkoitus on olla arkisto, niin täältä ei poisteta mitään.
20.01.2007 23:38 jtt No niin poikaset, eiköhän palata asiaan. Mukavahan teidän hyvää kirjallista ulosantia on lueskella, mutta tämä ei ehkä liene aivan oikea sivusto näihin kirjoitelmiin. Samaten suomalainen perisynti = kateus, alkaa kalvamaan sydäntäni - omalla autolla ja omilla pienillä itse ansaituilla senteillä joutuu asioimaan ao. kaupoissa, ei antanut työnantaja edes 34-vuoden erheettömän työputken jälkeen LUOTTO-korttia käyttööni. Mikko (saanen kai sinutella, luultavasti vanhempana - tosin alempi-arvoisena) voisit mielestäni käyttää (hyvän "ulosannin" omaavana) näin vanhemmankin henkilön ja teitokoneista tietämättömän yksilön ymmärrettävää kieltä, vailla ko. slankia.
20.01.2007 23:51 Dakkus Jos tarkoitit slankilla sanoja "default" ja "skipata", ne ovat itseasiassa anglismeja. Ensimmäinen tarkoittaa osapuilleen "oletusarvoisesti" ja jälkimmäinen "hypätä yli".
21.01.2007 00:02 jpl Väkisin suollettua huumoria ei ole helppo ymmärtää. Se on siis silloin huonoa juttua. Räväkkä nettipersoonakin pysyy yllättävän hiljaisena oikeassa elämässä, kun ei uskallus riitä sanomaan samaa, kuin suuressa intternetissä. Eikö muka osata ymmärtää sitä tosiasiaa, että kuvan todellakin voi pilata sen yhteyteen räväytetyillä kommenteilla, joissa haukutaan tai arvostellaan raskaasti muita harrastajia (ja yhteisöjä, yrityksiäkin...). Helposti myös meidän yhteinen harrastustoiminta - mikäli joku nyt vielä muistaa, mikä sivuston alkuperäinen aihe oli - joutuu lukijan uudelleenarviointiin, että mahtaako nämä tyypit sittenkään olla täysjärkisiä.. no, meistä on moneksi ja yksi voi tahrata kaikkien maineen. Ihmiset yleistävät herkästi kaikenlaista. Tätä sivustoa lukee (tai luki) erittäin moni esim. VR:llä työskentelevä ihminen ja sekin kannattaa muistaa ennen kuin tehdään raskasta luettavaa muille ja painetaan vielä sitä kommentointinappia. Nähdäkseni siis koko rautatieharrastuksen imago kärsii, kun VR:n suuret silmät sattuu osumaan eräisiinkin kommentteihin... (ihan niin kuin VR:n imago kärsii suuren median kirjoittelusta aiheesta Sm3.) Jos päätätte jatkaa http://vaunut.org/kuvasivu/32261 tasoista keskustelua, menkää purkamaan aivojenne tuotokset newseihin ryhmään sfnet.huuhaa
21.01.2007 00:14 jtt Juhanin kanssa olen samaa mieltä, mutten osannut tuoda sitä noin asiallisesti esille. Muuen asiasta poiketen, ei Pendo varmaan niin huono yksilö ole, kuin annetaan kommenteissa ymmärtää. VR.n johto (?) ei vain anna hänelle mahdollisuuksia näyttää kykyjään - väkisin yritetään tuoda heikkoudet esille (kytkennät), eikä anneta riittävästi aikaa lepoon (varalla ei taida olla yhtään yksikköä?).
21.01.2007 00:24 jpl Kommentointi koko sivustolla on räjähtänyt käsiin, kun aiheesta (kuva, havainto) poiketaan johonkin Ihan Muuhun ja välillä päädytään pitkään ja tuskalliseen väittelyyn. Sille Ihan Muulle olis ehdottomasti oltava jokin paikka, mihin voi purkaa ne paineet tuottaa tekstiä. Tätä muuten on arvoisan Nymanin eräässä kommentissa ehdotettu jokin aika sitten. Koitetaan edetä rauhassa ja asiallisesti kaikille yhteisien kuvien ja havaintojen alla. Musta lista-toiminnon voisi silloin poistaa. Mutta kyllä joku järjestys pitää olla - mihin on tämän sivuston säännöt kirjoitettu?
21.01.2007 01:09 joht. Nyman JPL: "Väkisin suollettua huumoria"? Pistä paemmaksi ja nokkelammaksi, kiitos . Saatan jopa oppiakin jotain.
21.01.2007 01:27 jpl Turha yrittää. Etkös sinä semmoista muka sitten harrasta? Vieläpä melko julkisestikin.
21.01.2007 01:35 joht. Nyman jpl: mennään nyt molemmat huilaamaan, eikös juu.
21.01.2007 09:14 calm Moniko yleistä keskustelupalstaa kaivannut tunnustaa huomanneensa etusivulla olevan linkin http://groups.google.com/group/sfnet.harrastus.rautatiet/ ? Eihän se millään muulla lailla tähän sivustoon liity kuin aiheeltaan, mutta sen verran hiljaista siellä meinki on, että siitä vaan kirjoittelemaan. Siellä ei kukaan voi estää toisten kirjoituksia, kun kyseessä on globaali järjestelmä. Siellä voi käyttää myös lempi-news-ohjelmaansa kehnon web-käyttöliittymän sijaan ja soveltuvuus rönsyilevään keskusteluun on ihan toista luokkaa.
21.01.2007 10:07 joht. Nyman Calm: Vaikka löydettäisi kaksikymmentäseitsemän (27,00) vastaavaa sivustoa tai uutisryhmää netin syövereistä, se ei silti muuta mihinkään suuntaan sitä tosiasiaa, että täällä määrää mielivalta: kuviat ja kommentteja lähtee veke ihan tosta noin vaan ilman minkäänlaista ennakkoilmoitusta. Ei siinä muuten mitään, mutta jos kerran homma maksaa jotain, niin silloin se ottaa oikeesti hermon päälle. Toki jos kuva on pelkkää pikselimössöä ja sen poistamisen edellytykset jokainen hiffaa ensisilmäyksellä, mutta sitten jos heitetään mäkeen normikuvia, niin se ei minusta ole oikein. JPL: Kuten säkin tossa mainitsit, Calmin pitäisi ehdottomasti nähdä sen verran vaivaa, että näppäilisi järjestyssäännöt tänne näkyville, niin ei tarttisi sitten kenenkään jälkikäteen ruikuttaa mistään. Tällaisenaan tämä on kuitenkin lähinnä nolo systeemi. Sitä mä en kylläkään oivalla edelleenkään, että miten yksittäisen kuvan voi pilata kommentoinnilla, mutta ei kai se sitten mun hiffattavissa olekaan. Ihan tällainen by the way-tason kysymys tähän loppuun - kuinka moni mun kommenteista on jollain tapaa negatiivinen, mikäli mukaan ei lasketa järjettömät mittasuhteet saanutta Larin kritisointia parissa asiayhteydessä?
21.01.2007 10:13 Lari Nylund Kuvien lisäys-kohdasta löytyy melkoinen määrä tietoa, joka kannattaa lukea. Koska joukossamme tuntuu olevan henkilöitä, jotka eivät näitä tietoja ole löytänyt luettavaksi niin tuotakoon ne tähänkin luettavaksi. "Tämä on pysyväisarkisto. Kun kerran lisäät kuvan, niin se sitten on ja pysyy. Jos olet lisäämässä kuvaa, joka pitäisi poistaa hetken päästä, on tämä väärä paikka. Kuvia on kuitenkin mahdollisuus poistaa lähettämällä perusteltu sposti ylläpidolle. Ylläpito pidättää itsellään kuitenkin oikeuden olla poistamatta kuvia. Jos laitatte tänne kuvia paikoista, jotka eivät ole yleisölle avoimia, pitäkää huoli, että asiaan liittyvät luvat ovat kunnossa. Luvattomat kuvat (esimerkiksi veturissa olemisista) johtavat helposti vaikeuksiin asianomaisille henkilöille. Lisättävien kuvien tulee olla jpg-muotoisia. Kuvat valitaan omalta kovalevyltä, joten mitään urlia Kuvatiedosto-kenttään ei kannata yrittää tarjota. Jos kuvan lähetys esimerkiksi katkeaa kesken ja näkyville tulee puolikas kuva, älä lähetä kuvaa uudelleen, vaan vaihda se menemällä listan kautta kuvien hallintaan. Hallinnassa on lähetettävä erikseen iso ja pieni kuva. Kuvan suositeltava tiedostokoko on alle 300 kB. Jos lähetät yli 300 kB:n kuvan, niin sen lisäys varmistetaan erikseen. Tällä estetään järjettömän kokoisten kuvien lisäykset vahingossa. Jos valitset skaalauksen, on vastaanotettavan kuvan maksimikoko silloin 1 MB. On suositeltavaa käsitellä kuvat omalla koneella valmiiksi maksimissaan 1024x768-kokoisiksi parhaan laadun saavuttamiseksi. Sivuston skaalain tuottaa tarkoituksella aikalailla pakattuja kuvia. Ylläpito pidättää itsellään oikeiden poistaa kaikki sopimattomat kuvat sekä teknisesti huonot kuvat, joissa ei ole mitään erityistä sisältöä. Älä siis turhaa lähetä esimerkiksi juuri ostamallasi uudella digikameralla Helsingin asemalla pimeässä salamalla kaukaa kuvaamaasi Sm1:n kuvaa. Se tullaan poistamaan kuitenkin. Jos lähetät kuitenkin toistuvasti tällaisia kuvia, poistetaan myös kuvanlisäysoikeutesi." Lopuksi haluan tuoda kaikille tietoon, että olemme keskustelleet puhelimitse Mikko Nymanin kanssa kaikenlaisista asioista viime aikoina ja ainakin minun puolelta kaikki välit häneen ovat kunnossa - tällä hetkellä. Toivottavasti jatkossa pysytään raiteilla keskusteluissa, eikä lähdetä suistumaan turvavaihteesta ihan minne sattuu...
21.01.2007 10:17 joht. Nyman Epäilijöille tiedoksi, Larin kanssa ollaan tosissaankin höpisty, eikä ainakaan tässä päässä ole moitittavaa Larista. Eli juuri kuten Lari kirjoitti, välit ovat ihan ookoo. Toki kritisoida aina saa, mutta ei se sitä tarkoita että esimerkiksi minä pitäisin vastapuolta "munapäänä" - siinä on suuri ero, jos kyseenalaistaa jonkun asian tai jos muuten vaan aukoo päätään vailla minkäänlaista järkeä. Kaikkea kritiikkiä ei todellakaan pidä ottaa suoranaisena tai epäsuorana vittuiluna, tosin jos näin haluaa tehdä, niin sitten se herkästi johtaa tällaisiin kaikenlaisiin purkkavirityksiin, kuten täälläkin on nyt nähty black listin rakentamisen suhteen.
21.01.2007 12:04 Pekka7 Tämä viimeisin purkkaviritys ei suinkaan ole turha. Päin vastoin, voin tukea sillä heiveröistä itsetuntoani monella tapaa. Jos esim. henkilön X kärkäs kommentti omistamassani keskustelussa alkaa sapettamaan, voin vastata kyseiseen kommenttiin jotain vieläkin kärkkäämpää ja välittömästi sen jälkeen sjioittaa X:n mustalle listalleni. Näin saan keskustelussa hänen suhteensa "sen kuuluisan viimeisen sanan" ilman että kenelläkään on siihen nokan koputtamista. Eikä tässäkään vielä kaikki: Entäs kun äidyn jonkun omistamani keskustelun lomassa sanomaan henkselit paukkuen että "Tämä keskustelu osaltani päättyy tähän"? Tämän jälkeenhän käy yleensä vanhanaikaisesti, eli sittenkin haluaa sotkea "sen oman lusikkansa siihen soppaan" vielä uudemman kerran. Hätä ei ole tämän näköinen, sillä ainahan voi mustalistata itsensä ja maistaa tällä tapaa "sitä omaa lääkettään".
21.01.2007 15:14 calm Nynny: Täällä on tosiaan täysi mielivalta. Päätoimittaja päättää mitä julkaistaan ja mitä ei. Sinulta on poistettu sellaisia juttuja, joille itsekin keksinet perustelut pienellä pohtimisella. Muistin virkistämiseksi: Useampi kuin yksi muiden tekijänoikeuksia loukannut kuva, graffitteja esitellyt kuva, henkilökohtaisuuksiin menneitä kommentteja. Näihin liittyen samoissa yhteyksissä on poistettu myös tekemiäsi moninkertaisia tunnuksia, kun olet niitä tehnyt saatuasi jäähyä rikkeistäsi alkuperäiselle tunnuksellesi.
21.01.2007 15:41 joht. Nyman Ei mua turhaan kutsuta Icemaniksi, kun oon niin jäässä ajatuksieni kanssa. Vähän virastofiilis tulee kieltämättä toisinaan tämän sivuston politiikasta mieleen. Onko jossain kielletty ettei graffiteja saa ladata näytille ja samalla se, ettei bommaajia saa torua? En hae myötätuntoa mun henkilökohtaisuuksiin ulotteinelle kommenteille, mutta olenko ainut joka niin on tehnyt? Olen nähnyt vorgin jengistä ehkä prosentin face-to-face, mutta silti juuri ne jotka eivät mua ole koskaan edes nähneet, ovat heti kättelyssä eniten vastaan mun jokaista lausetta. Tätä kutsutaan meidän porukassa ennakkoasenteeksi ja joissain tapauksissa jopa manipuloinnin aiheuttamaksi ennakkoasenteeksi. Silti en edelleenkään hyväksy kuvien tai kommenttien blokkailuita ilman ennakkovaroitusta, mutta maailma on epäreilu pallukka, eikä sille mitään voi.
21.01.2007 16:39 pjh Tuon graffitikielleon voisi minusta kyllä kirjata jonnekin ohjeisiin näkyville, minullekin se aikoinaan tuli yllätyksenä.
21.01.2007 17:18 MattiL Päätoimittajan valta näissä asioissa saa ehdottoman kannatukseni. Jos se ei jota kuta miellytä, hän voi perustaa omilla tai firmansa rahoilla omat sivustonsa.
21.01.2007 17:49 joht. Nyman Vaikka minä kritisoisin miten pahasti tahansa Hesaria ja Hesarin päätoimittajan touhuja, ei Erkon Aatos voi silti estää mun päivittäisen Hesarin lukemista. Toki päätoimittaja on päätoimittaja, mutta silti asiat (esimerkiksi kuuluisat jäähyt ja rikkeet, mitä nyt ikinä ovatkaan) pitää perustella riittävässä laajuudessa _ennen_ blokkailuita, tai muuten homma muuttuu mielivallaksi. Tähän liittyen muuten mun oli pakko ottaa screen shot tällaisesta aiheesta, joka kertokoon siitä kuinka paljon mulla on toisia ihmisiä vastaan tällä foorumilla: http://www.kolumbus.fi/mikko.nyman/shot.jpg
21.01.2007 18:00 Mikael Holm Mutta ero Hesariin on se, että sun pitäs ensin saada se kritiikkisi Hesarin sivuille toistuvasti. Jos päätoimittaja katsoo, ettei se ole asiallista, voi hän estää kirjoitustesi julkaisemisen. Tämä vastaa samaa kuin täällä tunnuksen paneminen jäihin. Voit edelleen lukea, mutta kirjoittaa et (ainakaan samalla tunnuksella). Tuo mustalista taas toimii vähän samalla tavalla kuin se, että hyppäät jonkun toimittajan kirjoittamien tekstien yli, koska tiedät niiden olevan täyttä skeidaa. Nyt tämä tekninen ominaisuus mahdollistaa, ettei niiden yli tarvitse aina kahlata itse vaan se hoidetaan koneellisesti. Ja mitä tuohon grafiittikieltoon tulee niin eikös siihen syynä ole aikoinaan VR:n taholta tulleet pyynnöt poistaa ko. kuvat sivustolta..?
21.01.2007 18:02 Mikael Holm GraFFITIkielto, kele! Miksei tänne voisi saada oikolukua, joka syntaksin lisäksi tarkistaisi semanttiset virheet? :)
21.01.2007 18:16 pjh En minä tässä kritisoinut graffitikieltoa, vaan toivoin, että se olisi selkeästi näkösällä, jottei tulisi yllätyksiä.
21.01.2007 18:19 joht. Nyman Jag fattar nog, vad är det för mäningen med svarta listan. Eli siis: idea toki tuli selväksi jo länge sen, mutta ei se, miten yksittäiset kommentit voivat aiheuttaa noinkin suuren shokin jengille. Uskalla väittää, että bullshit on toisinaan jopa ihan hauskaa, mikäli sitä vertaa puujalkavitseihin. On muuten ensimmäinen kerta kun törmään tilanteeseen, jossa kaikki kiva on pannassa. Tai no, kymppivuotiaana yhden kaverin landella oli selkeät pelisäännöt: Kaikki mikä on kivaa, on kiellettyä. Eipä lipsuttu sitten yhtään, eikä kenelläkään ollut asian suhteen kyseenalaistettavaa. Landen "päätoimittajana" toimi kaverin faija, Tarmo nimeltään. Siltä ei tarmoa puuttunut hauskanpidon blokkailuun. Tämä on muuten tosijuttu - tän kyseisen kaverin nimi oli Janne ja sukunimen ensimmäinen kirjain myös sattumalta M... :-)
30.01.2007 22:18 Otto Siren Sitten, kun minut pistätte "mustalle listalle" , voitteko ilmoittaa siitä etukäteen... -Kiitos!