Syyskuu 2006

Havainto

15.09.2006 01:18

Tämä ei ole varsinainen havainto, vaan kysymys:

Onko olemassa minkäänlaista VR:n tai RHK:n "ylijäämävarastoa" tapaista liikettä, tai muuta vastaavaa liikettä, jossa myytäisiin vanhaa rautatiesälää, kuten käytöstä poistuneita univormuja, lähetyslevyjä tai matkalippuja. Itse en ole koskaan nähnyt sellaista missään.

Jonkinlaisia markkinoita tuollaiselle nimittäin luulisi olevan; ostaahan armeijankin tavaraa muutkin kuin sotahistoriasta kiinnostuneet.

Jos varsinaista kauppaa ei ole, onko sitten muunlaisia markkinoita (höyryfestarit yms.)?

Lähettäjä: Sakari Kestinen

Kommentit

15.09.2006 07:03 Juha Vuorinen Mitään ylijäämävarastoa tms. ei ole, eikä taida koskaan tullakkaan. Rautatiemuseolta voi aina kysyä, josko heiltä löytyisi haluamaasi artikkelia myynnistä (mitään mainitsemistasi tuskin löytyy). Vanhaa rautatietavaraa myydään toki myös muissa rautatietapahtumissa eri yhteisöjen ja yksityisten harrastajien toimesta, sekä divareissa, antriikkiliikkeissä ja kirpputoreilla. Etenkin viimeiksi mainittuja kannattaa kierrellä ahkerasti ja pitää silmänsä auki. Tuskin tuulipuvun vierestä virka-asua löytää, mutta vanhoja matkalippuja ja pienesineitä kyllä.
15.09.2006 10:49 Teho Käsittääkseni VPU teki virkavaatteet tilausten perusteella joten ei niitä varmaankaan ole tarjolla. \"Koppalakkeja\" teki muutkin valmistajat aikoinaan muttei niitäkään varastoon ostettu. Muistan itsekin joskus tilanneeni VPU.lta virkalakin joka piti itse osittain kustantaa. Lähetyslevyt, loppuoastinlyhdyt yms. vaan häviää ajan kuluessa johnkin...
15.09.2006 22:17 Jaakko Keränen Muistan käyneeni Pasilassa joskus 80/90-luvun taitteessa jonkin sortin VR:n ylijäämävarastolla, josta saattoi ostaa vaunujen emalikirjaimia, erilaisia kylttejä, vaunun penkkejä jne. Taitaa olla jo taakse jäänyttä elämää?
17.09.2006 18:54 Christian Dahlström Juu, sieltä itsekin kävin pienenä muutaman kerran, ja tavaraa tarttui mukaan. Nyt voisi tarttua vielä enemmän... ;)
17.09.2006 23:11 Mikko Martimo Kuulemma Turussakin on ollut joku \"vanhojen rautatietarvikkeiden\" myyntipaikka ilmeisesti tavara-aseman yhteydessä.