Syyskuu 2006

Havainto

05.09.2006 21:36

Huomasin juuri, että Ruotsin ja Tanskan rataviranomaisten sivuilla (www.bane.dk, www.banverket.se) on asemakohtaista tietoa yksittäisten junien kulusta ja myöhästymisistä. Tällaisella palvelulla olisi varmasti käyttöä Suomessakin.

Lähettäjä: Esa Leskinen

Kommentit

06.09.2006 10:49 Teemu Sirkiä Sillä aikaa, kun RHK tai VR Suomeen tällaista kehittelevät, niin täytyypä taas muistuttaa ihmisiä Juliasta, joka on tarkoitettu harrastajille. Havaintoja on tullut viime aikoina todella vähän. Jos et ole vielä tutustunut harrastajien yhteiseen junapäiväkirjaan, niin käypä osoitteessa http://julia.dy.fi Järjestelmän hyöty kasvaa vasta, kun havaintoja alkaa tulla myös muilta rataosilta kuin Hnk-Hy ja Hki-Tku, joilla on ollut suhteellisen aktiivisia havainnoitsijoita... :) Siksi kaikkien kannattaisikin kokeilla systeemiä vaikkapa viikon ajan, niin näkisimme, mihin pystyisimme yhdessä. Järjestelmän tarkoituksenahan on siis jakaa havaintoja esimerkiksi tavarajunien kulkuajoista ja niiden kokoonpanoista. Uuden juna-ajan myötä monia varmasti kiinnostaa läheisten ratojen junien liikkeet, joten Julia on näppärä tapa antaa ja saada niistä tietoa - jopa lähes reaaliajassa.
06.09.2006 13:04 tane Myös UK:n National Railin \"Live Departures & Arrivals\" palvelusta http://nationalrail.co.uk/ldb/ saa tietoa kulussa olevien junien matkan edistymisestä (kohdassa \"Train Details\").
06.09.2006 16:00 Ilkka Kudjoi Tottahan sama palvelu Saksastakin löytyy, DBh:ltä: http://reiseauskunft.bahn.de/bin/bhftafel.exe/dn?
09.09.2006 15:19 rautatie Saksasta löytyy myös palvelu joka näyttää myöhästymisen syyt: http://reiseauskunft.bahn.de/bin/ts/bhftafel.exe/dn?L=vs_dbdialog&rt=1&