Toukokuu 2006

Havainto

28.05.2006 15:53

Sähköratavaurio Parkanontiellä kertoo www.hs.fi:

Junaliikenne takkuaa Pohjanmaan radalla

Julkaistu: 15:31

Junaliikenne takkuilee Pohjanmaan radalla sähköradan ajolankojen vaurion takia. VR:n liikenteenohjauskeskuksesta arveltiin, että junat myöhästelevät radalla koko tämän päivän.

Ajolankojen vaurion takia junat joudutaan vetämään turmapaikan ohi dieselvetureilla. Liikenteenohjauskeskuksesta arveltiin, että Pohjanmaan radan junat myöhästelevät illan aikana keskimäärin 15 minuutista puoleen tuntiin.

Eniten viasta kärsivät yksi Rovaniemelle ja yksi Helsinkiin parhaillaan matkalla oleva juna. Rovaniemen-junan arvellaan myöhästyvän puolisentoista tuntia ja saapuvan määränpäähänsä noin kello 21.15. Helsingin-junan pitäisi aikataulun mukaan saapua perille kello 16.56, mutta se myöhästynee tunnilla.

Vauriopaikka on Jalasjärven pohjoispuolella, ja sähkötön kaistale on noin kymmenen kilometriä pitkä. Pohjoiseen mentäessä dieselveturit vaihdetaan sähkövetureihin Peräseinäjoella ja etelään mentäessä Jalasjärvellä.

VR:n arvion mukaan vika myöhästyttänee kymmenkunnan junan matkantekoa Pohjanmaan radalla sunnuntaina. Myös jatkoyhteyksiin vika saattaa heijastua. Eli jos pohjoisesta tulossa oleva juna on pahasti myöhässä, niin Tampereella jatkoyhteydet eivät odota sitä, vaan matkustajat kuljetetaan eteenpäin esimerkiksi busseilla.

STT

Lähettäjä: Mikko Nyman

Kommentit

28.05.2006 17:50 6nen Rata tuli juuri kuntoon, Tte22 poistui Jal -> Tpe ja 2*Dv12 Psj -> Sk.
28.05.2006 18:52 Juha Kalli Jep, itse kerkesin juuri peräseinäjoelle kun deevereille tuli värit pohjoiseen....aina häviää