Toukokuu 2006

Havainto

01.05.2006 17:01

"Fiksuja ihmisiä"!
Nuorisojoukko heitteli poliisia kivillä Helsingissä.
Kun palokunta yritti sammuttaa VR:n makasiineillä syttynyttä paloa, nuoret kävivät letkujen kimppuun.

Useita poliiseja on loukkaantunut lievästi nuorisojoukon rähinöinnissä VR:n makasiineilla Helsingissä.

Poliisin mukaan rähinöinti sai alkunsa eilen illalla, kun joukko nuoria sytytti tulipaloja makasiinien pihalla. Kun palokunta yritti sammuttaa roihuavaa irtaimistoa, nuoret kävivät letkujen kimppuun. Paikalle saapui mellakkapoliisi turvaamaan sammutustyötä. Poliisia heitettiin kivillä ja muilla tavaroilla. Useita poliiseja loukkaantui lievästi rähinöinnissä.

Tuli sai roihuta makasiinien pihalla pitkälle aamuyöhön asti. Palokunta sammutti palon neljän aikaan, kun liekit alkoivat lähestyä makasiinirakennuksia. Lisäksi alueella oli räjähdysvaara, sillä tuleen oli heitetty kaasupulloja. Tuli ehti alustavien tietojen mukaan vaurioittaa makasiineja myös sisältä.

Makasiineilla oli poliisin mukaan enimmillään 150-200 nuorta, joista muutama otettiin kiinni. Väkijoukko poistui paikalta vapaaehtoisesti, kun palokunta ryhtyi sammuttamaan paloa. Alue on edelleen eristetty.

Poliisin mukaan nuoret yrittivät vallata makasiineja. Rakennukset ovat olleet tyhjillään ja odottavat purkamista. Nuorisojoukon motiivina on poliisin mukaan ollut globalisaation ja kaupallisuuden vastustaminen.

Lähettäjä: Nalle Fyrqvist

Kommentit

01.05.2006 19:19 Sakari Kestinen Jaa-a, mitähän tekemistä globalisaation vastustamisella on sen kanssa, että annetaan makasiinin palaa tai hyökätään väkivaltaisesti virkavallan kimppuun? Ja mitähän tekemistä Kulttuuritalon rakentamisellakaan on kaupallisuuden tai globalisaation kanssa?
01.05.2006 22:22 pjh Mikäli nyt uutisia kuuntelee valmiiksi pyhää vihaa tuntematta, niin poliisin ja palokunnan mukaan joukko ei sytyttänyt tulipaloja, vaan kokon tai ison nuotion. Muuten en ota asiaan kantaa kun en tarkemmin tiedä, mutta jos kyseessä oli yritys vielä kerran vallata makasiinit ennen purkamista (ja kentiesä samalla yritys viivyttää purkamista), olisin hyvin voinut mennä mukaan. Siis jos. Viranomaisen väkivaltaista vastustamista en _missään_tapauksessa_ hyväksy.
01.05.2006 23:36 akik luuletko että parin sadan räkänokan riehumisen takia purkamista voitaisiin lykätä? eiköhän se vain nopeudu. sitäpaitsi mikäs siinä musiikkitalossa on niin pahaa että että oikein kokkoja pitää sytytellä? paikka on kuitenkin lähes Helsingin ydiskeskustaa, joten kyllä siellä paljon mielummin katselee jotain muuta kun vanhoja ja ränsistyneitä varastorakennuksia.
02.05.2006 00:03 Che mieluummin katselisin siellä vr:n konepajaa, tavararatapihaa, makasiineja ja muita huoltorakennuksia... mutta taidan olla mielipiteineni yksin...
02.05.2006 00:03 Sakari Kestinen Et kyllä oikeastaan ole.
02.05.2006 00:08 pjh Aki: En luule. Toisaalta, jos olisin ollut mukana kaikki eivät olisi olleet räkänokkia. Miika: et ole yksin.
02.05.2006 12:44 Tuomas Myllylä Heh, \"Poliisi aloitti esitutkinnan VR:n rähinöinnistä\". http://www.mtv3.fi/
02.05.2006 14:53 Arto Polttaisivat sen musiikkitalon sit ku se on valmis. Maksaa pirusti ja täysin turha rakennelma! Maksaisivat \"korkeakulttuurin\" harrastajat itte omat pyhättönsä prkl!