Joulukuu 2006

Havainto

24.12.2006 21:50

Näin joulun kunniaksi ajattelin kertoa eiliseltä seuraavanlaisen tarinan, jonka lähetin VR:lle asiakapalautteena. Tämä olkoon osoituksena asiakaspalvepisneksiin pyrkiville, eli ei näin:
======
Matkustin 23.12.2006 Z-junalla 9875 klo 21.53 Tikkurilasta Lahteen. Istahdettuani penkkiin, avasin kannettavan tietokoneeni ja aloin kuunnella joulumusiikkia. Samassa osastossa oli kanssani 3 muuta matkustajaa, eikä kukaan huomauttanut musiikista minulle mitään, poislukien junan konduktööri, joka sanoi että musiikki pois! Sammutin poppimasiinan, kunnes sen taas sitten käynnistin uudelleen konduktöörin lähdettyä. Konduktööri saapui jälleen luokseni ja sanoi musiikki POIS tai heitän sinut Mäntsälässä ulos junasta. Sanoin että kyseessä on heitteille jättö, sillä enää siihen aikaan en olisi päässyt Mäntsälästä mitenkään mihinkään suuntaan.

Tämän jälkeen alkoi tapahtua: konduktööri sanoi soittavansa poliisit Lahden rautatieasemalle. Eikä tässä vielä kaikki: junan 9875 konduktööri kaappasi kannettavan tietokoneeni kädestäni ja vei sen mennessään junan ohjaamoon. Paitsi että tietokoneeni on yhtiön omaisuutta ja siinä on äärimmäisen luottamuksellista tietoa, jota en saa luovuttaa missään olosuhteissa kolmannelle osapuolelle, ei konduktöörillä liene minkäänlaista oikeutta pidättää matkustajien omaisuutta. Tämä on sama tilanne kuin se, että joku puhuisi äänekkäästi matkapuhelimeen ja konduktööri ottaisi matkustajan kännykän pois. Lisäksi tulee muistaa se, että poisottohetkellä koneeni oli päällä, enkä voi mistään varmistua, etteikö junan konduktööri olisi kajonnut tietokoneeni tiedostoihin.

Saavuimme Lahden rautatieasemalle, jossa minua oli kuin olikin vastassa paikallinen poliisipartio. Poliisit puhalluttivat minut ja puhkuin alkometriin häikäisevät 1,5 promillen lukemat, siis lukemat joiden kanssa olisi saanut ajaa venettä vielä vuonna 1993. Kysyin poliisipartiolta, olenko kenties syyllistynyt raideliikennejuopumukseen, kun olen ollut matkustajan ominaisuudessa pienessä hiivassa junamatkalla? En kuulemma ollut. Kysyin, että mihin sitten olen syyllistynyt? En kuulemma yhtään mihinkään.

Soitin Lahden poliisilaitokselle 24.12.2006 ja kerroin tapahtumasta ja kysyin, onko junan 9875 konduktööri kenties syyllistynyt rikokseen? Poliisin alustavan kannanoton mielestä kyseessä saattaisi olla oman käden oikeuteen liittyvä rikos konduktöörin osalta.

Onko tämä VR:n arvojen mukaista toimintaa asiakaspalvelusta puhumattakaan?

Olennaista tässä on se, että musiikin kuuntelu ei häirinnyt ensimmäistäkään kanssamatkustajaa, vaan ainoastaan junan konduktööriä.

Lähettäjä: Mikko Nyman

Kommentit

24.12.2006 22:39 Lauri Helke Voi hyvänen aika! Konduktöörilta kenties hätävarjelun liioittelua, mutta eikö tuotakin tilannetta olisi voinut välttää noudattamalla ensimmäisen varoituksen ohjeita? Vähän niin kuin hoitaa velkojen maksuja ensimmäisten karhujen jälkeen tuhansien eurojen maksuhäiriöiden välttämiseksi?
24.12.2006 22:54 pjh No ei tässä nyt ihan siitäkään ole kysymys. Kysymys on ensiksi siitä, onko musiikin kuuntelu muita matkustajia häiritsemättä junassa kiellettyä vai ei. Onko? Toiseksi kysymys on sitten siitä, millaisiin toimenpiteisiin junan henkilökunta *saa* ryhtyä, mikäli vastaus ensimmäiseen kysymykseen on kyllä. Millaisiin? On hyvä, että meillä on valvovat viranomaisemme - niin kauan kun se ei johda valvovien viranomaistemme mielivaltaan. Konduktööri voi myös tulla ja käskeä seisomaan yhdellä jalalla pääteasemalle asti poliisien kutsumisen tai junasta poistamisen uhalla. Pitääkö totella? No niin, minä en tiedä vastauksia noihin kahteen alussa esitettyyn kysymykseen (viimeiseen tiedän). Joku tietäväisempi on hyvä ja kertoo vastaukset!
24.12.2006 23:00 Lauri Räty Laki järjestyksen pitämisestä joukkoliikenteessä säätää konduktöörin toimivaltuuksista ja matkustajan velvollisuudesta noudattaa konduktöörin antamia määräyksiä. Lakiin voi tutustua Finlex-palvelussa. Mitä ilmeisimmin konduktööri toimi lain hengen mukaisesti pyytäessään sinua lopettamaan musiikin kuuntelun ja poistumaan junasta.
24.12.2006 23:04 Arto No tuskin minäkään viitsisin juopuneelle kanssamatkustajalleni välttämättä huomauttaa hänen toiminnastaan. Miks et voinu sitä polkan soittoa lopettaa ku niin käskettiin ja olisko sen konnarin pitäny heittää se sun läppäris seinää jolloin ei sun salaiset tietoskaan olis ollu nii helposti urkittavissa?
24.12.2006 23:05 erakko Kommentoimatta mitenkään konduktöörin toimenpiteisiin haluaisin kysyä, että miksi jatkoit musiikin kuuntelua konduktöörin kiellettyä sen?
24.12.2006 23:38 Joukahainen Aika erikoinen tapaus. Konnarilla tais olla huono päivä.
24.12.2006 23:39 Tapani Vähän niin kuin pieni lapsi. Kiellon jälkeen vielä kokeillaan uudestaan.
24.12.2006 23:42 pjh Konduktöörin määräykset eivät kuitenkaan voi olla mielivaltaisia. Konduktööri ei voi käskeä naismatkustajaa riisuutumaan junan eteisessä - saati nyt että moista komentoa pitäisi lainkaan mukaan totella. Minä en väitä tästä tapauksesta yhtään mitään, minä kysyin oliko konduktöörillä perusteet toiminnalleen?
24.12.2006 23:49 Tapani Kyllähän aikuisen ihmisen pitäisi tajuta, jos hänelle jostain huomautetaan, ettei se välttämättä ole turhaa. Kyseisessä tapauksessa konnari varmaan ajatteli muitten matkustajien matkustusmukavuutta. Vai pitäisikö vaunuihin laittaa tarra "musiikin kuuntelu kielletty ilman kuulokkeita" että kaikki tajuaisivat sen häiritsevän joitakin matkustajia.
24.12.2006 23:52 pjh Pitää pitää. Mutta oliko se turhaa vai ei? Miksi vaunuihin pitäisi laittaa moinen kieltotarra? Sehän nyt vasta vallan typerää olisi. Pannaan sinne mieluummin tarra: "Kieltäminen kielletty".
24.12.2006 23:58 Pekka Kerttula Itse kannatan sitä, että musiikki kuunnellaan kuulokkein, mutta jos haluaa piristää kanssamatkustajien matkaa niin sellaisen sopivuutta pitää etukäteen varmistaa sekä heiltä että konduktööriltä. Kysyminen on herrasmiehen tapojen mukaista. Toki konnarikin olisi voinut kysyä muilta, häiritseekö musiikki todella. Tai olisi voinut pyytää säätämään hiljemmalle, jos ei kokonaan pois.
24.12.2006 23:58 akik toivon, että "asiakaspalvepisneksiin pyrkivät" toimivat jatkossa juuri tuollaisella tavalla - tosin ehkä konnari ylireagoi hieman. tahdoitko ihan tahallasi terrorisoida muita matkustajia vai mikä oli syy käytöksellesi?
25.12.2006 00:11 Jouni Sammuneen matkustajan poistaminen junasta olisi heitteillejättö, tuossa.tapauksessa Mäntsälään jättäminen ei olisi ollut. Meneehän sieltä busseja vielä tuohon aikaan Lahden suuntaan, todennäköisesti Helsinkiinkin.
25.12.2006 00:12 Jouni Pikku kävely Mäntsälän ras:lta keskustaan piristää kummasti. :)
25.12.2006 00:16 Perttu Karttunen Ei onnistunu vieläkään sympatioiden kerääminen :D Kyllähän konnari aivan oikein menetteli. Musiikinkuuntelu on voinut häiritä muita matkustajia mutta kukapa viittii humalaiselle mitään sanoa kun voi tulla turpaan. Riippuen toki siitä millainen henkilö on humalassa.
25.12.2006 00:18 Perttu Karttunen Läppäriin olis toki voinu jättää kajoamatta, onhan kuitenki kysessä ollut firman kone, ja vaikkapa omakin olisi ollut. Jokatapauksessa pient ylilyöntiä lukuunottamatta oikein toimittu.
25.12.2006 00:31 Arttu Kosonen Ensin ihmettelin todella konduktöörin toimintaa, kun luulin, että musiikkia kuunneltiin kuulokkeilla :D. Mutta siis kun musiikki on selvästi tietenkin kuulunut muuallekin, on konnarin toiminta sinänsä ihan ymmärrettävää. Oma kantani on, että tässä tapauksessa olisi ehdottomasti kannattanut käyttää kuulokkeita.
25.12.2006 00:33 Arttu Kosonen Tuo poliisien kutsuminen paikalle on kuitenkin mielestäni todella ihmettelemisen arvoinen juttu!
25.12.2006 00:35 pjh Minä kannatan sitä, että kanssamatkustajia ei häiritä - eikä tietenkään henkilökuntaa työssään. Minä en kannata tällaisissa asiaoissa tönkköjä kieltoja. Monta hyvää elokuvaa olisi jäänyt tekemättä jos konnari olisi vienyt tupakkivaunusta haitarin Ukko-Pekan tulipesään. Koettakaa nyt olla pikkuisen luovempia ajattelussanne. En ollenkaan kiistä, etteikö konduktöörillä voisi olla *oikeus* kieltää musiikin kuuntelu läppärillä. Oliko sen oikeuden käyttäminen asiallista on kyseenalaista. Ainakaan tapa, jolla ensimmäinen kielto Mikon kuvaksen mukaan tuli, ei ollut asiallinen. En silti ole siitäkään vetämässä kipparia (vai oliko rahastaja?) hirteen, saattoihan hänellä olla syynsä. Jäänpä odottelemaan kommentoiko esimerkiksi Lari, myös Mikolla voi vielä olla sanottavaa aiheesta.
25.12.2006 01:14 djteme73 Läppärillähän tunnetusti tekee aivan järkyttävät äänenpaineet ja varsinkin kuulosuojaimia suositellaan käytettäväksi ainakin metrin päästä kuunneltaessa. Tässä nyt on ollu puhtetta että kanssa matkustajia häirittäisiin yms yms. Herrin jee millasia läppäreitä ihmiste kantaa mukanaan. En itse ainakaan tiennyt että niistä lähtee noin kauhea älämölö tai sittes vaunukalusto on viimeaikoina muuttunut todella hiljaiseksi. Ja nyt realismia. Itelläni on 4 kk:n ikäinen poika. Jos hän alkaisi itkeä junassa (mikä on HYVIN tod näk) kukaan, EI kukaan konnari tulisi viemää itkevää lasta pois tai soittaisi poliisille. Ja lupaan ja vannon että poikani pystyy pitämään huomattavasti kovempaa ääntä kuin läppäri. Jos tosiaan vaunussa oli 3 muuta asiakasta ja tuo läppärin "kauhee kova kamala musiikki" häiritsi jotain muuta kuin herra konduktööriä niin voi voi :) Kyllä maailmaan ääntä mahtuu. Siis herrin jee.. Lähijunassa kännyyn pälättävä teini tuottaa enemmän ääntä kuin läpppäri. Paitsi että läppärin musassa harvoin on jokatoinen sanan vittu eri muodoissa.
25.12.2006 02:15 Pasi Kokkonen Ensimmäinen joka syyllistyi rikokseen, on arvon herra Nyman itse. Ei tainnut olla tekijänoikeuslain edellyttämiä lupia musiikin julkiselle esittämiselle?
25.12.2006 02:49 Simo Taivalkoski Vaikka Nyman käyttäytyi nyt näin, niin silti aika räikeä ylilyönti konnarilta - ei toisen omaisuutta tuosta vain aleta haltuunottamaan.
25.12.2006 03:49 Arto Jos järjestyksestä vastaava henkilö kieltää jotain tekemästä on kieltoa noudatettava riippumatta siitä onko kielto perusteltu vaiko ei. Jälkeenpäin asiaa voi protestoida vaikkapa tekemällä rikosilmoituksen tai jonkin muun tilanteeseen sopivan valituksen! Tuota Nynnyn periaatettahan voi mennä kokeilemaan vaikkapa kadulle jossa järjestyksestä vastaa poliisi tai vaikkapa ravintolaan kinastelemaan portsarin kanssa ootko jo ottanu tarpeeks vai et! Voi myös mennä lentokoneeseen elämöimään ja jatkaa sitä henkilökunnan kielloista välittämättä ja arvatkaa huvikseen mites äijän käy?
25.12.2006 07:45 joht. Nyman Sellainen kommentti tähän kohtaan, että matkustajat (3 kpl) mulle erikseen sanoivat, että anna vaan musiikin soida, mukavastihan se piristää ja tuo joulumieltä (soitin siis mm. Katri Helenan Joulumaata). Ja mitä tuohon mekkalan desibeleihin tulee, jopa kolikon lattialle tippminen olisi kuulunut musiikin yli. Näin tämä siis tarkkaan ottaen meni.
25.12.2006 08:00 Arto Säännöt ja määräykset eivät ole tehty ymmärrettäviksi, vaan ainoastaan noudatettaviksi! Itseltäni on takavarikoitu rintataskuuni unohtunut ruuvimeisseli ja en todellakaan alkanut älytöntä yksityisomaisuuden riistämistä ko. takavarikoinnin suorittaneille virkamiehille protestoimaan vaan oikeussalissa oli sen aika ;) Syyte muuten hylättiin... Kai ne kanssamatkustajasi myös kertoi hyväksymisensä konnarilla?
25.12.2006 10:53 abcdef Minä en edes ottaisi koko juttua kauhean vakavasti, kun tapauksen kirjoittajana on kyseinen henkilö. Hänellä taitaa olla konnareita vastaan muutenkin jotain hampaankolossa........ ja on muutenkin ollut välillä asiaton
25.12.2006 10:57 joht. Nyman Oikaistakoon sen verran, että mulla ei todellakaan ole kipparien veljeskuntaa vastaan yhtään mitään, mutta henkilötasolla kemiat eivät välttämättä aina kohtaa täydellisesti, mutta sitä ei pidä tulkita niin, että olisin lähtökohtaisesti asiaton tai että "sikailisin".
25.12.2006 11:56 Arto No miten pitää tulkita vastoin käskyä toimiminen? Nynny nyt haluaa aina välillä hieman provosoida, mut sehän aiheuttaa keskustelua ja se on aina toivottavaa! Maailmassa on jo tarpeeksi "joo miehiä".
25.12.2006 12:03 joht. Nyman Arto: just näin. Mun ei ole koskaan ollut tarkoitus, eikä liioin koskaan tule olemaankaan tarve miellyttää ketään tai toimia muutenkaan massan mukana vain sen vuoksi, että minut hyväksyttäisi osaksi joukkoa.
25.12.2006 12:55 Lari Nylund Hyvää joulupäivää vaan kaikillle. Asiakkaan näkemys asiasta oli varsin erilainen kuin asiakaspalvelutehtävässä olleen kollegani, joka soitti minulle hetki sitten nähtyään tämän keskustelun vaunut.orgissa. Pekka Puupään ja Pätkän seikkailuista tuttua lausetta lainatakseni: "Asiahan ei tietysti minulle mitenkään kuulu", mutta lupasin kuitenkin kollegalle, että valotan hieman tilannetta toisestakin näkökulmasta. Junassa Z9875 miesasiakasta oli huomautettu musiikin kuuntelusta kannettavalla tietokoneella ennen Keravalle saapumista. Tämän jälkeen seuraavan kerran Keravalta lähdön jälkeen, taas Haarajoelta lähdön jälkeen ja vielä ennen Mäntsälääm saapumista ainakin kolmesti. Tänä aikana kaksi asiakasta oli konduktöörille ilmoittanut vaihtaneensa osastoa häiriötä aiheuttaneen asiakkaan vuoksi ja eräs oli ollut jo valmis lähempään kanssakäymiseen häiriöiden vuoksi häiriötä aiheuttaneen henkilön kanssa. Häiriötä aiheuttanut asiakas oli maininnut soittavansa henkilöliikennejohtajalle samantien. Matkustusmukavuudesta ja -turvallisuudesta vastannut henkilö olisi ollut täysin oikeutettu poistamaan jo edellä mainituilla syillä asiakkaan junasta jatkuvaa häiriötä aiheuttaneena. Asiakas päätettiin kuitenkin pitää kyydissä, koska Mäntsälästä ei tosiaan olisi ollut yhteyksiä junalla tämän jälkeen ennen aamua. Kaikesta aiemmin ilmoitetusta huolimatta junahenkilökunnalla oli ollut joulumieltä, vaikka asiakas tilasi ihan jotain muuta. Asiakkaalle kuitenkin oltiin painotettu, että kannettava tietokone olisi pidettävä laukussa loppumatkan tai se takavarikoitaisiin loppumatkan ajaksi. Asiasta siis ilmoitettiin etukäteen eli tämä koneen takavarikointi ei tullut "yllätyksenä ja täysin pyytämättä". Kun lisäksi vielä sain kuulla, että asiakas oli uhkaillut junahenkilökuntaa väkivaltaiseksi ryhtymisellä, niin poliisin kutsuminen vastaan Lahden asemalle on sekin ollut täysin perusteltua asiakkaan oman ja junahenkilökunnan työturvallisuuden vuoksi. Asiat voivat sitten olla niin kahdella eri tavalla koettuja kuin olla ja saattaa. Päätän asiasta keskustelun tähän ja korostan, että välitin tässä ainoastaan junahenkilökunnan edustajan näkemyksen tilanteesta. Se, että asia otettiin esille julkisessa ympäristössä on asiakkaan itsensä valitsema asia.
25.12.2006 12:56 Arto On aina hyvä jos joku toiminnallaan tuo(uskaltaa) esiin epäkohtia tai kiistanalaisia asioita ja näin toimiessaan luo sääntöjä tai toimintamalleja joiden seurauksena kaikkien on jatkossa helpompi toimia, niin matkustajien sekä konnareiden. Muutoksia tapahtuu vain jos niitä vaaditaan tai joku tekee niiden eteen jotain omalla toiminnallaan. Pisteet Nynnylle asian pöydälle nostamisesta. Toivottavasti et saa sakkoja ja toimintasi asianmukaisine valituksineen johtaa uuteen toimintatapaan! Ite kysyin kerran linja-auton kuljettalta saanko juoda olutta autossa ja vastaus oli ei, mutta seuraavalla kerralla en kysynyt ja join koko putelin keppanaa matkan aikana ja kuljettajalla ei ollut huomauttamista asiasta! Älkääkö kuvitelko ettei kuski huomannut tahi haistanu oluen herkullista tuoksua.
25.12.2006 13:10 Pasi Voi että sinua on kohdeltu kaltoin... ja vielä tänne tulet tuollaista käytöstäsi valittamaan. Kyllä se niin on, että kyllä sitä henkilö kuntaa kannattaa uskoa, sillä jos tuosta jo useamman kerran huomautettu niin piruako siinä sitten ihmettelemistä ?.
25.12.2006 13:10 joht. Nyman Lari: Näkemykset ko. kipparin ja allekirjoittaneen asiakkaan välillä poikkeavat toisistaan melko tavalla. Toisekseen, sinä et liene kuitenkaan oikea henkilö käsittelemään tätä asiakaspalautetta. Kolmannekseen, minä en puolustele omaa toimintaani miltään osin, saati että olisin missään kohtaa sanonut toimineeni oikein, mutta konduktöörin toiminnan kyseenalaistan, sillä oman käden oikeuteen junan matkustamohenkilökunnalla ei liene oikeutta puuttua. Arto: En voi saada sakkoja tai mitään muutakaan sanktiota, sillä minua ei epäillä mistään rikoksesta. Poliisit toivottivat mulle Lahden asemalaiturilla hyvät joulut, mutta eivät kuitenkaan suostuneet heittämään mua siihen osoitteeseen, johon olin menossa, vaan jouduin turvautumaan taksiin. Perhana sentään, kummallisen joustamaton laitos tuo Oy Poliisi Polis Ab. Tässä koko jupakassa on kyse siitä, mihin asti matkustamohenkilökunnan toimivalta ulottuu. Olen useaan otteeseen sanonut junan olleen käytännössä tyhjä, jolloin niiden asiakkaiden jotka kokivat Petteri Punakuonon olleen häiritsevää, ei olisi ollut mahdotonta vaihtaa osastoa. Töppäsin, mutta niin töppäsi kipparikin ja pahasti.
25.12.2006 13:13 Markku Rantanen Konduktööri toimi aivan oikein. Hyvä kun toit asian esille. Toivottavasti opit jotain.
25.12.2006 13:26 Lari Nylund En tässä kyseisessä tapauksessa ole oikea henkilö virallisen asiakaspalautteen käsittelemiseen, mutta käsittääkseni tämä vaunut.orgin havaintoja radan varrelta-palsta ei myöskään ole virallinen VR Henkilöliikenteen asiakaspalautekanava. Sananvapaus se on minulla, kuten sinullakin. Hyvää joulun jatkoa vain sinullekin. Minä en tästä asiasta tämän jälkeen jaksa jauhaa, vaan siirryn takaisin joulupöydän herkkujen ääreen.
25.12.2006 13:26 Arto No jos järjestyksenvalvojana toimiva henkilö antaa sinulle määräyksen niin sinun on sitä toteltava. Ymmärrän pointtisi läpärin kajareilla kuunneltavasta vähemmän äänekkäästä musiikista, mutta voisin kysyä mitä konnarin olisi pitänyt häiritseväksi kokemansa tilanteen muuttamiseksi sitten tehdä? Sun kertomuksesi mukainen toiminta ei olisi ainakaan minun matkaani häirinnyt, mutta minkälainen musiikki on sallittua junassa? Jos joutuisin kuuntelemaan koko matkan Helsinki-Seinäjoki vaikka rap-musaa niin alkaisin viimeistään Tampereen jälkeen pohtimaan et saisko noi hiipparit jossain vaiheessa ujutettua junan ulkopuolelle. Vaik Madetojalle :)
25.12.2006 13:31 joht. Nyman Hieman ohi aiheen, mutta on pakko laittaa pari linkkiä, joissa on todiste siitä, että kyllä poliisilaitos osaa palvellakin. Oltiin puutarhabileissä Stadissa ja eikö poliisit lopulta tulleet paikalle ja pyytäneet poppikoneet hiljaiselle. Pakkasin MC:n ominaisuudessa härvelit pakettiin ja kysyin jossain välissä poliisilta, että montakos asiakasta teidän kyytiin mahtuu? Tähän poliisi sanoi että sehän selviää kokeilemalla, mihin olette menossa? "Tonne Tapulikaupungin baariin", sanoin. "No meillä on sama suunta, ei muuta kuin kyytiin vaan!". 7 meitä oli ja kaikki mahduttiin maijaan, eikä maksanut mitään. Harmi vaan, että minä en saanut ajon aikana tutustua ohjaamoon, sillä kaveri pääsi mun sijaan sinne. Ohessa kuvat ja hauskat joulut kaikille! Muistakaa, että ei tää elämä niin kovin jäykkää saa turhan päiten olla :-) http://www.kolumbus.fi/mikko.nyman/poliisi1.jpg ja http://www.kolumbus.fi/mikko.nyman/poliisi2.jpg
25.12.2006 14:14 joht. Nyman Korjauksena Larin kommenttiin mun väkivallalla uhkailulla, se ei edes paperilla voi pitää paikkaansa, sillä koskaan en ole koskaan ketään tirvaissut, enkä koskaan tule niin tekemäänkään. Ei ole ollut tarvis, sillä älli on kantanut pidemmälle kuin nyrkit. Eli: junan 9875 ko. iltana tarinat ovat puuta heinää ja mikä mielenkiintoisinta, tätä kyseistä puuta heinää levittää tällä foorumilla aivan joku muu kuin junassa 9875 23.12.2006 toiminut konduktööri...
25.12.2006 14:16 Arto Nynnyn linkit on propagandaa! Mä joudun aina laittomien uhkausten kohteeksi jos olen poliisin kanssa eri mieltä ;) Miten poliisi palvelee viemällä ruuvimeisselin luvattoman hallussapidon oikeuteen saakka? Mahtoi olla yhteiskunnalle halpaa vaikken edes saanut yleistä oikeusapua.
25.12.2006 15:04 Arto Jos joku on sua Nynny syyttänyt laittoman uhkauksen esittämisestä eikä kykene sitä toteen näyttämään lienee kyse kunnianloukkauksesta. Ei muuta ku ilmotusta väsäämään!
25.12.2006 15:27 Timo Salminen Nynny: "... niiden asiakkaiden, jotka kokivat... olleen häiritsevää... ei olisi ollut mahdotonta vaihtaa osastoa." Tuo on nyt sama kuin jos joku tulee yleiseen saunaan, heittää saavillisen vettä kiukaalle ja toteaa, että jos jollakulla on liian kuuma, sopii poistua. Ei kai nyt olisi ihan liikaa vaadittu, että se löylynheittäjä kysäisisi muilta saunojilta etukäteen, että sopiiko heittää... Mistä sen tietää, vaikka silloin sopisikin?
25.12.2006 15:46 pala Ottamatta mitenkään tuohon itse viestiin muuten kantaa, niin täytyy todeta että ainakin oman työnantajani turvallisuusyksikkö repisi kyllä pelihousunsa jos firman tietokonetta "jossa on äärimmäisen luottamuksellista tietoa, jota en saa luovuttaa missään olosuhteissa kolmannelle osapuolelle" a) käytettäisiin musiikkisoittimena tai b) kuljetettaisiin humalassa.
25.12.2006 17:52 joht. Nyman "Ottamatta mitenkään kantaa, niin silti täytyy todeta"... :-D Ristiriita, elikkäs näin kavereiden kesken conflict. Lisäksi näin ottamatta mihinkään kantaa, meidän firman turvallisuudesta vastaan minä ihan ite. Mikäli olette vailla tietoturvaa, sitä meiltä ei saa.
25.12.2006 18:05 skannerimies Taisi Nynny liata harrastajien mainetta pahemman kerran. Hyvä palvelu ei tarkoita sitä, että asiakas saisi toimia mielensä mukaan. Eikä se poliisiauto ole mikään ilmainen "pirssi" vaan "kruununkyyti" ihan muualle. VR:n arvot ja palvelu ovat ihan kohdallaan mutta Nynny voisi miettiä asenteensa uudelleen. Kondyktööri toimi aivan oikein takavarikoidessaan Nynnyn "grammarin". Olipahan firman tiedostot varmassa tallessa ohjaamossa. Tästähän voisi joku tehdä vaikka palautteen Nynnyn työnantajalle. Voisi Nynny silloin olla hieman lirissä. Eikä kondyktööri syyllistynyt ylilyöntiin. Taitaa selväjärkisen kondyktöörin sana painaa enemmän kuin humalassa törttöilleen harrastajan. Tästähän on todisteena Lahden poliisin 1,5 promillen mittaustulos. Kondyktöörin tehtäviin kuuluu myös järjestyksenpito ja jos ohjeita ei noudateta niin silloin voidaan turvautua "ylilyönteihin". Se on hyvää palvelua se nimittäin muiden asiakkaiden matkustusmukavuuden turvaaminen.Massan mukana ei todellakaan pidä kulkea mutta se ei edellytä sopimatonta käytöstä. Meidän rautatieharrastuksemme on myös tietynlaista "anarkiaa" omalla tavallaan. Mutta jos ei osaa noudattaa sääntöjä kannattaa vaihtaa harrastusta.
25.12.2006 18:15 jko Humalainen rautatiellä, ravintolavaunussakin on riski.Nynny voi kuitata aivan omaan piikkiin tämän. turhan iso media moisesta.
25.12.2006 19:40 korkki Eikö sulla Nyman ole yhtään itsekritiikkiä? Mokaat humalassa ja syyttelet sitten täällä muita. En sanoisi etteikö Larinkin kommentit olisi puolueellisia mutta sinä olet täällä koko ajan arvostellut VR:n toimintaa joten on hemmetin helppo päättää kumpaa uskon ennemmin... Ja jotenkin tuo sinun toimintasi on jo aiemmin ollut sellaista etten yhtään yllättyisi vaikka olisit ihan tahallasi koetellut rajoja, humalassa kun olit...
25.12.2006 19:47 Arttu Kosonen Mielestäni on erittäin hienoa, että Nyman uskaltaa ottaa rohkeasti VR:n toiminnan epäkohtia esille, ja todella toimiakin (esimerkkinä vaikkapa Kemijärven yöjuna-asia). Mutta luettuani Larin kommentin uskallan veikata, että Nyman kärjistää asioita ainakin tässä tapauksessa liikaa. Ja niinkuin Korkki sanoi, uskon kyllä enemmän tuohon Larin kertomaan versioon asian kulusta.
25.12.2006 20:22 MGO Jos pitäisi etsiä vuoden junahavainto, niin se on tässä!
25.12.2006 21:27 joht. Nyman Korostettakoon nyt sitäkin, että olen esiintynyt tuolla junaliikenteessä täysin siviilinä, enkä ole osalla tai arvalla puuttunut rautatieharrastukseen, eli se siitä.
25.12.2006 22:00 MGO "Korostettakoon nyt sitäkin, että olen esiintynyt tuolla junaliikenteessä täysin siviilinä, enkä ole osalla tai arvalla puuttunut rautatieharrastukseen, eli se siitä." Onneksi tapahtumaraportin postaaminen vaunut.orgiin osaltaan varmistaa, että sitä ei taatusti yhdistetä rautatieharrastukseen.
25.12.2006 23:04 joht. Nyman Jännä juttu, kuinka ihmisten mietteet eriävät sen suhteen, ajattelevatko he omilla aivoillaan vai sanovatko kaikkeen JEES-JEES! Kuten olen aiemminkin sanonut, en ole omaa toimintaani tässä yhteydessä missään kohtaa puolustanut, joskaan en mihinkään ihan yltiömäiseen kriminalismiinkaan ole käsittääkseni syyllistynyt. Toki mua sopii hyvällä argumentoininnilla piikitellä, mutta ei se tarkoita sitä että musta tehdään häirikkö, mikäli kuuntelen junassa läppäristä poppendoorosta.
25.12.2006 23:19 Ile M. Laki järjestyksen pitämisestä joukkoliikenteessä 17.6.1977/472 2§.Matkustaja ei saa meluamalla tai muutoin käyttäytymisellään häiritä muita matkustajia eikä kuljettajaa. Hänen on noudatettava sellaisia kuljettajan antamia määräyksiä, jotka ovat tarpeen järjestyksen tai turvallisuuden säilyttämiseksi. 1§"Mitä tässä laissa on säädetty kuljettajasta, on vastaavasti sovellettava konduktööriin, tarkastajaan, rahastajaan tai muuhun sellaiseen liikennehenkilökuntaan kuuluvaan henkilöön, jonka tehtäviin kuuluu huolehtiminen järjestyksen säilymisestä kulkuneuvossa ja jolla on tätä asemaa osoittava virkapuku"jne....
25.12.2006 23:26 Mikko Mäntymäki 1,5 promillea mukamas känni, ei ainakaan minusta. Minusta vaan tuntuu että mitä lähemmäs Helsinkiä mennään niin "homma" muuttuu joka asiassa tarkemmaksi. Muistan muutaman kerran kun tulin intistä junalla, otin siinä kaljan tai pari mutta kippari ei puuttunut asiaan. Erittäin asiallista toimintaa kipparilta, olinhan ryynännyt metsässä viikon ja halusin heti kylmänkaljan kiskaista.
25.12.2006 23:31 korkki Toisaalta ollaan menty kaverin kanssa Korsosta Tikkurilaan lähijunassa ja meillä oli jokunen bisse mukana ja juotiin niitä siinä ihan avoimesti ja konnari ei sanonut mitään (tai toivotti hyvää iltaa) mutta seuraavana päivänä kun menin krapulassa taas lähijunassa ja muutaman meitä nuoremman ja ehkä hiukan huligaanin näköisemmän pojan porukka joi niin konnari käski laittaa pullot pois. Että onhan noissa varmasti eroa noissa konnareissakin. Myös lähijunissa.
26.12.2006 00:56 Dakkus Hmm. Pistetäänpä pökköä pesään.. Ensinnäkin ajatus siitä, että jotain asiaa ei pitäisi tehdä vain siksi että se on laitonta, on aika sairas. Lait ovat ihmisten kirjoittamia ja ihmiset ovat epätäydellisiä. Totta kai lait ovat hyvä ohjenuora toimintatapaan, jolla elämä on yleensä pitkällä tähtäimellä mukavaa, mutta ei niitä kannata täsmällisesti noudattaa. Esimerkkejä löytyy, vaikkapa useamman minuutin kierrolla olevista punaisista valoista aamuneljältä läpi käveleminen. Tai kuvitellaanpa hieman kärjistetympi esimerkki: Olet sotilas Irakissa ja pomosi käskee sinut käyttämään fyysistä suostuttelua sotavankeja kohtaan. Tämä ei ole sinua koskevien lakien vastaista, joten lain mukaan sinun on noudatettava sotilasesimiehesi käskyä. Noudatatko käskyä ja toimit tavalla, joka vastaa täysin kidutusta, vai jätätkö käskyn noudattamatta, vaikka se olisi lain rikkomista? Jos lait olisivat täydellisiä, voitaisiin eduskunnan työstä pudottaa pois yli 90% ja säästää näin reilusti yhteiskunnan resursseja. Lakeja kuitenkin on jatkuvasti päivitettävä, sillä niistä löytyy jatkuvasti vikoja. Yhteiskunnan kannalta on huono asia, jos sen jäsenet zombeina seuraavat oman moraalinsa vastaisia ja yhteiskunnalle haitallisia lakeja vain, koska niitä ei ole vielä lakikirjoista poistettu. En tietenkään sano, että aina tai edes yleensä pitäisi tahalleen rikkoa lakia, mutta olen kyllä varma siitä, että on paljolti tilanteita, joissa lain rikkominen on ihan hyväksyttävää, ehkä jopa selkeästi positiivinen asia.
26.12.2006 01:02 Dakkus Sitten voisin jatkaa pohtimalla tätä 1,5 promillen humalatilaa. Rattijuopumusraja on kai 0,5 promilea ja juomalla yhden 0,33l keppanan ei pääse tuohon asti. Näin ollen 1,5 promillea merkitsee lyhyehkön ajan sisällä nautittua vähintään kolmen keppanan määrää alkoholia. Ja tämä tosiaan vähintään, koska se yksi pullo ei tuo ihan 0,5 promilleen asti, vaan määrän X sen alle. Kokemuksen mukaan kolme keppanaa vaikuttaa siten, että henkilöllä kuin henkilöllä alkaa olla kunnon hiprakka ja alkoholin vaikutukset näkyvät jo käytöksessä. Tasapainoon sun muuhun ei toki vielä ole vaikutusta, mutta uhovaikutus ja harkitsemattomuus näkyvät jo hyvin. Lisäksi puheesta on luultavasti havaittavissa (ei ehkä yksin äänen perusteella) juopuneisuus, joten kyllä tästä voi sanoa, että tuiterissa on töröilyt tehty. Ei kännissä oleminen välttämättä tarkoita sitä, että kaatuillaan joka neljännellä askeleella ja vedetään housut alas ekan kuppaisen vastaantulijan sängyssä.
26.12.2006 01:09 Dakkus Sitten vielä itse aiheesta. Periaatteessa on väärin, että ihminen pakotetaan siirtymään vaunusta toiseen häiritseväksi kokemansa musiikin takia. Nyt kuitenkin ilmeisesti kuudesta (nynny mukaanlukien) matkustajasta kaksi on vaihtanut vaunua, jolloin kärsijöiden määrä on sekä absoluuttisena, että suhteellisena lukuna ollut varsin pieni. Toisaalta on ikävää, että ihmisten matkustusmukavuutta häiritään, mutta toisaalta vaunusta toiseen siirtyminen on sen verta kevyt juttu tehdä, että se ei _minun_ mielestäni paina vaakakupissa yhtä paljon kuin jäljelle jääneiden matkustajien hyvä mieli joulumusiikista. Ehkä järkevin tapa olisi ollut kuuluvasti ilmoittaa vaunussa, että aikoo tehdä vaunusta rauhallista musiikkia soittavan jouluvaunun ja tarjoutua auttamaan musiikkia tahtomattomien matkustajien tavaroiden kantamisessa seuraavaan, hiljaiseen, vaunuun. Vaunusta toiseen siirtyminen olisi ollut sen verran pieni juttu, että joulumieleen vedoten tämä olisi hyvin todennäköisesti ollut toteutettavissa. Olisi myös voinut tarkistaa, olisiko jokin toinen vaunu ollut täysin vapaa. Ilmeisesti myöskään konduktöörille ei ole _asiallisella_ äänensävyllä ilmoitettu, että asia on jäljellejääneille matkustajille OK. Luulenpa, että olisi riittänyt oikein artikuloitu anteeksipyyntö jo vaunusta poistuneille ja konduktöörin kanssa asiasta sopiminen siihen, että olisit saanut musiikkiasi kuunnella.
26.12.2006 01:10 Dakkus Ja muuten, jos promilleja oli perillä 1,5, voipi olla, että lähtiessä niitä oli paljoltikin enemmän - luultavasti olit ennen junaan nousuakin pitänyt juomisesta jonkin verran taukoa, ellet sitten ihan asemalla ryypännyt.
26.12.2006 01:19 Dakkus Takkueläimen lopullinen kannanottoyhteenveto: Laki _yksinään_ ei ole mikään syy tehdä jotain tai jättää se jokin tekemättä. Ei kuitenkaan ole kovin järkevää ruveta soittamaan musiikkia ilman mitään ennakkovaroitusta, varsinkin kun oli nauttinut noinkin paljon alkoholia, jolloin pitäisi varoituskellojen soida, että nyt vaan istutaan niin hyvin pers penkissä kuin keskittymiskyky antaa myöten, koska hiprakassa ei kannata luottaa omaan arvostelukykyynsä. Konduktööri on ollut aivan turhan töykeä, varsinkin kun kyseessä on poikkeuksellinen aika vuodesta, jolloin kulttuurillisesti tällainen toiminta on huomattavasti kannustetumpaa kuin tavallisesti. Konduktööri on ajattelemattomasti provosoinut (omien sanojensa mukaan) selvästi hiprakkaista matkustajaa, jonka kanssa olisi voinut pelata kortit tyylikkäämmin saaden paremmin itseäänkin miellyttävän lopputuloksen. "Jos nyt et viitsisi... Ihan oikeasti, ÄLÄ!" on parempi kuin pelkkä "NYT LOPPU!". Minusta tässä on oikeastaan joka ikinen osapuoli toiminut tyhmästi. Poistuneet matkustajat olisivat voineet edes vaarattoman tuntuisella pienellä äänellä huomauttaa musiikin epämiellyttävyydestä ennen nynisemään juoksemistaan, konduktööri olisi voinut olla asiallisempi ja juonut olisi voinut joko juoda vähemmän tai rakentaa paremmat hälytyskellot humalatilojen varalta sekä sitten ottaa etukäteen selvää musiikinkuuntelijakunnan mielipiteistä ennen kuin lähti musiikkia soittamaan.
26.12.2006 01:26 Che Melko tyhjentävä tutkielma.
26.12.2006 02:24 Jokke Harju "Näin joulun kunniaksi ajattelin kertoa eiliseltä seuraavanlaisen tarinan" Miten Joulun, ilon juhlan kunniaksi voidaan kertoa tällainen ikävä tapahtuma? Monella harrastajalla, sekä VR:n henkilökunnan jäsenellä meni varmasti päivä/joulu pilalle, katsottuaan keskustelua. Ei sillä että kumpi on/oli oikeassa, vaan se että asian esilleotto ajankohta on väärä. Liian moni miettii tätä silloin, kun pitäisi iloita, viettää joulua ja olla perheen/ystävien seurassa. Totean, että edellisistä viimeisiä n.10 kommenttia en edes jaksanut lukea. Koska luulen tietäväni jo tarpeeksi. Muistakaa, että Joulurauha on julistettu, ja siitä mainitaan sen julistuksen aikana. Tässä on minun kommenttini asiaan. Ja toivoisin, että ketään loukkaamatta, ylläpito kopioisi keskustelumateriaalin talteen, ja sen jälkeen poistaisi keskustelun, ettei enempää tahraa meidän harrastajien mainetta. En halua vihata/erimielisyyksiä kenenkään kanssa. Varsinkaan Herra Mikko Nymanin kanssa. Lisäksi en halua että nyt kirjoittamaani tekstiä aletaan lainailla ja kyselemään, "mitä oikein tarkoitin kun kirjoitin sellaista soopaa?" Enempää ei tuu mieleen. Hyvää Joulua ja Kuvauksentäyteistä Uutta Vuotta 2007. Ehkä minunki kuvia näkyy ens vuonna.
26.12.2006 09:56 joht. Nyman Tässä ei ole tapahtunut mitään pahaa ketään kohtaa - alunperin tarkoitus oli hyvä, eli soittaa joulubiisejä muutamille matkustajille aatonaattona reilun puolen tunnin matkan aikana. Esimerkiksi alkoholijuomia allekirjoittanut ei nauttinut junassa, ei möykännyt, ei käynyt ketään riveleistä kiinni tai polttanut tupakkaa savuttomassa junassa. Mitään "perinteistä" häiriköintiä ei siten tapahtunut. Homma kuitenkin lähti aavistuksen rukkasesta, joten olkoon tämä nyt opetuksina ihmisille, että näin voi käydä, mikäli molemmat osapuolet ovat kyllin jääräpäisiä päätöksilleen: toisen mielestä musiikki SOI ja toisen mielestä musiikki POIS ja kumpikaan ei anna tuumaakaan periksi, niin lopputuloksena voi käydä niin, että musiikki POIS ja kone lähtee kipparin mukana ohjaamoon.
26.12.2006 11:15 koojii Sen verran voin sanoa junissa aikoinaan kulkineena, että kippareissakin löytyy joka lähtöön. Parhaimmat jäi juttelemaan asioista ja huonoin aloitti lipuntarkistuksen tyyliin "ootkonää ees maksanu matkas" (itse selvinpäin, kesälomaparta saattoi tosin pistää silmään :) ). Joskus oli itselläkin "ohranjyvä silmässä", mutta kun kumpikin hoitaa asiansa, niin ei tarvi rähjätä.
26.12.2006 12:56 MattiL Tämä ottelu päättyi VR:n voittoon 10-0. Lari Nylundin kollegaltaan saama kuvaus huomioiden ( että kanssamatkustajat ovat valittaneet konduktöörille ) kirjoittaja on juuri sen tyypin häirikkö, joka kuvittelee omistavansa koko maailman. Onneksi konnarin sana on junassa laki ; mihin kaikkeen me, jotka haluamme matkustaa rauhassa saisimmekaan varautua, jos niin ei olisi.
26.12.2006 13:40 joht. Nyman Eihän tässä nyt ole mistään ottelusta tai voitosta kyse, vaan ainoastaan siitä, onko virkatehtävissä toimivalla konduktöörillä oikeus takavarikoida matkustajan omaisuutta vai ei. Koko tekstiä en olisi koskaan kirjoittanut, mikäli mun kone olisi pysynyt mun hallinnassa, mutta koska näin ei tapahtunut, asia selvitetään nyt. Mitään henkilökohtaista mulla ei ko. konduktööriä vastaan ole nyt eikä tulevaisuudessa. Toki mä olisin voinut jättää musiikit soittamatta, mutta kun menneisyyteen on aavistuksen hankala vaikuttaa, niin tehtyä ei saa tekemättömäksi, ei vaikka miten yrittäisi. Eli: tässä on nyt kyse hyvin simppelistä asiasta, eikä minkään valtakunnan "tappelusta", provosoinnista tai mistään muustakaan tukkanuottasilla olosta.
26.12.2006 17:18 Senioriharrastaja Joulurauha on julistettu.
26.12.2006 21:30 pjh Kiitoskia Larille toisenkin osapuolen näkökannan esittämisestä!
27.12.2006 10:24 Juha Vuorinen MUAHAHAHAHAHHAHA!!! Nyman taas vauhdissa...
27.12.2006 10:56 joht. Nyman :-) 160 Km/h vauhdissa Joulumaineen ja Petteri Punakuonoineen. Ihan tiukka juttuhan tää taas vaihteeksi on ;-)
28.12.2006 14:03 Repe "Mies on kännissä kuin räkätti ruosteisessa rännissä", kuului erään kuuntelijan aforismi viime yönä Radio Suomessa. Luonnehdinta sopii mainiosti käsiteltävään tapaukseen!
28.12.2006 22:41 joht. Nyman Korostan edelleen sitä, että en halua ko. junan kipparille minkäänlaista kurinpalautusta, sanktiota tai mitään muutakaan, mutta haluan tietää sen, mihin virkamiesten toimivalta tällaisissa rajatapauksissa rajoittuu. "Mies" ei muuten ollut missää erityisessä kännissä tässä yhteydessä.
29.12.2006 16:01 Repe Mikko, siirryit saivarteluosastolle! Luepa uudelleen Dakkuksen humalatilaa koskeva ansiokas palaute. Myönnät itsekin puhaltaneesi törkeän rattijuopumusrajan (eli kansanomaisesti "räkäkännin") ylittävän lukeman. Se ei ole voinut olla vaikuttamatta omaan käytökseesi eikä saamaasi kohteluun.
29.12.2006 23:22 pjh Puolentoista promillen humala ei kyllä ole mikään räkäkänni. Aikoinaan semmoisessa tilassa sai kuljettaa venettä. Nykyisin saa olla enää yhden promillen "kännissä". Toki 1,5 jo vaikuttaa moneen asiaan, osalla ihmisistä käytökseenkin.
30.12.2006 10:57 joht. Nyman Vertauksena viime viikon ja eilisillan reissuun Tikkurila-Lahti, musiikki sai oikein hyvin soida ja matkustajat vielä erikseen sanoivat, että anna soida vaan, kuten muuten sanoi kipparikin. Jotta testiolosuhteet olisivat olleet identtiset, olin samanlaisessa hönössä, eli über-mykkyrässä kuin viikkokin sitten, eikä homma haitannut ketään, päinvastoin.
30.12.2006 14:40 Repe En vieläkään saanut selvitystä kysymykseen, miksi Mikko Nymanin on matkustettava junassa nimenomaan juovuksissa. Olisiko kyseessä ongelmajuominen? Runsaan juomisen vähättely ainakin viittaa siihen.
30.12.2006 15:01 joht. Nyman Rape: Här har du svaror: perjantaisin tai lauantaisin olen useammin juovuksissa kuin selvänä, kuten melko monta sataatuhatta muutakin suomalaista. Toisekseen rattijuopomuksella ja hönössä matkustajana junassa olemisella ei liene hirveästi yhtäläisyyksiä. Kolmannekseen, kuten pjh:kin sanoi, puoltoista romillea ei täytä isojen tumujen tunnusmerkistöä, ei vaikka miten yrittäisi. Tämä oli siis puolustukseni "kännien" osalta. Neljännekseen, oon vissiin aikamoinen hässäkkämagneetti, mutta kaiketi kyse on pelkästä huonosta tuurista ja sattumasta ;-)
30.12.2006 16:53 Che Alkoholianniskeluhan on junan suurin valtti autoa vastaan ;)
04.01.2007 14:54 Repe Aivan oikein, risukasa: jos juopuneena joudut matkustamaan, älä aja itse, anna muiden ajaa! Mikko Nyman ei vieläkään selvittänyt, miksi muita matkustajia ja järjestyksenvalvonnasta ja matkustusturvallisuudesta(!) vastaavaa konduktööriä oli kiusattava. Arkista työtään pakertaville, väsyneille ihmisille soisi osoitettavan arvostusta ja kunnioitusta niin jouluna kuin aina muulloinkin edes olemalla mekastamatta, kun kyseessä on sattumanvarainen joukko matkustajia reittiliikenteessä eikä samanhenkisten tilausajo. "Kokeen" pikainen toisto ja sillä kerskailu osoittaa Mikolta outoa uhmamieltä. Satoja junamatkoja ja kymmeniä tuhansia raidekilometrejä olen itse tahkonut enkä ole ikinä kuullut kenenkään valittavan, että matkustamiseni selvin päin ja metelöimättä olisi häirinnyt muita matkustajia. Uskon ilmiön pätevän laajemminkin.
09.01.2007 22:56 joht. Nyman Tämä asia on nyt osaltani loppuunkäsitelty. VR:n puolelta homman selvittely meni hienosti ja kaiken taiteen sääntöjen mukaan. Sen verran voin sanoa, että ko. kippari pyysi esimiehensä kautta minulta toimintaansa anteeksi, mihin tällä VR:lle lähettämälläni palautteella itse asiassa pyrinkin. Kipparin esimies soitti minulle tänään ja pahoitteli tapahtunutta ja sanoi junan konduktöörin toimineen tilanteeseen nähden väärin. Mielenkiintoinen knoppi lähti esimieskipparilta, kun kysyin sitä, että onko oikein ottaa haltuun asiakkaan päällä olevaa tietsikkaa? Tähän ko. esimieskippari tuumasi, että "alkoholijuomia junahenkilökunta takavarikoi matkustajilta harvasepäivä, mutta ne palautetaan, kuten sinunkin koneesi, koskemattomina", johon minä tietysti kuittasin, että "No, niinhän te sanotte, että koskemattomina, mutta mistä varmistun ettei viinoihin ole kajottu? Pikku pöhnät matkan päätteeksi voivat tehdä terää ja pian junan kaiuttimista kuuluu epävireistä karaoketason Petteri Punahuonoa. Eikös tämä sitten jo täyttäisi raideliikennejuopumuksen tunnusmerkistön, jos jommankumman pään ohjaamon kaveri on kasvo päällä?", kysyin. Positiivisen ja hauskan puhelun päätteeksi sovittiin, että homma on tällä selvä ja ei muuta kuin hyvät uudet vuodet molemminpuolin. Toivon muuten sellaisen jutun, ettei tähän tapaukseen palattaisi enää tällä foorumilla, eikä missään muuallakaan ko. kipparin tai mun toiminnan suhteen, toki yleisellä tasolla tällaisia voi kommentoida, mutta että henkilötasolla aiheeseen ei puututtaisi. Tack.
09.01.2007 23:10 joht. Nyman Tuosta mun klo 22.56 lähettämästäni kommentista erottaen yhden totaalisen mokan erilleen, on se että kenelläkään muulla kuin tämän ko. kipparin esimiehellä tai hänestä ylemmillä toimihenkilöillä ei liene minkäänlaista valtaa tai oikeutta kommentoida tätä asiaa talon sisältä julkisuuteen tai asianosaisille tällä, tai millään muullakaan nettisaitilla tai muussa avoimessa mediassa. Tämä sama sääntö muuten pätee kaikissa muissakin firmoissa ja tapauksissa: asoiden selvittelyihin liittyvät tietyt hierarkiset portaat ja ne hoidetaan tiettyjen, tarkkojen, proseduurien mukaisessa järjestyksessä, mutta ei sooloillen sellaisella meiningillä, että "kansalla on oikeus minun mielestäni tietää". Tällainen näet saattaa viimeistään jossain vaiheessa kopsahtaa omaan nilkkaan. UGH, olen puhunut.