Joulukuu 2006

Havainto

09.12.2006 06:11

Keravan ja Lahden välille syyskuun alussa avattu oikorata on lisännyt matkustajamääriä selvästi Itä-Suomen junaliikenteessä. VR:n henkilöliikennejohtaja Antti Jaatisen mukaan esimerkiksi Lahdessa matkustajamäärät ovat kasvaneet yli 20 prosenttia.

Itä-Suomessa matkustajamäärät ovat kasvaneet Lappeenrannassa, Imatralla ja Mikkelissä 20-30 prosenttia.

Hieman pienempiä kasvulukuja on mitattu Kuopion ja Joensuun liikenteessä. Kainuussa matkustajamäärät ovat laskeneet yöjunaliikenteen lakkauttamisen myötä.

Syys-marraskuun välisenä aikana junamatkustus on kasvanut Suomessa seitsemän prosenttia.

Lähde: mtv3.fi (MTV3-STT)

Oikorata tuplasi Lahden-Helsingin matkustajamäärän

Oikorata on osoittautunut ennakoituakin suositummaksi: Lahden ja Helsingin välinen matkustajamäärä on kaksinkertaistunut tänä syksynä. Myös VR luuli etukäteen, että kasvu jakaantuisi useammalle vuodelle. Oikoradan suosion nopeus yllätti VR:nkin.

Syys- ja lokakuussa Z-kaupunkijunien kyytiin houkuteltiin tarjoushinnalla, mutta marraskuussa taksat palasivat normaaleiksi. Asiakkaat säilyivät silti, mutta osa aiemmin Z-juniin hypänneistä käyttää nyt pikajunia. Eniten kulkijoita on työmatkaliikenteen aikaan, mutta oikorataa pitkin matkataan entistä enemmän myös viikonloppuisin.

Etenkin mäntsäläläiset ovat toivoneet oikoradalle lisää Z-vuoroja. Kaukoliikennepäällikkö Ari Vanhasen mukaan mahdollisista lisävuoroista neuvotellaan ensi vuonna.

Lähde: ess.fi

Lähettäjä: Eero Hoikkala

Kommentit

09.12.2006 14:46 Lari Nylund Haarajoki ja Mäntsälä saa ensimmäinen lisävuoron jo tammikuussa, kun Helsinki-Kouvola taajamajuna 235 alkaa pysähtymään ko. paikkakunnilla.
10.12.2006 16:00 Ari P Muuttuko 235 samalla Z-junaksi osuudella Helsinki-Lahti vai jääkö Kerava edelleen väliin?
11.12.2006 12:37 Otto Tuomainen Keravan pysähdystä 235:lle ei tule.
12.12.2006 11:47 Hannu Siitari Vuosi-pari sitten Helsingin Sanomissa kerrottiin haastattelututkimuksesta, jonka mukaan vain aniharva Lahden moottoritiellä autoileva siirtyisi junan käyttäjäksi. Nyt ovat asemien parkkipaikat täynnä Lahdessa, Kouvolassa ja Lappeenrannassa. Toisaalta, jos tuhannesta autoilijasta joka kymmenes siirtyy junaan, niin johan sillä sadan auton pysäköintipaikka täyttyy.