Joulukuu 2006

Havainto

06.12.2006 00:00

Rautatieaseman pysäköintialue Lappeenrannassa on käynyt liian pieneksi. Vilkkaimpina päivinä autoja pysäköidään nurmialueelle, kun parkkiruudut loppuvat kesken. Pysäköintiongelma aiheuttaa junaan kiiruhtajille harmia, kun kiireessä pitää löytää jokin paikka ajoneuvolle.

Ongelma pahenee, kunhan talvi ja lumet tulevat. VR:n kiinteistöpäällikkö Seppo Lehtinen kertoo, että parkkipaikan pienuus on heillä tiedossa.

- Nykyinen parkkipaikka tehtiin 1980-luvun lopulla noin sadalle autolle. Viime aikoina junien matkustajamäärä on kasvanut selvästi, ja oman auton käyttö lisääntyy jatkuvasti. Lappeenrannan rautatieaseman parkkipaikka on jäänyt pieneksi.

Lähde Etelä-Saimaa 5.12.2007. Koko juttu ainakin tänään http://www.esaimaa.fi/alueuutiset/juttu2/sivu.html

Lähettäjä: Pertti Heikkinen

Kommentit

06.12.2006 00:04 pjh Kun junien pysähdykset harvenevat, joutuvat matkustajat ajamaan autoilla kaukana oleville asemnille, joilla junat vielä pysähtyvät. 30 taavettilaista autoa lisää sada auton parkkipaikalla on paljon! Kun trendi (VR: matka-aikoja pitää lyhentää) viedään äärimmilleen, pitää Lappeenrannasta ajaa autolla Helsinkiin kun haluaa junalla Joensuuhun ja Joensuuhun kun haluaa junalla Helsinkiin. (Oliko se niin, että VR:llä tätä luetaan? Jos, niin terkkuja vaan...)
06.12.2006 00:46 LasseH Toimivampi linkki jatkossa arkiston kautta: http://www.esaimaa.fi/arkisto/vanhat/2006/12/05/alueuutiset/juttu2/sivu.html
06.12.2006 09:50 Otto Siren Silloin kun minä tulen Lappeenrannasta Helsinkiin minut yleensä tuodaan autolla asemalla voi silloin kurvata aseman eteen hetkeksi.Jos muutamaksi sekuntiksi siihen pysähtyy siitä ei tule sakkoa.Taavetissa asuvat useimmat luultavasti menevät bussilla.
06.12.2006 10:12 Epa Taavetista tulijoiden enemmistö käyttää varmaankin Kouvolan asemaa.
07.12.2006 11:42 Move off Riihimäellä nousi viime talvena myrsky, kun aseman täpötäydellä parkkialueella alettiin sakottaa väärin pysäköityjä autoja. Sakot peruttiin, kun Aamupostin yleisönosastossa julkaistiin kirjoituksia, joissa uhattiin muuttaa pois paikkakunnalta tällaisen takia. - Jokelassa taas olisi riittävästi parkkipaikkoja, mutta ne on väärässä paikassa. Viitisen vuotta sitten rakennettiin uusi parkkialue aseman eteläpuolelle, mutta se on vajaakäytössä, koska pääsy välilaiturille/-lta on vain aseman pohjoispäässä. Junamatkustajat jättävät nykyään autojaan jo mieluummin keskustan liikerakennusten parkkialueille, jossa ne turhaan vievät muilta käyttäjiltä tilaa. Uusi eteläinen alikulku parantaisi tilannetta huomattavasti. Ei vain autoilijoiden, vaan myös lounaisten alueiden asukkaiden, jotka joutuvat nyt tekemään turhan kierroksen.