Marraskuu 2006

Havainto

23.11.2006 23:05

VR ja Venäjän rautatie yhteistyöhön

VR ja Venäjän rautatieyhtiö RZD ovat perustaneet yhteisen kalustoyhtiön Helsingin ja Pietarin välistä nopeaa junaliikennettä varten. Perustamissopimus allekirjoitettiin torstaina illalla Helsingissä presidentti Vladimir Putinin Suomen-vierailun yhteydessä.
Oy Karelian Trains Ltd -niminen yhtiö hankkii tarjouskilpailun perusteella liikenteen edellyttämät junat ja kunnossapitopalvelut.

Hankkeen tavoitteena on, että Helsingin ja Pietarin välinen matka-aika lyhenee lähivuosina viidestä tunnista kolmeen tuntiin.

Kansliapäällikkö Jarmo Viinanen kertoi keskiviikkona, että nopean junayhteyden on tarkoitus olla käytössä ensi vuosikymmenen alkupuolella.

Kaluston lisäksi junayhteyden nopeuttaminen edellyttää ratainvestointeja molemmissa maissa sekä rajamuodollisuuksien siirtämistä liikkuvassa junassa tehtäviksi.

VR ja RZD perustivat myös myyntiyhtiön tavaraliikennettä varten. Uusi yhtiö markkinoi konttikujetuksia Venäjälle ja muihin IVY-maihin sekä esimerkiksi Kiinaan ja Koreaan.

Lähde: YLE24

Lähettäjä: Eero Hoikkala

Kommentit

23.11.2006 23:23 Epa Nimiehdotuksia uuden sukupolven Helsinki-Pietari -junalle? :) -junaa ehdotan. Kuulutuksissa siis "smile" -juna. Perustelen sillä, että lähijuniemme merkkaamisessa on kirjainmerkit jo melkein käytetty. Itärajalla ja maamme nopeimmissa junissa kärsivällisyyttä ja huumorimieltä tunnetusti myös tarvitaan.
24.11.2006 14:05 pjh Likvinenko-Express.
25.11.2006 12:59 Sakari Kestinen Eikös siitä voisi tulla Politkovskaja, olisi samassa linjassa Tolstoin, Repinin ja kotimaisen Sibeliuksen kanssa.
25.11.2006 13:00 Sakari Kestinen Tai sitten palautetaan vanha erikoispikajuna "Karelia", tällä kertaa Pietariin kulkevana luotijunana.
26.11.2006 22:20 pjh Milläs tavalla Politkovskaja olisi linjassa klassikoiden kanssa? (Okei, tästä voi seurata äärettömäbn tylsä poliittinen intto, joten en jatka aiheesta...) Klassikkopuolelta pitäisi löytyä sekä Suomessa että Venäjällä klassikoitunut henkilö. Miten olisi Bobrikov?
26.11.2006 23:31 Dakkus Montahan junaparia tuolle välille sitten tulisi? Osan kai pitäisi olla jatkossakin suomalaisia ja osan venäläisiä. Tai sitten olisi pistettävä nimeksi jotain kohtalaisen neutraalia kuten vaikkapa juuri Karelia.