Marraskuu 2006

Havainto

05.11.2006 09:29

Lisää rautatieaiheisia videoitani osoitteessa <http://www.eggdisk.com/browse/tkunnas/7867_MI8w4>. Aiheina mm. P274:n peruutus lähtöraiteelle Rovaniemen talvisessa yössä, metrojunien saapumisia ja lähtöjä Kampissa sekä IC47:sta kuvattuja asemalle saapumisia ja asemilta lähtöjä (kuvattuna ratapihan suuntaan, ei asemalle päin). Eniten veturi- ja vaunukalustoa on nähtävänä Kokkolassa kuvatuissa pätkissä, jotka ovat myös aika isoja: 38 MB ja 48 MB. Kannattaa ensin tallentaa tiedosto omalle koneelle ja avata vasta sitten. Ja lataamisen aikana ehtii hyvin käydä kahvilla tai vaikka nukkumassakin (vaikka olisi laajakaista).

Lähettäjä: Tapani Kunnas

Kommentit

05.11.2006 09:30 Tapani Kunnas No tietysti tuo osoite meni sylttyyn (ylimääräisiä merkkejä lopuussa)... oikea muoto siis tässä: http://www.eggdisk.com/browse/tkunnas/7867_MI8w4
05.11.2006 23:18 pjh Onkos jossain päin maailmaa saatavilla joku ohjelma, jolla moiset wmw-pläjäykset aukenevat?
05.11.2006 23:46 MarkoA Windows Media player (, jos kyseessä on wmv-päätteinen tiedosto).
06.11.2006 00:21 pjh Jahas, ja semmoisen saa tähän koneeseen mistä? (Joo-joo, oikeasti tiedän kyllä mistä on kysymys, mutta inhoan ihmisiä jotka pistävät muka yleiseen jakeluun tiedostoformaatteja, joilla merkittävä osa ihmisitä ei tee yhtään mitään kun ei niitä pysty - ainakaan laillisesti - katselemaan. Kun kaikille avoimiakin vaihtoehtoja olisi.)
06.11.2006 08:12 Tapani Kunnas Herkässäpä se inho on. Jääkööt sitten loput videot omalle koneelleni. En viitsi käyttää aikaa sellaiseen harrastustoimintaan, jonka seurauksena on tällaista kommentointia.
06.11.2006 09:12 JuhaK WMV on hyvin tavallinen formaatti, jota windows xp käsittääkseni jo automaattisesti osaa lukea. En sanoisi sitä kauheen merkittäväksi osaksi, jotka ei sitä formaattia pysty lukemaan. Mielenkiintoisia videoita kun kävin katsomassa, lähetä lisää vaan!
06.11.2006 10:57 jko Windows XP/Mediaplayer lukee automaattisesti näitä tiedostoja. Lienee jonkun syytä katsoa peiliin, ja sitten päivittää koneensa. Nämä Tapanin videot mahtava lisä Vaunut.org'iin ! Ihastelin itse juuri P274 peruutusta lähtöraiteelleen Rovaniemellä.(Ps: eli siniset makuuvaunut on "saatu" pois tuosta junasta..). Laita vain lisää Tapsa : )!
06.11.2006 11:05 pjh Kaikilla ei ole lainkaan Windowsia. Joko omasta halusta tai pakottavista syistä. Alanko paiskoa vorgiin kuvia xcf-formaatissa?
06.11.2006 13:07 Bo Jansson Tämä sivusto on harrastetoimintaa jota kommentoijat olisi syytä pitää mielessä. Ollaan sitten mitä mieltä tahansa Microsoftista niin merkittävin osa kävijöistä käyttää kuitenkin sitä eikä "avoimia" järjestelmiä. Älä Tapio pahoita mieltäsi vaan laita edelleen näitä hienoja videoita iloksemme.
06.11.2006 14:56 Tapani Kunnas Kiitos kannustuksesta. Enkä pahoita mieltäni, ainakaan kovin pitkäksi aikaa... edes siitä, että minua sanottiin Tapioksi ;) (Ei ollut ensimmäinen eikä varmasti viimeinenkään kerta, joten nou hätä).
06.11.2006 15:11 Jarkko Korhonen Mulla ei muuta olekaan kun Microsoft ja itselläni se toimii vähintäänkin tyydyttävästi ja tarpeitani palvellen. Luulen, että Microsoft on omasta halusta/laiskuudesta/pakosta tms. syistä "merkittävällä osalla ihmisistä" tätä termiä lainatakseni, niin valitettavaa kuin se onkin. Lisää vaan Tapani liikkuvaa kuvaa tänne, joka näillä värkeillä skulaa. Se on vaihtoehtokäyttäjien päänsärky saada värkkinsä yhteensopiviksi valtaformaattiin.
06.11.2006 17:48 MarkoA pjh, linuxissa esim. VLC player -niminen soitin riittää lähes kaikkiin videoformaatteihin eikä tarvitse erikseen asentaa koodekkipaketteja (=tukea eri videoformaateille). Ja VLC player on saatavilla useisiin muihinkin käyttöjärjestelmiin. Myös mm. MPlayer -nimisellä ohjelmistolla onnistuu, mutta siinä koodekit asennellaan erikseen. Ja onhan internet täynnä kaikenkarvaisia soittimia. Sinne vaan kaivelemaan.
06.11.2006 21:24 tane No kertokaas nyt, millä WMV:n saa konvertoitua MPEG-1 tai motion-JPEG formaattiin! :)
06.11.2006 22:06 pjh Joskus kun viimeksi tutkin asiaa, Linuxiin olisi pitänyt asentaa laiton koodekki. Ei tässä ole kyse mistään Microsoft-vihasta, vaan siitä että teen työni ja sivutyöni Linuxilla, päähommana on sulautetun Linux-purkin kehitystyö ja sivutyönä Linux-servereiden ylläpito. Ja joidenkin mielestä minun pitäisi siis hankkia Windows koska kaikki muutkin käyttävät Windowsia. Harvinaisen idioottimainen syy minusta. Mutta tämä tästä, toki saatte pitää wmw-videonne.
06.11.2006 22:57 Tapani Tuominen Muistelin kyllä, että tämä olisi rautatieharrastukseen keskittyvä sivusto. Aivan varmasti Linux on erinomainen käyttöjärjestelmä, mutta eikö sitä nyt voisi kuitenkin hehkuttaa tietotekniikka-snobismillaan jossain ihan muussa yhteisössä? Lähimmästä kirjastosta varmaankin löytyy kone, jolla niitä WMV-videoita voi katsella, jos ei mitään muuta ratkaisua keksi. Kiitos T Kunnakselle erinomaisista videoista ihan siitä huolimatta, mikä on niiden tiedostomuoto.
06.11.2006 23:25 Ari P Pertti: Ihan mielenkiinnosta asiaa kohtaan, millainen on sulautettu Linux-purkki? Ymmärrän purkin tarkoittavan tietokonetta, jonka tarjoamia palveluja käyttäjät voivat käyttää verkon yli (= palvelin). Sulautettu ratkaisu taas on laite, johon sovellus on koodattu kiinteäksi, esimerkiksi digitaalinen rannekello. Mikä on syynä siihen, että palveluja verkossa tarjoava kone halutaan sulautetuksi laitteeksi? Ilmeisesti kuitenkin ymmärsin väärin käyttämäsi termin "purkki" merkityksen? Tarkoitatko Linux-purkilla tässä vain yleisesti ottaen sulautettua järjestelmää, jonka käyttöjärjestelmänä on Linux?
07.11.2006 16:48 jpl Pertti tarkoittanee "Linux-purkilla" tietokonetta, jossa on Linux käyttöjärjestelmänä. Ehkä sulautettujen maailmassa yleisesti on enemmänkin kirjaimellisesti "purkkiin" tungettuja ihme virityksiä, jotka ei yleensä toimi kunnolla. Itse ymmärtäisin "purkki"-termin liittyvän johonkin aivan muuhun, vaikkapa semmoiseen lyhenteeseen kuin BBS... josta pääsemmekin sitten jatkamaan tätä aihetta aivan muille raiteille!
07.11.2006 21:10 pjh Pertti tarkoittaa sulautetulla (embedded) laitetta, jota ihmiset eivät yleensä miellä tietokoneeksi vaikka se sellainen onkin. Niin kuin nyt vaikka puhelin, navigaattori (TomTomissa muuten on Linux-käyttöjärjestelmänä - ja minulla ei ole mitään tekemistä sen kanssa), nykyaikaiset kellot jne. En aio mainostaa työnantajani tuotteita täällä, joten jätän kertomatta nimen ja mihin se on tehty. Sisältää ARM9-prosessorin ja riittävästi RAM+flash-muistia sekä melkoisesti liitäntöjä ulkomaailmaan. Mitä mahtaa Juhani tarkoittaa "purkkiin tungetuilla ihmevirityksillä, jotka eivät toimi"?