Marraskuu 2006

Havainto

02.11.2006 13:57

Mukavaa matkantekoa Business-osastossa: Istun parhaillaan IC47:n 1-vaunun yläkerrassa, joka on ollut kokonaan omassa käytössäni Riihimäeltä jo Kauhavalle asti. Jos muutaman penkkiparin saisi viikattua sängyksi, täällä voisi ottaa vaikka päiväunet.

Lähettäjä: Tapani Kunnas

Kommentit

02.11.2006 14:39 Vek89 Olisit toki mennyt joko Ex:n tai Expt:n hyttiin, siellähän tuo mainitsemasi päiväunien otto kävisi toteen! Nimim. kokemusta on ;-)
02.11.2006 15:01 Oskari Väisänen Minun suosikkini käytössäolevista vaunuista on Ein. ;D
02.11.2006 15:15 Tapani Kunnas Expt:n kierrän kaukaa - siellähän on tupakkahytti eli koko vaunussa haisee. Sitä paitsi siellä ei saa sähköä läppäriin. Mulle on näillä työmatkoilla tärkeintä, että saan sähköä ja että vieressä ei istu muita. Voi silloin tehdä töitä rauhassa. Nyt muuten ollaan jo Kokkolassa asti, eikä vieläkään ole muita täällä. En valita :) Odotellaan vastaan tulevaa IC54:ää, joka näyttää olevan jotain 12 min myöhässä. Tässä voi samalla katsella ja videoida viereisten raiteden tavaraliikennettä - Deevereitä yksin ja pareittain, Kaalihäkki yksittäin ja parina sekä kaksi Marsuparia on jo nähty. Ei tässä aika pitkäksi tule.
02.11.2006 15:17 Oskari Väisänen Tehdään töitä, siis kuvataan junia. :P Miten sinä muuten pystyt käyttämään Internetiä siellä junassa?
02.11.2006 15:28 Vek89 Itse tykkään enempi Ex:n hytistä, koska sieltäkin saa virtaa, eikä ole niitä kovia nahkapenkkejä unien esteenä :-) Totta kyllä on, että tuohan on lemmikkihytti, mutta ei se minua ainakaan haittaa jos siellä ei ketään ole...
02.11.2006 15:29 Jorge Internet toimii junassa vaihtelevasti GPRS:n tai 3G verkon yli.
02.11.2006 15:31 Sejase Itsekin astmaatikkona kierrän tuon Expt:in kaukaa. Kerran oon kävelly vaunun läpi, ja meinasin pyörtyä sinne käytävälle. Jaksaa muuten v*tuttaa ne idiootit jotka menee ilman paikkalippua sinne istumaan ties mitkä eläinpölyt mukanaan. Mielestäni niihin päästäkseen pitää todistaa allergiansa, koska olisi ihan kiva mennä junamatka ottamatta kertaakaan lääkettä.
02.11.2006 15:31 Sejase Nii siis puhun allergiahytistä:P
02.11.2006 15:45 Tapani Kunnas Oskari: loistavasti. Mulla on GPRS/UMTS -modeemi ja Saunalahden mobiililaajakaista. Edb-vaunussa taitaa olla oma antenni, koska kenttä on käytännöllisesti katsoen joka paikassa riittävä. Sitä riittää muuten ainakin naapurivaunun välitasanteelle asti; huomasin viime viikolla kun matkasin IC:n työskentelyhytissä Oulusta Helsinkiin, ja kenttää oli lähes joka paikassa täydet 5 täppää. Allergikkona pyrin välttämään paikkoja, joissa on eläinpölyä, hienostelevien naisten hajuvettä (jota jotkut kaatavat päälleen ilmeisesti pullollisen joka aamu) tai tupakoitsijoiden löyhkää. Vaatimukseen allergian todistamisesta en yhdy, menee liian vaikeaksi jos siihen lähdetään. Tässä on kyllä hyvä kun on noita pistorasioita, saa ladattua läppärin, kännykän ja videokameran kaikki samalla kertaa. Expt:n hyttien pistorasioista eräs konduktööri varoitti minua, että se on "likaista" sähköä eli VR ei takaa, etteikö se voisi rikkoa sähkölaitteita. Jännitepiikkejä kai.
02.11.2006 17:04 jpl ...vai olisiko syy sähkön likaisuuteen sitten kuitenkin vaunun 24/110VDC -> 230VAC invertterin tuottama kanttiaaltomuotoinen sähkö.
02.11.2006 20:05 =Waliwali= Itse kierrän taas kaukaa junien allergiahytit ja niissä majailevia kanssamatkustavia arvostelevia tyyppejä. Pukeutukaa avaruuspukuun tai itkekää VR:ltä käyntisillaton eriövaunu.
02.11.2006 22:48 Sejase Johannes: ota huomioon, että useimmiten, ainakin omalla kohdallani, allergiahytit ovat aivan junan viimeisinä. Pitää alkaa matkustaa Pendolla kun niissä on jokainen jakkara allergiatestattua materiaalia. Niissä hyteissähän ollaan kuin akvaariossa. Niihin olisivat voineet IC-vaunujen saneerausten yhteydessä laittaa jotkin pimennysverhot... Nii Johannes: Eikös tuo mene vähemmistöjen syrjinnän puolelle. Yhtä hyvin voisin sanoa, että Tervon sukua ei enää saa päästää enää junaan.
02.11.2006 23:06 =Waliwali= Kysehän oli tosta Hra Kunnaksen kommentin hienostelevista naisista ja tupakoitsijoiden löyhkästä. Pysyköön kuplassaan jos ei osaa kunnioittaa kanssamatkustajiaan edes kun kirjoittaa. Sehän ei ole kaikkien maaliman ihmisten vika jos jollain on astma.
02.11.2006 23:35 pjh Allergiat ovat itseaiheutettu vitsaus. Ei toki yksittäisten allergisten ihmisten, vaan ihmiskunnan nykymenon muutaman viimeisen vuosikymmenen aikana. Olen kyllä Tervon kanssa samaa mieltä siitä, että terveiden ihmisten ei tarvitse alkaa elää kuin sairaat vain siksi, että sairaat meillä on aina keskuudessamme. Tietenkin toki itse kunkin ihmisoikeuksia kunnioittaen. Molemmin puolin.
03.11.2006 08:31 Tapani Kunnas =W=: En näe mitään syytä kunnioittaa ihmisiä, jotka katsovat asiakseen häiritä lähiympäristöä esim. itseaiheutetulla pahalla hajulla. Hajuvedellä saadaan aikaan usein hyvinkin viehättävä vaikutelma, jos sitä osataan käyttää hienostuneesti. Tupakoitsijan hajua taas ei voi mitenkään perustella - vai onko tupakoinnista jotain etua? Tupakointi ei todellakaan ole ihmisen yksityisasia, koska se vaikuttaa usein melko moneen ympärillä olevaan ihmiseen. Tämän pitemmälle en tätä keskustelua jatka ainakaan sellaisten kanssa, jotka eivät uskalla omalla nimellään asioita esittää vaan piileskelevät nimimerkin takana.
03.11.2006 09:12 Che Kyllä se "oma nimi" sieltä merkin takaa löytyy, jos vaan uskaltaa kattoa (hiiriosoitin nimimerkin päälle niin näkyy.) Kannattaa muistaa asiasta puhuttaessa, että oman parfyymin tuoksu on ihan oikeasti vaikea havaita, tupakka on fyysisen riippuvuuden aiheuttava aine, eikä allergikko ole omia allergioitaan valinnut. Eli jokaisella osapuolella on syytä pitää kritiikkinsä kunnioittavana.
03.11.2006 12:44 Juhana K Olisikohan allergioiden syynä sähköveturien lisääntyminen? Asjanmukaisen, keuhkoja suojaavan nokikertymän saanti on vaikeutunut huomattavasti, kun ympäristöystävälliset Dr13-veturit on laitettu naulatehtaalle. Josko VR tilaisi HMVY:ltä SRM:lta muovipussiin pakattua sauhua. Konduktöörien tehtävänä olisi sitten pussit puhkomalla jakaa aromit matkustamoon.
03.11.2006 17:11 Tapani Kunnas risukasa: allergikko ei ole allergioitaan valinnut, mutta tupakoitsija on riippuvuutensa itse aiheuttanut - ei näitä voi rinnastaa. Minua ei sinänsä haittaa, että jotkut tupakoivat; kunhan vain pitäisivät sen hajun poissa sellaisista tiloista, joissa savusta mahdollisesti kärsivät ihmiset oleskelevat. Ei sen pitäisi olla liikaa vaadittu. Enhän minäkään piereskele matkustajaosastossa, vaan teen sen vessassa. Huomaavaisuutta on se. Ja jos minä nyt sattuisin pölläyttämään pilven suolistokaasua vaikka IC:n allergiahyttiin, niin olisi aivan kohtuullista, että kanssamatkustaja minulle suuttuisi ja ehkä hyvinkin jyrkin sanamuodoin kehottaisi minua etsimään puuhalleni sopivamman paikan :)
03.11.2006 17:12 =Waliwali= Juuri tuollaisten Hra Kunnasten takia ymmärrykseni ajjergikkoja kohtaan vähenee. En näe mitään syytä kunnioittaa henkilöä joka jo alkaa puuttumaan toisten ihmisten erittämiin tuoksuihinkin. Eikö Hra Kunnaksen olisi parempi ajaa vaikka omalla ilmastoidulla autollaan kun muut kanssamatkustajat aiheuttavat noinkin ärtyneen olon.
03.11.2006 17:20 =Waliwali= Ja kyllä tupakoijat pääsäsääntöisesti tupakoivat junisssa tupakointikopeisssa. Todella harvoin näkee, että joku muualla pössäyttelisi. Mutta meitä on moneen juunaan ja kaikkea tapahtuu. Ehkä Hra Kunnakseltakin on joskus päässyt vahingossa paukku junan saniteettitilojen ulkopuolella. Vaikka tupakoijille on varattu vain pieni koppero jossain nurkassa ei sekään tunnu Hra Kunnakselle riittävän vaan kitinä ja narina tupakanlöyhkästä jatkuu ja jatkuu ja jatkuu... Ja vielä, katsos neniä on niin monen laisia, myös hajuvesien suhteen. En minäkään kyllä kaikista hajuvesistä pidä, mutta en minä siitä jaksaisi jossain junafoorumilla ruveta mariseen, harraisä sentään.
03.11.2006 18:36 Janne Ridanpää Monia pahasta allergiasta kärisiviä ihmisiä tuntevana ymmärrän heidän tarpeensa täysin. Pahimmillaan tupakansavu ja voimakkaat hajusteet voivat aiheuttaa hengenahdistusta, jolla taas ilman pikaista lääkitystä on kohtalokkaat seuraukset. Kyse ei ole todellakaan narinasta vaan oman ja toisten terveyden suojelusta. Tupakoitsijan kannattaisi muutenkin miettiä omaia tottumuksiaan; sauhuttelijalla on jo toinen jalka haudassa.
03.11.2006 20:18 =Waliwali= Johan me ollaan siirrytty sauhutteleen sinne koppihin ja kohta tupakoonti kielletähän julukisesti kokonaan, joten eikö se ny jo riitä. Sama itku jatkuu varmaan maaliman tappihin asti ja eräiden taholta halventavin kielikuvin. Jos ei kroppa kestä maalimaa pitää pysyä kotona.
03.11.2006 21:43 Sejase Kuuleman mukaan kuntopuikkokopin ovea pidetään hiukkasen raollaan, kun ei ilmastointi ilmeisesti riitä:P Siitä ilmeisesti johtuu tuo Expt:in käytävällä oleva hämyisyys. Tupakoitsijat ovat mielestäni täysiä luusereita, koska pilaa terveyden, ja vielä maksaa siitä!!! Ei käy oikein maalaisjärkeen. Täytyy nyt tuo esim. Hki-Tpe-väli pärjätä ilman pölliä. Ottaisivat vaikka nikotiinipurkkaa mukaan junamatkoille. On paskan turahtaminen vähän pienempi asia, verrattuna siihen, että viereen rojahtaa tupakanhajuinen, yltäpäältä eläinpölyssä oleva tyyppi. Itselläni on laktoosi-intoleranssi, ja tässä sitä heilutaan täysissä sielun- ja ruumiinvoimissa. Ei muuten havaintoa lukiessaan tajuaisi millainen keskustelu täällä on päällä:D
03.11.2006 23:00 pjh Janne: Moralisointi on ah niin ihalitavaa. Erityisesti silloin kun se kohdistuu toisten ihmisten elintapoihin. (Ja täsmennykseksi: minä en polta. Lopetin vuonna 1991 poltettuani sitä ennen noin 20 vuotta.) Pääkaupunkiseudulla on ollut jonkin aikaa muodikasta valittaa bussipysäkeillä tupakoinnista. Se kuulemma tappaa kanssaihmiset, mutta se jatkuva ohikulkevan autovirran pakokaasupölly (jossa on ihan oikeasti paljon vaarallisempia hengitettäviä aineita kuin tupakansavussa) ei haittaa ketään. Älkääkä tulko selittämään, että niiden autojen pörrääminen on tarpeellista: yli 90 prosentin ei ole.
04.11.2006 00:33 Janne Ridanpää Moralisointia tai ei, puhun vain omista kokemuksista. Ulkona polttamiseen en ole mielestäni puuttunut, otin vain lähinnä kantaa tupakoitsijoiden yleisiin asenteisiin. Olen itsekin todistanut läheisen kuoleman tupakan vuoksi, enkä todellakaan karta kärjekästä argumentaatiota asiasta puhuttaessa. Ja mitä autoon tuleen, niin en tällä hetkellä sellaista omista. :)
04.11.2006 20:53 Sejase Terveystiedon tunnilla kerrottiin, että passiivinen tupakointi (oleskelu tupakansavussa) on vielä vaarallisempaa kuin itse tupkointi. Äitini kertoi (juuri saapunut Stadista) että oli joutunut tuohon nimenomaiseen tupakkakoppivaunuun, ja kun oli kävellyt hytin ohi, ovea oli pidetty jalalla raollaan, joten koko vaunun käytävä oli täynnä savua. Jokin täytyy olla pielessä, jos tupakoimattoman ihmisen vaatteet haisevat tupakalle pelkän junamatkan jälkeen. Raflaan voitaisiin laittaa myyntiin sitä nikotiinipurkkaa, niin ei tulis porua.