Lokakuu 2006

Havainto

07.10.2006 16:19

VR myi Vaasan aseman yksityiselle Biskajan kiinteistölle. Vaasan ratapihan ja linja-autoaseman tuntumaan aiotaan rakentaa matkakeskus, jonka on määrä valmistua 2008. VR jää taloon pitkäaikaisella vuokrasopimuksella.

Lähettäjä: Jarkko Korhonen

Kommentit

07.10.2006 16:27 Jarkko Korhonen Ja lähde oli Kouvolan sanomat 6.10.06, vapaasti lainaten
07.10.2006 22:53 pjh Kukahan ostaisi näille valtio-omisteisille yhtiöille ja liikelaitoksille joululahjaksi hölmöläistarinat kirjana. Vai osaavatko ne päätöksentekijät siellä lukea?
09.10.2006 10:37 Antti Korhonen Hesari kirjoitti aiheesta pitkän jutun perjantaina, mutta siinä ostajana on Pekka Airaksisen perheyhtiö Airaksinen Invest. Lyhyesti: Heillä on pyrkimys saada Vaasan ja Seinäjoen välinen rataosuus sähköistettyä yksityisellä rahoituksella, mutta RHK ei syty lainkaan ajatuksesta. "...tuhannen neliön asemarakennus ja 390 metriä pitkän radanvarsikaistale, joka on rekisteröity Klemetsön kylän Rautatieasema -nimisenä tilana, ostaminen teki Airaksisesta merkittävän osapuolenVaasan matkakeskuksen rakentamiseen. (muut RHK ja kaupunki) Vaasa on tiettävästi ensimmäinen ja ainoa yksityisen omistava (toimiva) rautatieasema. Matkakeskuksen, jonne vanha asema kunnostettuna jää, on määrä valmistua 2008. RHK rakentaa Vaasan asemalla paraikaa uusia laitureita." ... "Asema on kaunein alkuperäisenä säilynyt puutalo Vaasassa", Airaksinen kehuu ja lupaa, että remontin jälkeen se on entistä kauniimpi. VR:n palvelut säilyvät nykyisissä tiloissaan. Asemakahvilakin säilyy." Artikkelin lisäjutun mukaan valtionvarainministeri Wideroos arvioi sähköistyksen alkavan 2008, mutta RHK:n liikennejohtaja tyrmää puheet 2005 tehdyllä hyötykustannusarvioinnilla, jonka mukaan sähköistämisellä ei ole liikenteellisiä hyötyjä. "Tavaraliikenne on vähäistä ja henkilöliikennemäärät riittämättömiä. (RHK:n) Herneoja myöntää, että vanhalla kalustolla ajettava Vaasa-Seinäjoki -väli karsii matkustajia, eikä väliä voi irrottaa Vaasasta muualle suuntautuvasta liikennevirrasta."
09.10.2006 10:39 Antti Korhonen Ois mukava, jos vaunut.org tukisi kappalejakoja ;) Henkilökohtaisesti veikkaan koko artikkelin pohjalta, että a.) herra airaksinen on aidosti innoissaan aseman kunnostamisesta, ja b.) valtion liikelaitokset pelkäävät taas mahdollisia yksityisiä paikallisjunayrittäjiä mustasukkaisesti.