Lokakuu 2006

Havainto

02.10.2006 09:53

Onko minulla vain huonoa tuuria? Matkustin 29.9 Pendolino 42:lla Seinäjolta Helsinkiin. Tampereellä alkoi äheltäminen runkojen liittimien kanssa. Mojuttiin vajaa puolituntinen Mansessa. Sitten jatkettiin matkaa kahtena erillisenä junana kohti Hesaa. Kuski yritti ottaa aikataulua kinni, meno oli yhtä epätasaisesta kuin Tallinnan ratisikassa. Kahvit eivät meinanneet pysyä mukissa! Kaiken kukkuraksi junakuulutus oli Tampereen jälkeen -arvoisat matkustaja tämä IC-juna on matkalla....-.
Onko minulla vain huonoa tuuria? Tämä on lyhyhyenä aikana neljäs pendosekoilu. Ja tästä vielä pitää maksaa extraa.
--Antakaa minulle IC-junat takaisin :-)--

Lähettäjä: Pentti Yli-Karjanmaa

Kommentit

02.10.2006 10:51 Lari Nylund Pentti: Ikävä kuulla huonosta onnestasi. Tampereella on varmasti tehty kaikki mahdollinen junien yhteenliittämiseksi, valitettavasti se ei aina riitä. Tuossa Pendolinossa S42 on varmasti täyttä, joten ensin yritetään saada junat yhteen. Mikäli se ei onnistu, niin on edessä varakuljettajan hankinta. Välillä hän on valmiina asemalla, ellei ole joutunut toisiin tehtäviin. Tämä vie arvokkaita lisäminuutteja. Näin syksyn tultua kiskonpinta on varmasti ollut tänä aamuna liukas, joten sillä arvelen olevan vaikutusta epätasaiseen kulkemiseen. Aikataulussa kun ei paljoa kiinniottamisen varaa enää nykyään ole, mutta toki lisämyöhästymistäkin kuljettaja yrittää parhaansa mukaan välttää - turvallisuudesta kuitenkaan tinkimättä. Tuo kuulutuksen vaihtuminen Pendolinosta IC-junaksi johtunee ohjelmointivirheestä. Junan kuulutukset ovat kuulutuslaitteella peräkkäin lähtöajan mukaisesti. Joissain tapauksissa ensin on juna 10042 eli Pendolinoa korvaavan IC:n kuulutus ja sitten vasta 00042 eli oikean junan kuulutus. Pieniä asioita, mutta toki kaiken tuon jälkeen saattavat ärsyttää. Toivottavasti maanantai on jatkunut sinulla paremmissa merkeissä. Suosittelen tekemään asiakaspalautteen asiasta www.vr.fi . Se on oikea osoite näille asioille.
02.10.2006 11:42 Misa Lammio Yhteenliittämiset ja ajo sen jälkeen tuntuvat olevan pendoille ylivoimaista. Itse olen seuraillut 16.02 lähtevää pendoa Tampereella ja se ei lähde koskaan ajoissa. Ja koska pendo ei lähde, niin IC-juna Helsinkiin ja pikuri Turkuun myöhästyvät myös. Tuntuisi siltä, että aikataulut täytyisi suunitella vallan uusiksi, niin että IC ja pendo eivät menisi Helsinkiin aivan peräkäin.
02.10.2006 17:48 Pete T Pari päivää sitten kuulin, että pendoja ei alunperinkään ole tarkoitus kytkeä yhteen...paitsi Suomessa. Fyysisesti kyllä kytkentä onnistuu, mutta yhteensopivuus muuten tökkii.
03.10.2006 09:21 jpl Näinhän se on. VR tilasi pendolinot ensimmäistä kertaa moniajolaitteilla varustettuna. Käytössä on siis uutta ei ennen kokeiltua tekniikkaa ohjelmistoineen. Kokeilut jatkuvat...