Tammikuu 2006

Havainto

12.01.2006 01:41

Rantaradan junaliikenne on palautunut normaaliksi


Sekä lähi- että kaukojunaliikenne palautuivat rantaradalla normaaliksi klo 17. Kirkkonummen ratapihalle saatiin jännite hieman ennen viittä. Helsingistä Turkuun hieman yli viisi lähtenyt kaukojuna ajettiin jo junana ts. sitä ei korvattu bussilla. Turusta Helsinkiin ajettiin samoin normaalisti viidestä lähtien.

Sähköratavaurio Kirkkonummen ja Siuntion välillä myöhästytti rantaradan liikennettä iltapäivästä alkaen. Radan ajojohdin meni poikki Kirkkonummen ja Siuntion välillä kello 13.40.

Vika päätettiin korjata lopullisesti keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Katkennut ajojohdin oli siirretty sivuun odottamaan korjausta. Siihen saakka kaukojunat ohittavat vauriopaikan rullaamalla: ne laskevat virrottimen alas ja menevät siitä vauhdilla läpi, liikennepäällikkö Manu Haapala VR:stä kertoi. ? Kun on hyvät olosuhteet ne laskettelevat monta kilometriä ilman virtaakin.

Helsingin ja Turun välillä kulkevat kaukoliikenteen junat korvattiin busseilla Helsingin ja Karjaan välillä. Y-junat Karjaalle ja U- ja S-junat Kirkkonummelle kulkivat vain Tolsaan saakka. Jatkoyhteydet hoidettiin takseilla. (STT) (www.iltasanomat.fi 11.1. 18:51 )


Lähettäjä: Lari Nylund

Kommentit