Huhtikuu 2005

Havainto

19.04.2005 11:26

Tiedoite www.vr.fi sivuston uutisista:

JUNALIIKENTEESSÄ HÄIRIÖITÄ TAMPERE-JYVÄSKYLÄ-RADALLA

Tampereen ja Jyväskylän välisen radan junaliikenteessä on häiriöitä klo 9.30 alkaneen kauko-ohjausvian vuoksi. Osa radalla liikennöivistä junista korvataan toistaiseksi busseilla ja takseilla.

Radan kauko-ohjauslaitteisiin liittyvä vika havaittiin Lahdenperän ja Jämsän välisellä rataosalla. Vian selvitys on aloitettu, mutta sen arvioidaan näillä näkymin kestävän ainakin puoleen päivään asti.

Tampereelta klo 9.05 lähtenyt pikajuna P 805 korvataan Jämsästä Jyväskylään, Pieksämäelle ja Kuopioon busseilla. Samoin Jyväskylästä klo 10.14 lähtevä pikajuna P 814 korvataan busseilla Jyväskylän ja Jämsän välillä. Jämsästä Tampereelle matkustajat tuodaan junalla normaalisti.

Tampereelta klo 11.05 lähtevä InterCity- juna ajetaan Jyväskylään, mutta vian vuoksi juna voi jäädä myöhään aikataulustaan. Pieksämäeltä klo 12.15 lähtevä pikajuna P 820 korvataan bussilla Pieksämäen ja Jyväskylän välillä. Jyväskylästä Tampereelle matkustajat kuljetetaan junalla.

Kauko-ohjaus on liikenteenhoito- ja turvalaitejärjestelmä, jonka avulla voi keskitetysti kääntää vaihteet ja turvata junien kulkutien useilla eri liikennepaikoilla. Tampereelta ohjataan junaliikennettä Pohjanmaan, Porin, Jyväskylän ja Turun radoilla sekä Tampere-Helsinki pääradalla Riihimäelle asti.

Lähettäjä: Lari Nylund

Kommentit