Helmikuu 2005

Havainto

21.02.2005 23:01

Olen pyytänyt sivuston ylläpitäjää poistamaan kirjoittamani havainnot toistaiseksi tältä sivustolta tänään töissä saamani palautteen vuoksi. Tässä kaikille luettavaksi kaikille Helsingin sanomissa viime sunnuntaina 20.2.2005 ollut kirjoitus. Näiden sanojen myötä toivotan kaikille alasta kiinnostuneille tahoille oikein hyvää kevättä! Kirjoittakaa toki havintoja.

Näihin kuviin ja tunnelmiin. Minä vaikenen, mutta vain hetkeksi.

* * *

?HKL JAKSAA ASIALINJALLA

Mikäli HKL:n raitiovaunuja kiusaava vammakierre rassaisi ihmistä, olisi potilas julistettu jo parantumattomasti sairaaksi. HKL välttää kuitenkin sitkeästi viimeistä voitelua ja jaksaa vielä pitää yllä avointa ja asiallista tiedotuslinjaa.

On tuskin kivaa kertoa suurelle yleisölle kärkikalustoa vaivaavista jatkuvista vastoinkäymisistä ja ongelmista. HKL on kuitenkin viisaasti muistanut, että veronmaksajilla on oikeus tietää, mitä heidän rahoillaan tehdään.

Salailu ja asioiden peittely olisivat toinen vaihtoehto. Siitä ei hyvää seuraisi.

Kun tietoa pimitetään, huhut ja kaikenkarvaiset arvailut ottavat sijan tosiasioilta. Ajatelleenpa vaikka Suomenlinna II-lauttaa, josta tiedon saaminen on välistä ollut enemmän kuin kiven alla.

Matkustajan kannalta asiallinen tiedottaminen on kumminkin ainoa kestävä vaihtoehto. Asiakassuhde perustuu aina luottamukseen. Salailemalla ei sellaista saada aikaiseksi.?

(Juha Salonen, 20.2.2005 HS sivu C7)

Lähettäjä: Lari Nylund

Kommentit